Fenerbahçe ÖZEL -Yeni sezon çalışmaları yarın başlıyor! Mehmet Aurelio sürprizi

ÖZEL -Yeni sezon çalışmaları yarın başlıyor! Mehmet Aurelio sürprizi

12.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Şampiyonluğa odaklanan Fenerbahçe’de 2022-2023 sezonunda yepyeni bir futbol şubesi olacak. Samandıra’da Jorge Jesus ve futbol direktörü olması beklenen Mario Branco liderliği üstlenecek, takımdaki tüm sorumluluğu ele alacak. Öte yandan sarı-lacivertli ekibin teknik kadrosunda sürpriz isimler yer alıyor.

ÖZEL -Yeni sezon çalışmaları yarın başlıyor Mehmet Aurelio sürprizi

Fenerbahçe’de artık 2022-23 sezonu için geri sayıma geçildi. Sarı-lacivertlilerde yepyeni bir dönem başlayacak. Teknik direktörlüğe dünyaca ünlü isim Jorge Jesus’u getiren Fenerbahçe’de futbol direktörlüğü için de Mario Branco göreve başlıyor. İki Portekizli isim yeni sezonda futbolun ve Samandıra’nın sorumluluğunu üstlenecek.

Haberin Devamı

Özellikle Mario Branco ismi dikkat çekiyor. Portekizli futbol yöneticisi, Jorge Jesus ile sarı-lacivertli yönetim arasında köprü vazifesi görecek. Jorge Jesus da Samandıra’nın lideri olacak. Sportif direktörlük ve yöneticilik tecrübeleri bulunan Branco, aynı zamanda spor yönetimi mezunu. Antrenörlük de yapan 47 yaşındaki isim, UEFA B Lisansı’na sahip.

ÖZEL -Yeni sezon çalışmaları yarın başlıyor Mehmet Aurelio sürprizi

Yakın geçmişte Yunanistan’da PAOK’un namağlup şampiyonluğu, Hırvatistan’da Hajduk Split’in 2 şampiyonluğu ve Portekiz’de Estoril’in hem üst lige çıkması hem de Avrupa Ligi’ne katılmasında sportif direktör olarak büyük katkısı olan Mario Branco, transferler konusunda da uzman. Kulüplerde scouting departmanları kuran ve bu zamana kadar oyuncu satışları yaparak nam salan başarılı futbol adamı, Fenerbahçe’ye de Jorge Jesus’un onayıyla geldi.

Haberin Devamı

Daha önce de Jose Mourinho’nun Manchester United ve Roma’ya önerdiği bir isim. Mario Branco’nun çalışma referanslarında Jose Mourinho ve Marco Silva gibi ünlü teknik adamların imzası yer alıyor.

BERABER GELDİLER

Jorge Jesus ile Mario Branco, İstanbul’a beraber geldi. Önceki akşam Lizbon’dan İstanbul’a gelen Jesus ve teknik heyeti, yeni sezon çalışmaları için kolları sıvadı.

Tecrübeli teknik direktör, 6 kişilik teknik ekibi ve Mario Branco ile beraber dün Samandıra’ya geçti. Sarı-lacivertli takım yarın itibariyle 2022-23 sezonunu açacak, topbaşı yapacak.

ÖZEL -Yeni sezon çalışmaları yarın başlıyor Mehmet Aurelio sürprizi

İŞTE YENİ TEKNİK KADRO

- Jorge Jesus (Teknik direktör)
- Mario Branco (Futbol direktörü)
- Joao de Deus (Antrenör)
- Tiago Oliveira (Antrenör)
- Mehmet Aurelio (Antrenör)
- Zeki Murat Göle (Antrenör)
- Carlos Bruno (Kondisyoner)
- Fatih Yıldız (Kondisyoner)
- Rodrigo Araujo (Analist)
- Gil Henriques (Analist)

AURELİO DA KATILIYOR

Sarı-lacivertlilerin eski futbolcularından ve 2020-21 sezonunda antrenörlük yapan Mehmet Aurelio da teknik ekibe katılıyor. Aurelio’nun kulübü tanıması ve Türkçe-Portekizce konuşabiliyor olması nedeniyle kadroya dahil edildiği vurgulandı. Aurelio’nun özellikle Jorge Jesus ile takım arasındaki bağlantıda önemli bir rol oynayacağı belirtildi.

Haberin Devamı

ÖZEL -Yeni sezon çalışmaları yarın başlıyor Mehmet Aurelio sürprizi

SIRA TRANSFERDE

Teknik kadrosunu tamamen oluşturan Fenerbahçe’de kısa sürede transferler için düğmeye basılacak. Özellikle 19-20 Temmuz’da oynanacak Şampiyonlar Ligi ön eleme turuna kadar transferlerin kadroya yetişmesi isteniyor. Şu anda 5 transferi yeterli gören Jorge Jesus, kamp döneminden sonra yeniden yönetimle bir görüşme yapacak.

TARAFTARLI ANTRENMAN

Fenerbahçe’de yeni sezon çalışmaları yarın başlayacak. Teknik direktör Jorge Jesus, ilk fırsatta taraftarlara açık bir antrenman istiyor. Kulüple yapılacak toplantılar sonrası takvim netleşecek. Taraftarların önünde imza töreni yapılamadığı için antrenman sözü veren Jesus, bu sözünü en kısa sürede yerine getirmeyi düşünüyor.

TATİL YOK ÇALIŞMA VAR

Yeni sezonu en erken açacak kulüp olan Fenerbahçe’de tüm futbolcular nerdeyse tatil bile yapmadan bireysel çalışmalar yapıyor. Özellikle teknik direktörlüğe Jorge Jesus’un gelmesiyle beraber futbolcular bireysel antrenmanlara ağırlık verdi. Hatta Mert Hakan Yandaş, Samandıra’ya dönerek çalışmalara başladı. Osayi-Samuel, Miami’de olmasına rağmen bireysel antrenmanlarla dikkat çekti. Benzer şekilde Berisha çalışmalarıyla herkesi şaşırttı. Gustavo, Crespo, İrfan Can, Kim Min Jae ve Valencia gibi isimler de antrenman fotoğraflarıyla gündeme geldi.

Haberin Devamı

Karagümrük'le anılan Andrea Pirlo'nun Juve'ye vedası