14.08.2012 - 17:17 | Son Güncellenme:
goal.com
Jose Mourinho, Avrupa'nın üç büyük ligini şampiyon tamamlamasının ardından "Özel biri" olarak değil "Tek" olarak anılması gerektiğini söyledi.
Pazartesi günü Portekiz televizyonu SIC 'e konuşan Mourinho, teknik direktörlük kariyerinde yükseldikçe, daha az bencil ve bireysel hedeflere daha az bağlı biri haline geldiğini açıkladı.
Mourinho, "Tanrıya şükür, işler benim için yolunda gidiyor. O günlerde diğer kulüplere çok fazla odaklanıyordum. 50 yıldır kazanamayan Inter'le kazanmanın zevki harikaydı. Bireysel hedeflerden vazgeçmeme beni ikna eden bu olmuştu." dedi.
Geçen sezon Real Madrid ile La Liga'yı kazanan Mourinho, daha önce Inter'le Serie A'yı iki kez, Chelsea ile Premier Lig'i iki kez ve Porto ile Portekiz ligini iki kez şampiyon olarak tamamlamıştı. Bunların yanı sıra Mourinho, Porto ve Inter'le Şampiyonlar Ligi'ni de kazanmıştı.
Mourinho, başarılarıyla ilgili olarak, "Beni sevin veya sevmeyin. Dünyanın en önemli üç liginde de şampiyon olan tek teknik direktör benim. Bu yüzden "Özel biri" yerine insanlar beni "Tek" olarak çağırmalı." ifadelerini kullandı.
Mourinho, 2004 yılında Porto'dan Chelsea'ye transfer olduktan sonra bir basın toplantısında kendisini "Özel biri" olarak nitelendirmişti.
Real Madrid, yeni sezonun ilk maçında 25 Ağustos tarihinde Barcelona ile İspanya Süper Kupası'nda karşılaşacak.