Türkiye Kupası Özdilek: "Güvenimizi kaybetmiştik..."

Özdilek: "Güvenimizi kaybetmiştik..."

03.12.2014 - 17:21 | Son Güncellenme:

Ziraat Türkiye Kupası F Grubu mücadelesinde sahasında Adana Demirspor'u 2-1 yenen Çaykur Rizespor'da teknik direktör Mehmet Özdilek, "Ligde son iki hafta güvenimizi kaybetmiştik. Kupada aldığımız galibiyet başlangıç olur diye umuyorum" dedi.

Özdilek: Güvenimizi kaybetmiştik...

Özdilek, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, haklı bir galibiyet aldıklarını söyledi. Son haftalarda oynadıkları maçlar sonrasında morale ihtiyacımız bulunduğunu vurgulayan Özdilek, bu maçta özellikle ikinci yarı oynanan oyunun kendilerini umutlandırdığını, haklı bir galibiyet aldıklarını anlattı.

Haberin Devamı

Türkiye Kupası'nda dün oynanan maçlarda sürpriz sonuçlar alındığını dile getiren Özdilek, "Böyle bir kaza yaşamak istemiyorduk. Futbolcuların kazanma duygusu ve istekleri yüksekti. Dik durmak ve kendimize güvenmek önemli. Son iki hafta güvenimizi kaybetmiştik. Kupada aldığımız galibiyet başlangıç olur diye umuyorum. Kupada olumlu başlamak sevindirici" ifadesini kullandı.

Ligde ilk yarının bitimine beş maç kaldığını kaydeden Özdilek, şöyle konuştu:

"Bakıldığı zaman her maçı kazanabiliriz. Yeter ki moral olarak iyi durumda ve istekli olalım. Ligde her takım, her takımı yenebiliyor. Bu hafta Kardemir Karabükspor maçı bizim açımızdan kazanılması gereken bir maç. Seyirci haklı olarak sahada güzel şeyler görmek istiyor. Her takımın bu sezon sorunları var. Önemli olan taraftarın takıma sahip çıkması."

Haberin Devamı

Özdilek, kulüp başkanı Metin Kalkavan ile görüştüklerini ve özel şeyler paylaştıklarını, bazen susmanın daha çok fayda getirdiğine işaret ederek, bu nedenle sadece Kardemir Karabükspor maçına odaklanmaları gerektiğini belirtti.

Adana Demirspor cephesi

Adana Demirspor Teknik Direktörü Ünal Karaman ise oynanan oyundan memnun olduğunu söyledi.

Pozisyonlara girdiklerini ama gereksiz pozisyonlar da verdiklerini anlatan Karaman, şunları kaydetti:

"Oyunun genelinden memnunum. Bütün takımı görme şansı bulduk. Kupada olabilirse bir üst turu isteyebiliriz. Elimizde hazır bir kadromuz var. Ligde geçen hafta görev yapan iki oyuncuyu oynattık. Her maça kazanma hedefiyle çıkıyoruz. Kazansak da kaybetsek de dersler almalıyız. Bu maçtan da dersler çıkaracağız. Üçüncü bölge ile sıkıntılar yaşadık. Bu eksiklikleri gidererek geleceğe daha iyi hazırlanmalıyız."

Yazarlar