Galatasaray ÖZEL | Galatasaray'da Sergio Oliveira, Okan Buruk'tan özür diledi! İşte yaşananların perde arkası

ÖZEL | Galatasaray'da Sergio Oliveira, Okan Buruk'tan özür diledi! İşte yaşananların perde arkası

09.03.2024 - 13:35 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 29. haftasında Galatasaray, sahasında Çaykur Rizespor'u 6-2 yenerek şampiyonluk yarışında hata yapmadı. Mücadele sonrası Milliyet Gazetesi yazarı Nevzat Dindar, sarı-kırmızılılardaki son gelişmeleri değerlendirirken Oliveria'nın affedilme sürecinde yaşananları açıkladı.

Süper Lig'de zirvenin merakla beklediği mücadelede Galatasaray, evinde Çaykur Rizespor'u 6-2'i mağlup ederek sahadan 3 puanla ayrıldı.

Haberin Devamı

Mücadele sonrası Milliyet Gazetesi muhabiri Nevzat Dindar, Skorer Instagram canlı yayınında sarı-kırmızılılardaki gelişmeleri değerlendirdi. Nevzat Dindar, Oliveria'nın affedilme sürecinde yaşananları da açıkladı.

Nevzat Dindar'ın açıklamaları şu şekilde: 

'GALATASARAY ŞAMPİYONLUK MODUNU AÇTI'

"Maç Cuma günü mesai çıkışı oynandı, hava da yağmurluydu. Buna rağmen 45 bin üzerinde bir taraftar vardı sahada. İnanılmaz bir taraftar var. Rize maçıyla beraber şampiyonluk modunun açıldığını gördüm. Maç beklediğimden kolay geçti. Galatasaray taraftarını mutlu eden farklı bir galibiyet. Kalan fikstüre baktığımızda puan kaybetme riskininin daha yüksek olduğu bir maçtı ama Galatasaray kazanarak güçlü bir mesaj verdi."

Haberin Devamı

"İki takım arasındaki maçlar son bölümde gergin geçiyordu. Maç öncesi iddialar vardı, ekstra prim verildiği gibi ama Rizespor sonrasında yalanladı bunu."

'AURİER İŞİ CİDDİYE ALMALI'

"Aurier'i sürekli şakalaşırken görüyorum. Maç sonu bir kumanya dağıtılıyor futbolculara onu almaya geliyor sürekli. İşi biraz daha ciddiye alması gerek. Afrika Kupası'nı aldı ve rahatladı gibi duruyor. Kasımpaşa maçında da oynamayacak."

ÖZEL | Galatasarayda Sergio Oliveira, Okan Buruktan özür diledi İşte yaşananların perde arkası

'KÖHN, GALATASARAY'IN YILLARDIR ARADIĞI DOL BEK'

"Köhn, Galatasaray'ın yıllardır aradığı sol bek. Nasıl Boey sağ bekte etki yarattıysa Köhn de sol bek de muhteşem işler yapıyor. Şimdiden Boey'le kıyaslanmaya başlandı. Ofansif yönü çok iyi defansif açıdan biraz daha geliştirilebilecek yönleri var. Korkunç bir güven veriyor. Herkes memnun."

'ZİYECH'İ DAHA MOTİVE GÖRÜYORUZ'

"Ziyech önemli bir isim baktığımızda daha motive görüyoruz. Beklentilerin o da farkında. Galatasaray şampiyonluk mücadelesinde önemli bir avantaj elde ederken devreye önemli isimler de girecek Ziyech, Aurier vs. Umut vadeden bir vücut dili var Ziyech'in

ICARDİ'NİN PENALTI JESTİ

"Icardi, Kerem Demirbay'a verdiği penaltı. Icardi hiçbir zaman bencil olmadı. Takımın paylaşımcı olmasını istiyor. Icardi'nin bu hareketi takım arkadaşları üstünde de olumlu etki yaratıyor. Icardi'yi dışarıdan görenler egolu , üstten bakan biri gibi yorumlayabilir ama asla böyle bir oyuncu değil. Galatasaray şampiyon olacaksa bu detaylarla olacak."

Haberin Devamı

'BERKAN'I DAHA ÖNCE DENEMİŞTİ'

"Abdülkerim'in adalesinde sorun var, Sanchez'in de aynı şekilde sakatlığı var. Okan hoca da riske etmedi. Berkan'ı burada daha önce denemişti ve onu oynattı."

'OKAN BURUK'TA İSMAİL KARTAL'IN İMKANLARI YOK'

"Okan hoca inanılmaz işler yapıyor ama yokluktan kaynaklanıyor. İsmail Kartal'ın elindeki geniş kadro yok. Bu şartlar altında elinden gelenin en iyisini yapıyor. Okan Buruk bahanelere sığınmıyor. 2. senesinde şampiyonluğun en güçlü adayı ve alkışı hak ediyor. Okan Buruk olmasa Galatasaray dağılırdı. Bugün Florya'da yaşananlar, sakatlıklar, yokluklar, bazı futbolcuların kaprisleri vs."

'OKAN BURUK'TAN ÖZÜR DİLEDİ'

"Oliveira, Okan hocadan özür diledi. Aslında bileti kesilecek gibi duruyordu. Oliveira'nın Karagümrük maçı öncesi de bazı disiplinsizlikleri vardı ama oyuncuyu kaybetmek yerine kazanmak isteyen Okan Buruk var. Normal şartlarda yönetim sözleşmesini feshetse yüksek bir fatura çıkabilirdi. Şu an affedilmesi gündemde. Okan hoca affetti ama yönetim değerlendirme yapıyor."

Haberin Devamı

"Maddi yaptırımlar uygulanacak, para cezası verilecek ama Oliveira'nın bir değerlendirme yaparak nerede hata yaptım demesi lazım."

ÖZEL | Galatasarayda Sergio Oliveira, Okan Buruktan özür diledi İşte yaşananların perde arkası

'HAYAL SATMAYA GEREK YOK'

"Ndombele'de hayal satmaya gerek yok. Çok fazla bir şey değişmez artık. 46 yaşında havası var. Galatasaray'a yıllık ücretinin bir maliyeti vardı katksı yok. Çıkar bir maçta gol atar ve her şeyi unutturabilir."

'MUSLERA'DA BELİRSİZLİK VAR'

"Muslera'da bir belirsizlik var. Kararını verecek önümüzdeki günlerde. Bir görüşme olacak Galatasaray devam etmek istiyor ama Muslera'nın kararı önemli. Ayrılık ihtimalini zayıf görüyorum Bence en az bir sene daha Galatasaray forması giyecek diye düşünüyorum. Kararını sezon bitmeden vermesi istenecek. Maddi olarak kafanda soru işareti olmasın denilecek. Rakam biraz daha aşağı inecek. Yaşı 37 olmasına rağmen 2.5 istiyorsa verilecek."

"Muslera yaşlandı ama 37 yaş kaleci için ileri değil artık dünyada. Tabii Galatasaray için de özel bir figür. Kurtarış yüzesi en yüksek olan kaleciden bahsediyoruz."

Yazarlar