Galatasaray OYNAR MI OYNAMAZ MI?

OYNAR MI OYNAMAZ MI?

12.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş ve Bursa maçlarında yedeğe çekilen, milli oyuncu Antalya karşısındaki 2 golüyle formayı bırakmama mesajı verdi... Artık gözler son kararı verecek olan hocası Fatih Terim’de

OYNAR MI OYNAMAZ MI

YALIMCAN SARPYEL

Haberin Devamı

G.SARAY’IN daha Wesley Sneijder transferinin yankıları bitmeden Didier Drogba’yı almasıyla birlikte takımdaki forvetlerin durumu da tartışılmaya başlandı. Ancak bu isimler arasında en çok öne çıkan ise toplam 17 golle ligde ve Avrupa’da Aslan’ı sırtlayan Burak Yılmaz oldu.
BEŞİKTAŞ ve Bursa maçlarında Fatih Terim’in tercihiyle yedek kalan milli oyuncu, Antalya karşısında attığı 2 gole rağmen deneyimli teknik adam tarafından maç sonunda “26-27 yaşındaki bir oyuncu sahada yürüyemez. Verdiğimiz mesajı almış” sözleriyle de iğnelenmişti.
FİLDİŞİLİ golcünün gelişiyle birlikte Terim’in tek forvete döneceği iddiaları gündemden düşmezken Vatan yazarları ise Burak Yılmaz’ın yüksek performansının devam etmesi halinde formayı bırakmayacağı ve Drogba ile birlikte forma giyebileceği konusunda birleştiler.

Haberin Devamı

YAZARLAR NE DİYOR?

RÜŞTÜ REÇBER - BURAK'IN FORMU ÖNEMLİ

Burak Yılmaz 2 maçta yedek kaldı ve Antalya maçıyla yeniden şans buldu. 2 de gol attı. Formda olduğunu herkese gösterdi. ‘Burak mı Drogba mı?’ sorusuna en iyi cevabı Terim verecektir. Bana göre her ikisini de birlikte oynatır.
BURAK Yılmaz kanatlarda da oynar... Daha önce de bu bölgelerde görev yaptı. Ancak en verimli olduğu yer santrfor. Belki sistemi de değiştirebilir Fatih Terim, 4-3-1-2 veya 4-5-1 düzeni ile de takımı sahaya çıkarabilir. Drogba ve Burak ikilisi oynayabilir. Burada Burak’ın form durumu da çok önemli.

GÜNTEKİN ONAY - ÇİFT FORVETE DEVAM EDER

BENCE ikisini birlikte oynatması şart. Fatih Terim mutlaka optimum çözümü bulacaktır. G.Saray’da skor yükünü sadece forvetlerin çektiği bir yapı var. Diğer oyuncular, gol atmıyor. Bu yapıdaki ani ve keskin değişiklik takımı olumsuz yönde şoke edebilir.
DROGBA tek başına Burak, Umut ve Elmander’in ligde ve Avrupa’daki attığı 33 golü kaydedemeyeceğine göre bu sayıyı paylaştırmak en mantıklısı. Futbol matematik değil ama Hamit, Amrabat, Emre Çolak, Melo gibi oyuncuların toplamı sadece 2 gol atmış. O yüzden bir futbol takımında tek oyuncunun gol attığı bir düzen olmayacağına göre Fatih Terim çift forvetli düzende devam edecektir.

Haberin Devamı

SERHAT ULUEREN - DROGBA'YI OYNATMAK ZORUNDA

FATİH hoca bunun cevasını verdi aslında... Drogba ve Burak birlikte oynamalı... Drogba’yı oynatmak zorunda olacağından -ki dünya çapındaki bu oyuncunun oynaması da gerekir- Burak da bu üstün form grafiği ile çift forvet oynar. Bu ikilinin arkasında Sneijder de oynar. Ben bu üçlünün G.Saray’a çok şeyler katacağına ve G.Saray, bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde bir yarı final görürse çok da mucize olmayacağını düşünüyorum.
AMA Fatih hocanın basın toplantısında hem Burak’ı övmesi hem de iğnelemesini doğru bulmadım. Keşke bunu kamuoyunun önünde değil de aile içinde halletselerdi.