Tenis ÖZEL - Anastasia Potapova: 'İstanbul’un yeri ayrı'

ÖZEL - Anastasia Potapova: 'İstanbul’un yeri ayrı'

26.04.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Kariyerinin ilk WTA şampiyonluğuna TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul’da ulaşan Potapova, “Hep, maç puanı anının hayalini kurmuştum. Hayatım boyunca bu şampiyonluk için çalıştım. Bu yüzden İstanbul’un benim için anlamı büyük” dedi.

ÖZEL - Anastasia Potapova: İstanbul’un yeri ayrı

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul’da şampiyonluğa ulaşan Anastasia Potapova, final maçının ardından Milliyet’in sorularını yanıtladı.

Kariyerinin ilk WTA şampiyonluğuna ulaşan genç raket, İstanbul’un bundan böyle kendisi için özel bir yere olacağını belirterek, gelecek sene de bu turnuvaya mutlaka gelmek istediğini söyledi.

Potapova “Bu turnuva benim için çok şey ifade ediyor hatta her şey anlamına geliyor. Çünkü hep, maç puanı kullanacağım anın hayalini kurmuştum bugüne kadar. Hayatım boyunca bu şampiyonluk için çalıştığım için de İstanbul’daki turnuvanın benim için anlamı büyük. İlk WTA şampiyonluğumu yaşadığım için de elbette çok özel bir yere sahip oldu. Seneye de burada raket sallamayı istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

Kudermetova’yı finalde üstün bir oyunla set vermeden mağlup eden yetenekli tenisçi “Ne çeyrek finalde ne de yarı finale yükseldikten sonra, bu turnuvanın şampiyonu olacağımı hissetmemiştim. Çünkü turnuvada çok kaliteli isimler vardı ve finale doğru yaklaştıkça bu aşamayı daha az düşünmeniz gerekiyor. Çünkü eğer böyle yaparsanız bu sizi içten içe yıpratabilir. Benim yaptığım her yeni güne başlarken, o günden keyif almaya bakmak oldu. Bu yüzden gün gün bakarak ilerlemeye çalıştım” diye konuştu.

Sıradaki hedeflerini sorduğumuz Rus oyuncu şu yanıtı verdi:
“Şimdi mümkün olabildiğince çok maç oynayarak formumu korumayı ve istikrarımı sürdürmeyi hedefliyorum. Kendime kesin hedefler koymak yerine, olabildiğince sıkı çalışarak ilerlemeyi, kendimi sürekli geliştirmeyi düşünüyorum.'

ÖZEL - Anastasia Potapova: İstanbul’un yeri ayrı

‘Grand Slam olsun da..’
Potapova, grand slamlerdeki hedeflerini de anlattı. Potapova, “Grand slamlerde kalıcı olmak ve istikrarlı bir görüntü çizmek istiyorum. Büyük turnuvalarla ilgili en önemli hedefim bu. Elbette bir gün bir grand slam kazanmayı da istiyorum. Ancak içlerinden özel olarak bir tercihim yok. Şu aşamada hangisi olursa olsun, herhangi bir tanesini kazanmak isterim. Ama aslında Wimbledon bir adım önde olabilir, bunu da itiraf etmeliyim” dedi.

‘Wimbledon kararı üzücü’
Anastasia Potapova, Wimbledon’a Rus tenisçilerin katılmasının yasaklanmasının da bir oyuncu olarak üzücü bir karar olduğunu açıkladı. Yetenekli raket, “Şurası kesin ki kötü zamanlar ve korkutucu şeyler olup bitiyordu. Ben kendi adıma elimden gelen şey olan işimi yapmaya devam etmeye, tenis oynamayı sürdürmeye, küçüklere esin kaynağı olmaya ve bundan keyif almaya çalışıyorum. Eğer Wimbledon böyle bir karar alıyorsa, buna yapabileceğim bir şey yok. Buna katlanıp, yoluma devam etmeliyim” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Annem uğurlu geldi’
Köpeğinin bir yaşında olduğunu ve daha önce başka turnuvalarda kendisiyle birlikte olduğunu ifade eden Potapova, annesinin ise ilk kez bir organizasyonda yanında olduğunu belirterek “Annem bana uğurlu geldi diyebilirim, kilidi açan isim oldu” dedi.

ÖZEL - Anastasia Potapova: İstanbul’un yeri ayrı