Holiganizm futbolumuzu bitiriyor

Haberin Devamı

Futbol o kadar güzel bir oyun ki bütün dünyada milyarlarca insanın ilgi odağı... Herkes bunun tadını çıkarıyor. Biz ise kirletmek için, insanları birbirine düşürmek için elimizden geleni yapıyoruz. Taraftarı hiç kimse suçlamasın. Bu işi düzeltmek isteseler, yöneticilere çok büyük iş düşüyor. Fanatizm buradan kaynaklanıyor zaten.
Takım ayırmıyorum; yöneticiler konuştuklarına, ağızlarından çıkan laflara biraz dikkat etseler, futbolcularına ‘kardeşim oyununuza bakın, penaltı almak için, faul almak için kendinizi yere atıp kırk takla atmayı size yasaklıyorum’ deseler bunun önüne geçilir. Ayrıca hakemlerimiz korkaksa, yüreği yoksa bu işi yapmayacak, yaparsa da sahadaki kavgayı körüklemiş olur.
Halil Umut Meler’in başından büyük bir felaket geçti. Adam grogi durumda, bu belli. MHK nasıl böyle büyük bir maça Meler’i tayin eder? Başka hakem tayin edilseydi, yine değişen bir şey olacağını düşünmüyorum. Ama bağıra bağıra gelen sıkıntılı bir durum var. Karşılaşmayı tatil edebilirdi, bu yaşanan olaylar da meydana gelmezdi. Hata buradan başladı.
Statlarda en az 200-300 güvenlikçi var. Peki bu güvenlikçilerin özelliği nedir? Hadi içlerinden 50’sinin atletik ve güçlü kuvvetli olduğunu düşünelim. Ötekilerin koşmaya, mücadele etmeye hali yok. Trabzonspor taraftarını kesinlikle suçlamıyorum. 13 tane holigan sahanın içine giriyor. Peki bunları neden önleyemiyorsunuz? Önleyemiyorsanız sizi güvenlik görevlisi olarak kim işe aldı?
Baştan aşağı yanlışlarla dolu bir organizasyon. Yeşil sahanın içi kime aittir? Futbolcuya, hakeme, teknik adamlara... Taraftarla futbolcuyu çimlerin üzerinde karşı karşıya getirirseniz futbolcu da kendini korumaya alır ve arbede çıkar. İşi buraya getirmemek lazım. Bunun hesaplarının daha önce yapılması gerekirdi.
Yere düşen taraftarın kafasına tekme vurulması da, Livakovic’in yediği yumruk da canımı acıttı. Hepimiz federasyona yükleniyoruz. Evet hataları çok var ama bir de gerçek var. Bu fanatizmi federasyonun tek başına önleyemeyeceğini de bilmemiz lazım. Çok üzüldüm; inşallah birileri bunun önüne geçer.