1.Lig Osman Özköylü sitem etti! 'Bu çok önemli bir sorun'

Osman Özköylü sitem etti! 'Bu çok önemli bir sorun'

29.10.2023 - 18:15 | Son Güncellenme:

Trendyol 1. Lig'in 10'uncu haftasında Çorum FK ile 2-2 berabere kalan Manisa FK'da teknik direktör Osman Özköylü açıklamalarda bulundu.

Osman Özköylü sitem etti Bu çok önemli bir sorun

Manisa FK Teknik Direktörü Osman Özköylü, Çorum FK karşılaşmasının ardından konuştu. Tecrübeli teknik direktör maçın ardından düzenlenen basın toplantısında şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

"Bugün kazanmayı çok istiyorduk. Bunu da oyuna yansıttığımızı düşünüyorum. Çocukların isteği, arzusu çok iyiydi. Sürekli oyun oynamaya çalıştık. İlk yarı 3-4 tane çok net pozisyonumuz vardı maalesef golü bulamadık. Öne geçebilsek rakibin oyun düzenini bozabilirdik. Farklı bir oyun olabilirdi ama 44. dakikada yediğimiz yan top golü bizi biraz sarstı. İkinci yarı çocuklar elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. Biz bu takımla henüz 4 gündür beraberiz. 4 gün içerisinde birçok şeyi konuştuk, anlattık ve çalıştık ama sadece belli şeylere etki edebilirsiniz. Benim en çok görmek istediğim konu çocukların arzusu, heyecanı ve kazanma isteğiydi. Bunu maç boyunca ortaya koymaya çalıştılar. Hatalar yaptık, eksiklerimiz var. Bunlar normaldir. Fakat iyi niyet bizi gelecek adına umutlandırdı. Oyunu son anına kadar kovaladık. 2 defa geriye düştük. Çorum takımı genelde savunma yaparak hızlı hücumlarla çıkmaya çalıştı. Özellikle ikinci yarıda oyunu çok yavaşlatan hatta durduran davranışlarda bulundular. Maalesef Reşat hoca da bunlara prim tanıdı. Bu şekilde ülke futbolunu bir yerlere taşıyamayız. Bunu hangi takım yaparsa yapsın hakemlerin müsaade etmemesi lazım. Federasyonun buna mutlaka tedbir alması gerekiyor. Bu çok önemli bir sorun. Bu olur olmaz yerde yatmalar, hiçbir problem yokken sırf rakibin atağını kesebilmek adına, sırf oyun hızını durdurabilmek adına yapılan bu yanlışlar futbolumuzun en büyük karın ağrısı. Buna da hakemlerin prim vermemesi gerekiyor. Buradan açıklıyorum. Benim takımım bundan sonra yerde yatan bir oyuncu gördüğü zaman topu dışarıya atmayacak. Gerçekten ciddi bir şey varsa o zaman yapacak. Aksi takdirde ben zarar görüyorum bundan. Orada yanlış yapan bunun karşılığını alıyor, oynamaya çalışan zarar görüyor. Böyle bir şey yok. Buna hakemler daha çok dikkat etmek zorunda. 2 defa kaleci yattı, 3’er dakikadan 6 dakika. Bir sürü oyuncu değişikliği oldu, diğer oyunculardan sakatlananlar oldu sadece 8 dakika uzatma verildi. Son bölümde VAR’da incelenen pozisyonun uzatma dakikalarını 8 dakikaya ilave etmedi. Niye? ‘Ne şiş yansın ne kebap, böyle bitireyim maçı’ Böyle bir şey yok. Rakibin sağ bekini ikinci sarı karttan atsa oyundan ki atması gerekiyor, oyun bir anda değişir. Burada cesur olmayacaksanız ve saçma sapan faullere sarı kart verip de böyle verilmesi gereken yerde vermezseniz o zaman oyun başka yere gidiyor. Biz bugün iyi oynadık, iyi mücadele ettik ama rakip 1 buçuk atak yaptı ve biz 2 gol yedik. Burada bizim eksiğimiz var. Konuşup bunu düzelteceğiz ama oyuncularımın ortaya koyduğu karakterden memnunum. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

Haberin Devamı

Yazarlar