Galatasaray ÖZEL - Galatasaray'ın yeni kalecisi Inaki Pena oldu! Roman Bürki derken ters köşe

ÖZEL - Galatasaray'ın yeni kalecisi Inaki Pena oldu! Roman Bürki derken ters köşe

29.01.2022 - 21:14 | Son Güncellenme:

Galatasaray'da Fernando Muslera'nın uzun süreli sakatlığı sonrasında kaleci transferi için gündeme gelen ve Başkan Burak Elmas'ın da Borussia Dortmund ile prensip anlaşmasına varıldığını açıkladığı Roman Bürki'de sorun çıktı. Galatasaray'ın yeni kalecisinin Barcelona B Takımı'ndan Inaki Pena olduğu öğrenildi. Genç eldivenin yarın gece İstanbul'da olacağı kaydedildi.

ÖZEL - Galatasarayın yeni kalecisi Inaki Pena oldu Roman Bürki derken ters köşe

NEVZAT DİNDAR - SKORER ÖZEL

Haberin Devamı

Galatasaray Kulübü'nde Başkan Burak Elmas'ın daha önce kulübüyle transfer için prensip anlaşmasına varıldığını duyurduğu Roman Bürki, sarı-kırmızılı takımın teklifine sıcak bakmadı. Galatasaray'ın yeni kalecisinin Barcelona B Takımı'ndan Inaki Pena olduğu öğrenildi.

İsviçreli file bekçisinin başka transfer teklifleri aldığı için Galatasaray'a olumlu dönüş yapmadığı öğrenildi. Öte yandan tecrübeli eldivenin Fernando Muslera'nın kısa süre içerisinde geri dönecek olması nedeniyle de Galatasaray'ın teklifine sıcak bakmadığı belirtildi. Roman Bürki'nin "Başka teklifler aldım ve Muslera 1 ay sonra dönüyor" diyerek olumsuz bir yaklaşım sergilediği kaydedildi.

Galatasaray'ın Barcelona'dan kiraladığı 22 yaşındaki file bekçisi için herhangi bir kiralama bedeli ödemeyeceği öğrenildi. Genç eldivenin yarın gece İstanbul'da olacağı belirtildi. Barcelona Teknik Direktörü Xavi Hernandez'in Inaki Pena'yı gelecek sezon A takım kadrosuna dahil edeceği öğrenildi.

Haberin Devamı

ÖZEL - Galatasarayın yeni kalecisi Inaki Pena oldu Roman Bürki derken ters köşe

Inaki Pena kimdir?

Villarreal altyapısında profesyonel kariyerine başlayan Inaki Pena, 12 yaşında Barcelona'ya transfer oldu. 22 yaşındaki eldiven daha sonra alt yaş kategorilerinde Barcelona ile birlikte İspanya forması giydi.

Inaki Pena bu sezon toplamda 9 maçta süre aldı. 22 yaşındaki eldiven 4 maçta kalesini gole kapattı. İspanyol file bekçisinin Barcelona ile olan sözleşmesi gelecek sezon sona erecek. Inaki Pena'nın güncel piyasa değeri 3 milyon euro olarak gösteriliyor.

ÖZEL - Galatasarayın yeni kalecisi Inaki Pena oldu Roman Bürki derken ters köşe

Roman Bürki kimdir?

Galatasaray'ın sezon sonuna kadar kiralanması konusunda Borussia Dortmund ile anlaşmaya vardığı ancak teklifi kabul etmeyen file bekçisinin Alman ekibiyle olan sözleşmesi 2023'te sona erecek. 31 yaşındaki eldivenin güncel piyasa değeri 1 milyon 800 bin euro olarak gösteriliyor.

Freiburg'da parladı

Münsingen altyapısında futbola başlayan Roman Bürki daha sonra Young Boys, Thun, Schaffhausen, Grasshoppers ve Freiburg formaları giydi. Borussia Dortmund, 2015-2016 sezonunda 3 milyon 500 bin euro karşılığında İsviçreli eldivenin bonservisini satın aldı.

Haberin Devamı

Bu sezon forma giymedi

Galatasaray'ın transferi konusunda anlaşma sağladığı Roman Bürki bu sezon Borussia Dortmund'da henüz forma şansı bulamadı. 31 yaşındaki eldiven kariyeri boyunca toplamda 9 kez İsviçre Milli Takımı forması giydi.