Fenerbahçe Ortak akılla 4-4-2

Ortak akılla 4-4-2

26.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ersun Yanal, Eskişehir maçından önce bir araya geldiği oyuncularla sistem konusunda detaylı fikir alış verişinde bulundu. Futbolcuların tercihi 4-4-2 olunca, sarı-lacivertli takım çift forvetle sahaya çıktı

Ortak akılla 4-4-2

Fenerbahçe’de, Teknik Direktör Ersun Yanal ile futbolcular arasında Eskişehirspor maçından önce kritik bir toplantının gerçekleştiği belirlendi.
Galatasaray, Torku Konyaspor ve Arsenal karşısında üst üste alınan yenilgilerin üç forvetli sisteme bağlanması nedeniyle sıkıntılı olan Yanal, sarı-lacivertli oyuncularla tesislerde bir araya geldi. Tecrübeli teknik adam, sistemle ilgili oyuncuların görüşlerine başvurarak takımın hangi taktikle oynamak istediğini öğrenmeye çalıştı.
Sarı-lacivertli futbolcuların önemli bir bölümü toplantıda 4-4-2 sistemini istediklerini dile getirdi. Ersun Yanal bunun üzerine taktik değişikliği yaparak Eskişehirspor maçında çift forvete dönüş yaptı.
Emre Belözoğlu ve Mehmet Topal’ın yokluğunda orta sahayı Kuyt, Meireles, Selçuk ve Alper’den oluşturan Yanal, hücumda Emenike ve Webo’ya görev verirken, Sow’u yedeğe çekti. Hasan Ali ve Kadlec’in beklentilere yanıt verememesi yüzünden defansın solunda Caner’e şans tanıyan Fenerbahçe’nin hocası, sakatlığı düzelen Egemen’e de sol stoperde görev vermişti.

Yazarlar