Galatasaray Osman Şenher, Galatasaraylı yıldızı yerden yere vurdu! 'Hiç düşünmeden Kerem Aktürkoğlu derim'

Osman Şenher, Galatasaraylı yıldızı yerden yere vurdu! 'Hiç düşünmeden Kerem Aktürkoğlu derim'

16.01.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 20'nci haftasında Galatasaray'ın Kayserispor'u 2-1 mağlup ettiği mücadeleyi spor yazarları kaleme aldı. Osman Şenher, sarı-kırmızılı oyuncunun performansını sert bir dille eleştirdi.

Osman Şenher, Galatasaraylı yıldızı yerden yere vurdu Hiç düşünmeden Kerem Aktürkoğlu derim

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, Süper Lig'in 20'nci haftasında Kayserispor engelini 2-1'lik skorla geçti. Sarı-kırmızılıların galibiyetini spor yazarları değerlendirdi.

Haberin Devamı

İşte Galatasaray - Kayserispor maçı sonrası yapılan değerlendirmeler...

G.SARAY HER MAÇ ZORLANIYOR - OSMAN ŞENHER (MİLLİYET)

Kendi sahanda ve seyircin önünde oynuyorsun, tribünlerden müthiş bir destek var. Buna rağmen bu kadar zorlanarak galip geliyorsan Okan hocanın buna tedbir alması lazım.

Zaha, Zaha diyoruz... Sezon başı methiyeler yazdık. Taraftar yöneticileri kral ilan etti. Ama ben o Zaha’ya bakıyorum. Herhalde bir yanlışlık var diyorum. Bizim düşündüğümüz Zaha değil bu... Bu kadar top kaybıyla oynarsa aklımıza böyle şeyler gelir. Bana sorsalar ‘solda Kerem Aktürkoğlu mu Zaha mı’ diye, hiç düşünmeden Kerem Aktürkoğlu derim. Ayağına 10 tane top geliyorsa, çalım yapacağım diye bunun 8’ini kaybediyor. Olmaz, günümüzün futbolunda böyle bir şey yok.

Haberin Devamı

Aynı şekilde Tete... Hiç bir şey oynamadan sahada kaldı. Hadi rakip Kayseri... Ancak bundan sonraki maçlar daha da zor. Önümüzdeki hafta Trabszonspor karşısında bu futbolla ne yaparsın?

Osman Şenher, Galatasaraylı yıldızı yerden yere vurdu Hiç düşünmeden Kerem Aktürkoğlu derim

Haberin Devamı

Sacha Boey sakatlıktan çıkmış. O da sallanıyor, eski formundan çok uzakta... Hepsinden de önemli orta sahada Torreira-Ndombele oynuyor. Bu futbolcular biraz olsun hücumu düşünmez mi? Sadece rakip atakları kesmek için mi o formayı giyiyorlar? Hadi Torreira iyi bir kesici, Ndombele’nin Kerem Demirbay’dan veya Kaan Ayhan’dan ne farklılığı var. Ndombele sahada, Kerem Demirbay, Kaan Ayhan kulübede... Peki kulübede otururken Ndombele’nin takıma hiç bir katkısının olmadığını görmüyor mu bu futbolcular... Bilemiyorum, ama Okan hoca sıkıntı yaşar, yaşıyor da zaten...

'BARIŞ ALPER GECENİN EN İYİLERİNDEN'

Barış Alper dün gecenin en iyilerinden... Sol bekte de iyi oynuyor, hücuma çıktığı zaman da faydalı. Zaten Hasan Ali Kaldırım’ın Barış Alper’e kontrolsüz hareketi penaltı oldu. Sonuçta Barış sayesinde Galatasaray galip geldi. Barış’ın gayretini ve hırsını arkadaşları maalesef gösteremiyor. Kayserispor 9 eksiğine rağmen iyi mücadele etti.

Haberin Devamı

Maçın hakemi Atilla Karaoğlan ilk yarıda Mertens’in attığı net golü, gol öncesi faul var diye iptal etti. Bence gol nizamiydi.

Osman Şenher, Galatasaraylı yıldızı yerden yere vurdu Hiç düşünmeden Kerem Aktürkoğlu derim

BU KADROYLA BU FUTBOLLA ÇOK ZOR - TUNÇ KAYACI (FANATİK)

Fenerbahçe güçlü kadrosuna rağmen önemli transferler yaparak işi şansa bırakmak niyetinde değil. Çünkü şampiyonluğun yolunun güçlü kulübeden geçtiğini biliyorlar. Son şampiyon Galatasaray ise bu konuda ezeli rakibine göre zayıf kaldı. Dün gece de önemli eksikleri vardı. Okan Buruk’un bunları tolere etmekte zorlanması normaldi. Özellikle Kerem Aktürkoğlu’nun yokluğu fazlasıyla hissedildi. İlk yarı bütün bu handikaplara rağmen temkinli başladığı karşılaşmada baskı kurup aradığı golü de yine bir başka stoperi Nelsson ile buldu. Ancak tam havaya girmişken iptal edilen ikinci golün Galatasaray’ı gerdiğini gördük. Çünkü anlamsız iptal sonrasında oyuncuların, Atilla Karaoğlan konusunda kafası karıştı ve bu da futbola olumsuz yansıdı. Gerçekten bu kadar yetersiz hakemlerle bu lig nasıl biter endişesi herkeste hakim. Sonrasında Kayserispor, kimyası bozulan rakibi karşısında önemli ataklar ve pozisyonlar buldu. Bunlardan biri penaltı oldu. Penaltı atışını Muslera kurtarınca Galatasaray rahat bir nefes aldı.

Haberin Devamı

'BURUK, TETE'Yİ NASIL SAHADA TUTTU?'

İkinci yarıda skoru perçinlemek için 2. gol hesapları yapan Galatasaray basit bir pas hatasıyla kalesinde beraberlik golünü gördü. Değişiklikler yapan Okan Buruk, Barış Alper’i forvete çekti. Benim bir türlü anlayamadığım, Okan Buruk 77 dakika hiçbir şey yapmayan Tete’yi nasıl sahada tuttu? Skordan bağımsız olarak Galatasaray, son 4 maçını kaybeden, son 2 maçında 7 gol yiyen Kayserispor karşısında bu haldeyse sonuçtan bağımsız söylüyorum işi gerçekten zor bana göre. Yaz transferleri tutmadı ama ara transferde telafi şansı var. Son bölümde baskı, Karaoğlan’ın VAR kararıyla vermek zorunda kaldığı penaltı ve Mertens’in golü ile evdeki seriyi sürdürdü Galatasaray. Ama ‘Böyle nereye kadar?’ dedirterek... 

Yazarlar