Haberin Devamı

Türk insanı artık futboldan keyif almamaya başladı. Gerginlik, stres, hakaret, tehdit nereye kadar gidecek? Türkiye’nin yarısı Galatasaraylı ve Fenerbahçeli. Bütün korkum; yarın bu insanlar sokaklara dökülürse bunun sorumluluğunu kim yüklenecek?
Federasyonu konuşmuyorum bile. Dünyanın her tarafında her ülkenin koyduğu kurallar vardır. Bütün takımlar da o kurallara uymak mecburiyetindedir. Bizde ne oluyor? Sağa esnet sola esnet, kuralları uygulama ve sonunda geldiğimiz nokta ortada.
Süper Kupa’yı sezon başında oynat bitsin! Bu tartışmalar da olmasın. Efendim, kulüplerin Avrupa ön eleme maçları olduğu için sezon başı oynamak istememişler. Sen federasyon olarak ‘hayır’ de, kulüplerin talebini kabul etme, maçı düzenle, bu kavgalar da olmasın.
Galatasaray, Fenerbahçe ve onların taraftarları Suudi Arabistan’a gittiler, orada oynatamadın. Bir de üstelik adamlardan para aldınız. Orada sorunlar yaşandı evet ama yaşanmaması için ne yapmak gerekir? Federasyon alır kulüp başkanlarını veya yöneticileri karşısına, ne şartlarda bu maçın oynanacağının talimatlarını yazarlar, böyle problemlerle de karşı karşıya kalmazlar. Maç da oynanır, tartışmalar biter.
Burada kulüpleri suçlamıyorum. Maç 7 Nisan’da Şanlıurfa’da oynanacak diye açıklandı. Bunun için de lig bir hafta ertelendi. Orada bir yetkili yok mu? Bu tarih uygun mu? Süper Lig mi daha önemli, Süper Kupa mı daha önemli? Federasyonun içinde bunların kararını verecek üst akıl yok mu? Şimdi Fenerbahçe esas takımı götürmeyeceğim, U19 ile bu maça çıkacağım diyor.
Peki o zaman bu maçın ne heyecanı kaldı? Sarı-lacivertlilerin U-19’u göndermesinin sebebi, sahaya çıkmaması durumunda yöneticilerin futboldan men cezası alacak olması. Bu cezayı almamak için formaliteden gençleri Süper Kupa maçı seremonisine çıkartacak.
İkinci bir konu... Başkan Ali Koç kongreyi topluyor, ‘Biz Süper Lig’den çekileceğiz, kupa maçına gitmeyeceğiz, bana yetki verin’ diyor. Ve o kongrede hoş olmayan bir sürü hakaretler, tehditler duyduk. Başkanın biraz sakinleşmesi lazım. Bu gergin ortamı yumuşatması gerekir. Bunu yapmazsa gerginlik devam edecek ve inanın bunun kazananı olmayacak.