Fenerbahçe ÖZEL - Portekiz’de dev zirve: Ali Koç - Jorge Jesus | İşte o fotoğraf

ÖZEL - Portekiz’de dev zirve: Ali Koç - Jorge Jesus | İşte o fotoğraf

26.04.2022 - 03:15 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’de Jorge Jesus konusunda ciddi mesafe kat edildiği öğrenildi. Lizbon’da Portekiz Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa’nın da yer aldığı görüşmelerde önemli adımların atıldığı ve arada artık bazı detayların kaldığı bildirildi. İşte Ali Koç ile Jorge Jesus arasında yapılan görüşmeden detaylar ve zirveden özel fotoğraf...

ÖZEL - Portekiz’de dev zirve: Ali Koç - Jorge Jesus | İşte o fotoğraf

CELAL UMUT EREN - ÖZEL HABER

Haberin Devamı

Vitor Pereira'dan sonra İsmail Kartal'la yükselişe geçen Fenerbahçe’de, gelecek sezon için göreve gelecek yeni teknik direktör için yapılan çalışmalarda artık sona gelindi. Sarı-lacivertli kulübün başkanı dünyaca ünlü teknik adamla Lizbon'da özel bir görüşme gerçekleştirdi. O görüşmenin detaylarına Milliyet ulaştı. 

LİZBON'DA DEV GÖRÜŞME YAPILDI

Sarı-lacivertliler, Portekiz’de Lizbon’da Jorge Jesus’la bire bir görüşmelerini gerçekleştirdi. Başkan Ali Koç’un katıldığı görüşmelerde Jorge Jesus ile birlikte Portekiz Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa da bulundu.

ÖZEL - Portekiz’de dev zirve: Ali Koç - Jorge Jesus | İşte o fotoğraf

ALİ KOÇ, MAYIS'TA RESMİLEŞTİRMEK İSTİYOR

Milliyet’in edindiği bilgilere göre taraflar önemli adımlar atmayı başardı. Artık görüşmeler aşamasında arada bazı detayların kaldığı vurgulandı. Bu detayların başında Jorge Jesus ve teknik ekibinin alacağı maaşın görüşüldüğü aktarıldı. Mayıs ayı içerisinde teknik direktör konusunu resmiyete kavuşturmak isteyen Başkan Ali Koç’un Portekizli çalıştırıcıyla yaptığı görüşmelerden memnun kaldığı öğrenildi. Yapılan görüşmenin son derece sıcak bir ortamda geçtiği belirtildi.

Haberin Devamı

JESUS KARNAVAL İÇİN BREZİLYA'YA GİDİYOR
Teknik direktör Jorge Jesus, Başkan Ali Koç ile yaptığı görüşmelerin ardından Brezilya'ya gidiyor. Ailesiyle beraber 10 gün boyunca Brezilya'da tatil yapacak olan Jesus, Rio Karnavalı'na katılacak. Tecrübeli teknik direktörün herhangi bir transfer görüşmesi yapmayacağı sadece eski kulübü olduğu için Flamengo'yu ziyaret edeceği kaydedildi. Ayrıca bazı dostlarıyla da bir araya gelecek Jesus'un 8 Mayıs'a kadar bu ülkede olacağı bildirildi.

PROJEYİ BEĞENDİ, BUGÜN BİR GÖRÜŞME DAHA YAPILACAK

Jorge Jesus’un kariyerine Avrupa’da devam etmek istediği ve Fenerbahçe’nin sunduğu projeyi beğendiği kaydedildi. 67 yaşındaki teknik direktörün Suudi Arabistan ve Katar’dan da bazı teklifler aldığı ancak Fenerbahçe’nin projesinin kendisi açısından cezbedici durduğu bildirildi. Bugün bir kez daha taraflar görüşecek.

ÖZEL - Portekiz’de dev zirve: Ali Koç - Jorge Jesus | İşte o fotoğraf

TAKIMIN ANALİZ VE ARAŞTIRMALARINA BAŞLADI

Öte yandan Jorge Jesus’un teknik ekibiyle beraber yeniden toplanarak çalışmalarına başladığı vurgulandı. Fenerbahçe ile görüşmelerin son aşamaya gelmesinden dolayı Jesus ile ekibinin sarı-lacivertli takımın mevcut durumuyla alakalı analiz ve araştırmalar yaptığı dile getirildi.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'DEN JESUS AÇIKLAMASI GELDİ

Sarı-lacivertli kulüp Milliyet'in gündem yaratan Jorge Jesus haberi üzerine, yapılan görüşmeyle ilgili resmi bir açıklama yaptı. Fenerbahçe'nin resmi açıklaması şöyle;

Dün gece ve bugün itibarıyla Futbol A Takımı Teknik Direktörlük görevi ile ilgili oluşan gündem üzerine bilgilendirme yapmak istiyoruz.
 
Bilgimiz ve onayımız dışında servis edilen özel bir toplantıya dair fotoğraf referans gösterilerek yaratılmaya çalışılan ‘anlaşma sağlandı’ yaklaşımı kesinlikle gerçekleri yansıtmamaktadır.
 
Kulübümüz kaynaklarınca daha önce de bilgilendirme yapıldığı şekilde, teknik direktör sürecinde tüm seçenekler etraflıca ve kapsamlı şekilde, harcama limitlerinden yeni spor yasasına kadar her detay dikkate alınarak yürütülmektedir. İlgili görüşmeler yeri geldiği zaman birebir yapılmaktadır.
 
Konu ile ilgili gereken açıklamalar, olumlu olumsuz neticelendiğinde resmî mecralarımız üzerinden yapılacaktır. Kamuoyunun bilgisine sunarız.'

Haberin Devamı

GÖRÜŞMELER ARALIK'TAN BERİ DEVAM EDİYOR

Aralık ayından bu yana teknik direktör çalışmalarını detaylı bir şekilde yürüten Başkan Ali Koç, Joachim Löw ve Jorge Jesus isimlerini ön plana almıştı. Son günlerde ise Jorge Jesus ismi bir adım öne çıkmıştı.

Lizbon’daki toplantının ardından Portekizli teknik direktörün Fenerbahçe’ye en yakın isim olduğu netleşti.

CUMHURBAŞKANI İÇİN ÇOK ÖZEL BİR İSİM

Jorge Jesus ile Lizbon’da bir araya gelen Fenerbahçe için sürpriz bir isim daha vardı. Portekiz Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa da görüşmelerde tarafların yanında yer aldı. Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa’nın Jorge Jesus ile olan yakın diyaloğu Portekiz’de yakından biliniyor.
Hatta 2019 yılında ülke tarihinde çok önemli bir yeri olan ‘Prens Henry Nişanı’ bizzat Portekiz Cumhurbaşkanı tarafından başarılı teknik direktöre takdim edilmişti. Marcelo Rebelo de Sousa, “Portekiz’i Avrupa’ya tanıtan, yurt dışında en iyi şekilde temsil eden gurur duyduğumuz bir isim Jorge Jesus” açıklamasını yapmıştı.

Haberin Devamı

ÖZEL - Portekiz’de dev zirve: Ali Koç - Jorge Jesus | İşte o fotoğraf

İşte Jorge Jesus’u hoca adayları arasında öne çıkaran kriterler:

- Anahtar teslim hoca olduğu düşünülüyor. Hem Portekiz’de Benfica’da hem de Brezilya’da Flamengo’da şampiyonlukları var. Lig şampiyonluğu konusunda çok tecrübeli bir isim.

- Jorge Jesus güçlü bir teknik ekibe sahip. Ekibiyle beraber Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nde hep belirli seviyelere ulaştı. Fenerbahçe bu sezon ligde ikinci olursa takımı Şampiyonlar Ligi’nde gruplara taşıma adına tecrübeleri fazlasıyla var.

- Jorge Jesus tam anlamıyla lider ve güçlü bir karakter. Uzun bir sezon maratonuna hakim olabilecek bir isim. Duygulardan çok mantığıyla ve deneyimleriyle hareket ediyor.

- Jorge Jesus kariyerini Avrupa’da sürdürmek istiyor. Ekibiyle beraber iyi bir projeye sıcak bakıyor. Fenerbahçe ve İstanbul tercihi Jorge Jesus için iyi bir şık olarak göze çarpıyor. Daha önce Suudi Arabistan’dan gelen pahalı kontratları bile kabul etmedi.

- Fenerbahçe’yi iyi tanıyor. Özellikle 2013’te UEFA Avrupa Ligi yarı final aşamasındaki eşleşmede Kadıköy’deki atmosferden çok etkilenmişti. Taraftarın ön planda olduğu bir kulüpte çalışmak istiyor.

ÖZEL - Portekiz’de dev zirve: Ali Koç - Jorge Jesus | İşte o fotoğraf

MİLLİYET DUYURMUŞTU

Sarı-lacivertlilerin teknik direktör çalışmalarında rotanın artık Jorge Jesus’a çevrildiğini Milliyet, 24 Nisan ve 25 Nisan tarihlerindeki sayfalarında okurlarına duyurmuştu. 24 Nisan tarihli sayfada ‘Gözler Kartal’da Akıllar Jesus’ta’ haberi ve 25 Nisan tarihli sayfada da ‘Şampiyonluk alışkanlığı’ başlıklarıyla Jesus’un Fenerbahçe’ye yakın olduğu belirtilmişti.

ÖZEL - Portekiz’de dev zirve: Ali Koç - Jorge Jesus | İşte o fotoğraf