Skorer Özbekistan Kupası Bunyodkor'un

Özbekistan Kupası Bunyodkor'un

19.08.2010 - 11:15 | Son Güncellenme:

.

Özbekistan Kupası Bunyodkorun

Taşkent’ın Bunyodkor kulübü, tarihinde 2. kez Özbekistan Kupası’nı kazandı.

Bu yıl 18. si düzenlenen Özbekistan Kupası finalinde, Taşkent’in Bunyodkor ekibi, ilk defa finale kadar yükselmeyi başaran Şurtan kulübüne karşı oynadığı final maçını 1-0 kazanarak, tarihinde ikinci kez kupanın sahibi oldu.

Özbekistan Kupası tarihinde 9 yıldan sonra ilk defa finale kalan başkent dışındaki ekip olan Şurtan ile final maçında karşı karşıya gelen son 3 yılın finalisti Bunyodkor, maçın 62. dakikasında Makedonyalı forvet oyuncu Stivica Ristic’in attığı golle maçı kazanan takım olurken, böylece Özbekistan Kupası’nın 10 yıldan bu yana başkent ekiplerinde kalmasını sağladı.

Ünlü Brezilyalı çalıştırıcı Luiz Felipe Scolari’nin ülkesine dönmesiyle, takım kaptanı Rivaldo ve diğer Brezilyalı futbolcularla da yollarını ayırmasının ardından ilk kez yerli çalıştırıcı Mircelal Kasimov yönetiminde finale katılan Bunyodkor kulübü, 2008 yılında Arthur Zico ile Özbekistan Kupası’nı kazanmasının ardından, bu kez ilk defa yerli çalıştırıcı ile kupayı kazanmayı başardı.

Bunyodkor’un teknik direktörü Mircelel Kasimov ise hem futbolcu hem de çalıştırıcı olarak Özbekistan Kupası’nı kazanan ilk kişi oldu.

Bu arada, FIFA kokartlı hakem Ravşan İrmatov’un yönettiği Özbekistan Kupası finali, İrmatov hakkında program hazırlamak üzere Taşkent’te bulunan Fransa’nın "France television 1" tarafından naklen yayımlandı.

Yazarlar