Futbolumuzu daha fazla kirletmeyin

Haberin Devamı

İki büyük kulübün rekabet etmesi çok güzel bir şey. Yeter ki kirletmeden, savaş çıkarmadan bu rekabet olsun. Pazar günü Fenerbahçe iyi oynayarak hakkıyla galip geldi. Bu galibiyete kimsenin söyleyebileceği bir söz yok. Ne var ki maçtan sonra yaşananlara ‘dur’ demek lazım. 
Tribünler boşalıyor, herkes gidiyor, daha sonra bir grup insan, nasıl girdiklerini bilmiyorum stada gelip kulüp müdürünü dövüyorlar. Ben futbolun bu kısmından nefret ediyorum. Hele 30 milyon taraftarı olan bir kulübe ‘siz şerefsizsiniz, ahlaksızsınız, hırsızsınız’ gibi sözleri içime sindiremiyorum.
Galatasaraylı bir yönetici Fenerbahçe için böyle bir söylemde bulunsa, hayatım boyunca bir daha onun suratına bakmam, onunla konuşmam, bulunduğu ortamlarda da olmam. Herkes kendisini kahraman ilan edebilir.
Bakın size bir şey söyleyeyim; stadın arka tarafında metronun olduğu yerde, 300-400 kadar Galatasaray taraftarı vardı. Şayet Dursun Özbek’e ‘stadı basıyorlar’ diye telefon geldiği zaman o taraftarları olayın olduğu yere yönlendirse bugün çok farklı şeyler konuşurduk. Galatasaray camiasının çok eleştirmesine rağmen Dursun başkan çok akıllı, mantıklı hareket ederek taraftarı olaylara karıştırmadı. 
Diğer bir konu... Leverkusen 51 maçtır destan yazıyor, herkesi yeniyordu. Önceki gün Atalanta karşısında sapır sapır döküldü, üç farkla yenildi. Bu, futbolun içerisinde olan bir şey. Galatasaray ilk defa mı Fenerbahçe’ye yeniliyor? Bunu bu kadar büyütmeye ne gerek var! Evet oynadığı futbol çok iyiydi, İsmail Kartal takımını çok iyi hazırlamış, sarı-kırmızılılara top oynatmadı ve galibiyeti hak etti. Futbola bu gözle bakmayanlarla benim işim olmaz. 
Gelelim Konyaspor maçına... Galatasaray bu mağlubiyetle şampiyonluğu mu kaybetti, hayır. Fakat aynı futbolu oynarsa bırakın Konyaspor’u hiçbir takımı yenemez. Evet, takım olarak bir hata yaptılar ama ben son hafta yine savaşan, iyi mücadele eden, her şeyini sahaya koyan oyuncularıyla Galatasaray’ın o maçtan şampiyonluğunu ilan ederek ayrılacağını düşünüyorum. 
Futbolda yenmek de var, yenilmek de var. Bunu kimse unutmasın, bir mucize olmazsa büyük takımlar iki maç üst üste kesinlikle yenilmezler. Bunu da yazın bir kenara.