Süper Lig ÖZEL | Hakem camiasından Halil Umut Meler'e saldırıya büyük tepki! 'O yumruk hepimize atıldı'

ÖZEL | Hakem camiasından Halil Umut Meler'e saldırıya büyük tepki! 'O yumruk hepimize atıldı'

12.12.2023 - 06:54 | Son Güncellenme:

Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonrası Halil Umut Meler'e yönelik skandal saldırı hakem camiasını ayağa kaldırdı. Hakem camiasından yaşanan olaya büyük tepki yükseldi.

ÖZEL | Hakem camiasından Halil Umut Melere saldırıya büyük tepki O yumruk hepimize atıldı

MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor 1-1 berabere kaldı. Mücadelenin sonunda saha karıştı ve Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, mücadelenin hakemi Halil Umut Meler'e yumruk attı. Olayın ardından hakem camiasından tepki mesajları yükseldi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

ATİLLA KARAOĞLAN'DAN TEPKİ

Mücadelenin ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tarafından maç sonunda yumruklanan Halil Umut Meler'e Süper Lig hakemlerinden Atilla Karaoğlan'dan destek geldi. Atilla Karaoğlan, "O yumruk hepimize atıldı kardeşim benim, yalnız değilsin" paylaşımını yaptı.

ÖZEL | Hakem camiasından Halil Umut Melere saldırıya büyük tepki O yumruk hepimize atıldı

ALİ PALABIYIK: TÜRK FUTBOLU İÇİN KAPKARA BİR GECE

Ali Palabıyık da Halil Umut Meler'e yönelik saldırıya şu sözlerle tepki gösterdi:

"Geçmiş olsun kardeşim, söylenecek söz yok. Türk futbolu için kapkara bir gece"

ÖZEL | Hakem camiasından Halil Umut Melere saldırıya büyük tepki O yumruk hepimize atıldı

LALE ORTA: TÜRK FUTBOLUNUN EN KARA GÜNÜ

Eski MHK Başkanı Lale Orta da yaşananlara tepkisiz kalamadı. Lale Orta paylaşımında, "İçim acıdı. Türk futbolunun en kara günü... Şiddetle kınıyorum." ifadelerine yer verdi. 

Haberin Devamı

ÖZEL | Hakem camiasından Halil Umut Melere saldırıya büyük tepki O yumruk hepimize atıldı

ÜMİT ÖZTÜRK: YALNIZ DEĞİLSİN

Erkan Özdamar: Sözün bittiği yerdeyiz. Hepimiz yanındayız. Çok geçmiş olsun.

Ümit Öztürk: Bu yumruk hepimize atılmıştır. Sözün bittiği an. Yalnız değilsin. Geçmiş olsun kardeşim.

Kadir Sağlam ve Barış Sarper Saka: Kardeşim her zaman yanındayım

Hakem camiasından yükselen diğer tepkiler şu şekilde: 

Turgut Doman: Bu yumruk hepimize atılmıştır. Yalnız değilsin Umut abi

Göktuğ Hazar: Bu yumruk hepimize atılmıştır. Yalnız değilsin Umut abi

Hakan Ceylan: Büyük bir gururla...

ÖZEL | Hakem camiasından Halil Umut Melere saldırıya büyük tepki O yumruk hepimize atıldı

'YALNIZ DEĞİLSİN HALİL UMUT MELER'

Murat Erdoğan: Bu yumruk hepimize atılmıştır. Yalnız değilsin Halil Umut Meler.

ÖZEL | Hakem camiasından Halil Umut Melere saldırıya büyük tepki O yumruk hepimize atıldı

'BU SALDIRI TÜM HAKEMLİK CAMİASINA YAPILMIŞTIR'

Emre Can Furuncu: Hakemler de insan, aileleri var, çocukları gülen gözlerle babalarını annelerini televizyonda izliyor. Halil Umut hocamıza yapılan bu saldırı Türk sporuna, tüm hakemlik camiasına yapılmıştır. Geçmiş olsun hocam yanındayız.

Haberin Devamı

MÜSABAKALARA ÇIKMAMA ÇAĞRISI

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği: 11 Aralık Pazartesi akşamı Ankara Eryaman Stadı'nda hakem camiamızın gözbebeği FIFA Hakemimiz Halil Umut Meler'e karşı yapılan şiddete tüm Türkiye gibi bizler de şahit olduk. Bu hadiseyi gerçekleştirenlerin futbolun içinde (sözde) futbol adamı olarak yer alması bizleri derinden yaralamıştır. Futbolu yönetenlerin ve Türk adaletinin bu elim hadise karşısında gereken bütün ağır cezai işlemleri yapacağına inanıyoruz, inanmak istiyoruz. Geldiğimiz noktada, artık sözün bittiği yerdeyiz. Türk Futbolu adına kapkara bir iz bırakan bu gecenin takipçisi olacağız. Bütün kamuoyunun ortak olarak tepki gösterip, lanetlemesi gereken bu olay umarız ki milat olur. Birkaç basit kınamayla geçiştirilemeyecek olan bu hadise sonunda bu tarz insanların Türk futbolundan uzaklaştırılması ilk beklentimizdir. Bu elim hadise Türk futbolunun tarihine kara bir leke olarak işlenecek ve verilecek olan ceza da tarafımızca bu minvalde değerlendirilecektir. FIFA Hakemimiz Halil Umut Meler’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, saldırıları gerçekleştiren, sebebiyet veren ve aynı zihniyette olan herkesi şiddetle lanetliyoruz.

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonrası FIFA Hakemimiz Halil Umut Meler'e yapılan şiddetli saldırı, sadece Hakemimiz Halil Umut Meler'e değil tüm hakem camiasına yapılmıştır. En üst kademeden alt kademeye kadar tüm hakemlerimize müsabakalara çıkmama çağrımızı buradan ilan ediyoruz.

'SÖZÜN BİTTİĞİ AN'

Murat Tuğberk Curbay: Bu yumruk hepimize atılmıştır. Sözün bittiği an... Yalnız değilsin.

SÜPER LİG HAKEMLERİ ANKARA'YA AKIN ETTİ

Halil Umut Meler’i hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulunacak olan çok sayıda hakem, daha sonra ortaklaşa basın mensuplarına açıklama da yapmayı planlıyor.

MHK'DAN KINAMA

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK), “Çok değerli hakemimiz Halil Umut Meler’e yönelik saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Bu saldırı sadece hakemlerimize değil, Türk futboluna da yapılmıştır” açıklamasını yaptı.

“11.12.2023 tarihinde Ankara Eryaman Stadyumunda oynanan MKE Ankaragücü – Çaykur Rizespor müsabakasında çok değerli hakemimiz Halil Umut Meler’e yönelik saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Bu saldırı sadece hakemlerimize değil, Türk Futboluna da yapılmıştır. Merkez Hakem Kurulu olarak sonuna kadar hakemimizin yanında olduğumuzu ifade ederiz. Yasal ve idari süreci yakından takip edeceğimizi ve bu olaya sebebiyet veren tüm sorumluların en ağır şekilde cezalandırılması adına olayın takipçisi olacağımızı beyan ederiz.”

Yazarlar