Beşiktaş ÖZEL | Beşiktaş'ın yeni transferi Emrecan Bulut'un ilginç öyküsü: 10 top karşılığı imza attı

ÖZEL | Beşiktaş'ın yeni transferi Emrecan Bulut'un ilginç öyküsü: 10 top karşılığı imza attı

27.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Somaspor Teknik Direktörü Burhanettin Basatemür, Beşiktaş’ın sürpriz transferi Emrecan Bulut’la ilgili Milliyet’e çarpıcı bilgiler aktardı, “Emrecan’ı geçen sezon sadece 10 tane top karşılığında transfer etmiştik. Çok güçlü bir oyuncudur. Özellikle ayak içini çok etkili kullanır” ifadelerini kullandı.

ÖZEL | Beşiktaşın yeni transferi Emrecan Bulutun ilginç öyküsü: 10 top karşılığı imza attı

TFF 2. Lig ekibi Somaspor’un teknik patronu Burhanettin Basatemür, Beşiktaş’ın sürpriz transferi Emrecan Bulut’u Milliyet’e anlattı. Basatemür, Somaspor formasıyla geçen sezon 34 maçta 16 gole imza atan ve 6 milyon lira bonservis karşılığında Kartal’a transfer olan 20 yaşındaki futbolcuyla ilgili çok çarpıcı bilgiler aktardı.

Haberin Devamı

Pandemi döneminde futbolu bırakarak sanayide çalışmaya başlayan Emrecan’a Temmuz 2022’de profesyonel sözleşme imzalattıklarını aktaran Somaspor’un hocası, “Emrecan, Manisa Süper Amatör Lig ekiplerinden Karaköyspor’la geçen sezon kamp dönemi oynadığımız hazırlık maçında çok dikkatimizi çekmişti. Başkanımıza Emrecan’ı istediğimi söyledim. Başkanımız profesyonel futbolcularla kadronun güçlendirilmesini istiyordu ancak daha sonra transfere onay verdi. Emrecan’ı sadece 10 tane futbol topu karşılığında transfer ettik. Karaköyspor’a 10 top verdik ve Emrecan’ı aldık” dedi.

ÖZEL | Beşiktaşın yeni transferi Emrecan Bulutun ilginç öyküsü: 10 top karşılığı imza attı

Burhanettin Basatemür, Emrecan’ın Somaspor’da çok başarılı bir sezon geçirdiğini ifade etti. Genç oyuncunun Beşiktaş’ta başarılı olacağına inandığını kaydeden Basatemür, “Ona daha çok sol kanatta görev verdik. Sürekli içeri girerek kaleyi yoklar. Şutları etkilidir, özellikle sağ ayak içini çok iyi kullanır. Hava topu hakimiyeti de yüksektir. Fiziksel olarak çok güçlü, kolay kolay top kaybetmez. Savunmasına da sürekli yardım eder. Beşiktaş’ta çok çalışarak formayı kapacağına inanıyorum. Tek olumsuz tarafı sessiz, sakin ve biraz içine kapanık olması. Bunları da aşarsa çok daha faydalı olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Beşiktaş, Galatasaray, Alanyaspor ve Göztepe’nin yanı sıra Boluspor’un da Emrecan Bulut’u yakından takip eden kulüpler arasında olduğu belirlendi.

ÖZEL | Beşiktaşın yeni transferi Emrecan Bulutun ilginç öyküsü: 10 top karşılığı imza attı

"BURSA MAÇINDA PATLAMA YAPTI"

Burhanettin Basatemür, Emrecan Bulut’un Bursaspor maçındaki performansıyla adeta patlama yaptığını söyledi. Deneyimli hoca, “Yaklaşık 1,5 ay önce Bursaspor’u 5-3 yendiğimiz lig maçında Emrecan 2 gol, 1 asiste imza atmıştı. Beşiktaş ve Galatasaray’ın scoutları bu maçta Emrecan’ı izlediler ve beğendiler. Emrecan’a her iki kulübün de ilgisi vardı. Alanyaspor ve Göztepe de Emrecan’ı yakından takip ediyordu. Özellikle Alanyaspor, Emrecan’ı transfer etmek için çok istekliydi ama hedefe  ulaşan kulüp Beşiktaş oldu” dedi.

PANDEMİDE BIRAKMIŞTI

Basatemür, Emrecan Bulut’un pandemi döneminde ekonomik sıkıntılar yüzünden futboldan koptuğunu açıkladı. 

Haberin Devamı

Deneyimli teknik adam, “Emrecan pandemi sırasında ailesinin de ısrarıyla futbolu bırakarak sanayide çalışmaya başlamış. Yaklaşık 2 sene böyle geçmiş. Gündüz çalışmış, akşamları bireysel olarak antrenman yapmış. 2021’de Karaköyspor’la anlaşan Ferdi hoca vasıtasıyla futbola yeniden dönmüş. Ferdi hoca çok yakından tanıdığı Emrecan’ın antrenmanlara devam etmesini istemiş ve futbola dönüşünde başrolü oynamış” ifadelerini kullandı.