Diğer Oral-B Challenge İstanbul yine nefes kesecek! Tankut Turnaoğlu: İstanbul'u yaşatıyoruz

Oral-B Challenge İstanbul yine nefes kesecek! Tankut Turnaoğlu: İstanbul'u yaşatıyoruz

03.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, Oral-B Challenge İstanbul’da yüzlerce triatletin yarışacağını vurgularken, “Sporcular 2,3 km yüzecek, 10 km koşacak ve 40 km bisiklete binecek. Yani İstanbul şehrini yarışmacılara yaşatacağız” dedi.

Oral-B Challenge İstanbul yine nefes kesecek Tankut Turnaoğlu: İstanbulu yaşatıyoruz

Dünyanın kıtalararası tek triatlon yarışması olan Oral-B Challenge İstanbul bugün Beykoz’da yapılacak. Türkiye’den ve dünyadan yüzlerce triatletin ter dökeceği yarışmada sporcular 2,3 kilometre yüzme, 40 kilometre bisiklet ve 10 kilometre koşudan oluşan parkurda mücadele edecek. Asya’dan Avrupa’ya pedal çevrilecek bisiklet etabı için Fatih Sultan Mehmet Köprüsü araç trafiğine tek yönlü olarak kapatılacak. Zorlu organizasyon öncesi P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu hem yarış hakkındaki düşüncelerini, hem de Oral-B markasıyla neden triatlonu desteklediklerini anlattı.

Haberin Devamı

Oral-B Challenge İstanbul Triatlonu’nun en önemli özelliği nedir? Nasıl bir mücadele gerçekleşiyor?

“Oral-B Challenge İstanbul dünyanın ilk kıtalararası triatlon yarışması olma özelliğini taşıyan çok özel bir organizasyon. Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Bu yarış, İstanbul için artık gelenekselleşmiş organizasyonlardan biri haline geldi. Hatta bu yıl uluslararası bir statü kazandı. Bu da bizi çok mutlu ediyor.

KUSURSUZ PARKUR

Türkiye’den ve dünyadan yüzlerce triatletin katıldığı bir organizasyon Oral-B Challenge İstanbul. Sporcular; Kanlıca-Küçüksu arasında 2,3 kilometre yüzüyor ve ardından Küçüksu-Çubuklu arasında 10 kilometre koşuyorlar. Ayrıca 40 kilometre bisiklet yarışı var. Bisiklet etabı için Fatih Sultan Mehmet Köprüsü geçici olarak trafiğe kapatılıyor. Anlayacağınız İstanbul şehrini yarışmacılara yaşatan bir organizasyon.”

Haberin Devamı

Oral-B ve triatlon sporu nasıl bir araya geldi. Böyle bir sponsorluğu yapmak sizin için neden önemli?

SPORUN ÖNEMİ

“Procter&Gamble olarak, kurumsal vatandaşlık vizyonumuz çerçevesinde topluma katkı sağlamayı da iş yapma biçimimizin ayrılmaz ve önemli bir parçası olarak görüyoruz. Tüm dünyada topluma katkı programlarımızı öncelikle sağlık ve hijyen alanında kurguluyoruz. Spor da bunun önemli bir parçası. Bu kapsamda, gençlerimizi spor yapmaya özendiriyor, sporun sadece bedensel değil aynı zamanda ruhsal ve zihinsel gelişimi desteklediğine inanıyoruz. Spor yapan, yaşamında spora daha fazla yer veren bir toplumun daha sağlıklı ve daha mutlu olacağını düşünüyoruz. Bu kapsamda hem kurumsal hem de markalarımızla çift koldan spora destek veriyoruz. Spora verdiğimiz bu geniş kapsamlı destek çerçevesinde Oral-B markamız yaklaşık üç yılı aşkın bir süredir Türkiye Triatlon Federasyonu’nun ana sponsorluğunu yapıyor ve bu önemli spor dalının ülkemizde gelişmesi için çalışıyor. Avrupa’da futboldan sonra en fazla kayıtlı sporcu bu dalda bulunuyor. Türkiye’de ise yeterince tanınmıyor. Bu sporun ülkemizde hak ettiği noktaya gelmesini desteklemek istiyoruz. Çalışmalarımızdan son derece olumlu sonuçlar ve tepkiler alıyoruz. Oral-B sponsorluğuyla gerçekleşen yarışlar bu alandaki sporcularımızın deneyimini yükseltirken, yapılan tanıtım ve reklamlarla da gençlerin bu spora ilgisini artırıyoruz.”

Haberin Devamı

Oral-B Challenge İstanbul hayli kapsamlı bir organizasyon. Kimler var bu yoğun emeğin arkasında?

“Bir günde iki kıtada yarışmayı mümkün kılan Oral-B Challenge İstanbul, Asya ve Avrupa’nın birleşim noktasında, dünyanın ilk ve tek kıtalar arası triatlon yarışı olarak hepimizin hafızalarına kazınan bir organizasyon. Medyanın ilgisi de her sene katlanarak artıyor. Daha fazla insanın bu spordan ve İstanbul’un ev sahipliğini yaptığı büyük organizasyondan haberdar oluyor. Sadece bu özelliğiyle bile hepimizi heyecanlandıran, farklılaşan bu çok önemli organizasyonun Türkiye’ye ve İstanbul’a kazandırılması nedeni ile Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Osman Aşkın Bak’a özel bir teşekkür etmek istiyorum. Bunun yanı sıra Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Sayın Bayram Yalçınkaya çok emek verdi bu işe. Organizasyona ev sahipliği yaptığı için de Beykoz Belediye Başkanı Sayın Murat Aydın her detayla bizzat ilgilendi. İstanbul Valiliği ve emniyet güçleri de uygulaması hassasiyet isteyen operasyonun hatasız geçmesini sağladılar. Herkesin emeğine sağlık ortaya unutulmayacak bir yarış çıktı."

Haberin Devamı

'TEK AMACIMIZ TRİATLON'UN DAHA FAZLA TANINMASI'

Gerçekleşen bu desteklerin Triatlon sporunun geleceğine nasıl etki ettiğini düşünüyorsunuz?

“Oral-B’nin Türkiye Triatlon Federasyonu ile yaptığı iş birliğinin son derece verimli ve başarılı olduğunu görüyoruz. Bu spor dalı hem ülkemizde hem dünyada çok mesafe kat etti. Uluslararası triatlon haritasında kendi yer buldu. Birlikte daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Temel amacımız saf mücadeleyi temsil eden bu spor dalının en iyi şekilde tanınmasını ve bu daldaki sporsu sayısının artmasını sağlamak. Üç yılda gerçekleştirdiğimiz bu çabanın sonuç verdiğini görmek bizi mutlu ediyor. Triatlon 2020 yılından bu yana artık olimpik bir dal olarak kabul ediliyor.”

Haberin Devamı

'TRİATLON, ORAL-B'NİN FELSEFESİNE UYUYOR'

Neden triatlon sporunu destekleme gereği duydunuz?

“Bildiğiniz gibi; yüzme, koşu ve bisiklet olmak üzere üç dalda yapılan triatlon güç ve dayanıklılık gerektiren bir spor dalı. İnsan bedeninin sınırlarının keşfedildiği, sporcuların daha güçlü ve daha hızlı olmak için ter döktüğü bu etkinlik sporun ve sporcunun gerçek ruhunu yansıtıyor. Performansın altında güçlü ve sağlıklı bir vücut yer alıyor. Bu özellikleriyle triatlonun Oral-B’nin felsefesine çok uygun bir spor dalı olduğunu düşünüyoruz. Çünkü Oral-B insanlara güçlü bir performansın temelinde yer alan sağlık ve özgüveni sunuyor. Biz ağız sağlığına hizmet ediyoruz ve ağzın, dişlerin sağlıklı olması sağlıklı bir vücudun temelidir. Dolayısıyla Oral-B güçlü ve sağlıklı bir vücuda katkıda bulunuyor.”

'SPORUN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜNE İNANIYORUZ'

P&G Türkiye’nin hem markalarıyla hem de kurumsal olarak sporu desteklediğini biliyoruz. Bunlardan biraz bahseder misiniz?

“Spora destek olmak bizim için çok önemli. Çünkü sporun birleştirici ve geliştirici gücüne inanıyoruz. Kurumsal olarak en önemli desteğimiz TMOK ile hayata geçirdiğimiz olimpiyat sporcuları ve onların annelerine yönelik projemiz. Biz sporcuların yanı sıra onların annelerine de sponsor oluyoruz. Çünkü anneler iyi bir sporcunun spor hayatı boyunca en büyük yardımcısı . Bu yıl Türkiye’de oluşumuzun 36. yılı olduğu için 36 olimpik sporcu ve onların annelerine destek oluyoruz. Türkiye’de basketboldan futbola ve alternatif spor dallarına kadar her alanda sporu destekliyoruz.

İmza attığımız çalışmalarla daha önce belki de hiç bilinmeyen sporlar, bünyemizdeki markalarla bütünleşerek kitlelere ulaştı. Bu sayede biz de hem sporu hem de markalarımızı besleyip tanıtan çok önemli bir sistem yaratmış olduk. Head&Shoulders ile A Milli Basketbol takımımızın özgüven sponsoruyuz. Tabii basketbola desteğimiz sadece Head&Shoulders’la sınırlı değil. Pandemi sürecinde Old Spice ile Anadolu Efes Spor Kulübü’ne sponsorluğumuzu açıklamıştık. Gillette markamız ise dünyada sadece 2 tane milli takımın sponsorluğunu üstlenirken bunlardan biri de erkek milli futbol takımımız.

Gilette&Milliyet spor Ödülleri bugün Türkiye’deki en önemli spor organizasyonlarından biri olarak kabul ediliyor. Ariel ile de A Milli Kadın Futbol Takımı’nın sponsoruyuz. Orkid markamız 20 yıldır kadın voleybol takımımızın sponsoru. Gilette Venus ve Braun markalarımızla da Türkiye Golf Federasyonu’nun sponsoru olduk. Türkiye’deki ilk start-upımız BanaBak da Türkiye e-milli Futbol Takımı ‘nın sponsorluğunu üstlendik.”

 

Yazarlar