Beşiktaş ÖZEL | Rıza Çalımbay'dan son dakika Beşiktaş açıklaması!

ÖZEL | Rıza Çalımbay'dan son dakika Beşiktaş açıklaması!

06.10.2023 - 12:52 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ta Şenol Güneş'in istifasının ardından Rıza Çalımbay ismi gündeme geldi. Beşiktaş'ın efsane isimlerinden Rıza Çalımbay, Skorer'e özel açıklamalarda bulundu.

ÖZEL | Rıza Çalımbaydan son dakika Beşiktaş açıklaması

Beşiktaş'ta Lugano mağlubiyetinin ardından yönetim olağanüstü kongre kararı alırken teknik direktör Şenol Güneş istifasını sundu. Şenol Güneş'in istifa kararı sonrası Rıza Çalımbay ismi gündeme geldi. Beşiktaş'ın efsane ismi Rıza Çalımbay, Skorer'e özel açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

LUGANO MAĞLUBİYETİ SONRASI İSTİFA VE SEÇİM KARARI

UEFA Konferans Ligi D Grubu ikinci hafta maçında Beşiktaş, sahasında İsviçre ekibi Lugano'ya 2-0 öne geçtiği karşılaşmada 3-2 mağlup oldu. Beşiktaş'ın Lugano mağlubiyeti sonrası siyah-beyazlı taraftarlar uzun süre Tüpraş Stadyumu'ndan ayrılması ve yönetimi istifaya davet etti. Beşiktaş taraftarlarının bir kısmı Şenol Güneş'e de tepki gösterdi.

Lugano mağlubiyeti sonrası siyah-beyazlı yönetim olağanüstü seçim kararı aldı. Kulüpten yapılan açıklamada "Yönetim Kurulumuz, en geç aralık ayının başında olmak üzere Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı düzenleme kararı almıştır. Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nın hangi tarihte gerçekleştirileceği önümüzdeki hafta düzenlenecek basın toplantısında ilan edilecektir. Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız." denildi.

Haberin Devamı

ÖZEL | Rıza Çalımbaydan son dakika Beşiktaş açıklaması

Beşiktaş, Lugano mağlubiyeti sonrası teknik direktör Şenol Güneş'in başkan Ahmet Nur Çebi ile görüşme gerçekleştirerek istifa kararı aldığını duyurdu.

Beşiktaş'tan şu açıklama yapıldı:

Şenol Güneş’e Emekleri İçin Teşekkür Ederiz

Lugano maçının ardından bir araya geldiği Başkanımız Ahmet Nur Çebi’ye, Beşiktaşımızın menfaatleri doğrultusunda bir kan değişikliğine ihtiyaç olduğunu, Kulübümüzün ve takımımızın önünü açmak adına alınacak her türlü karara saygı duyacağını ifade eden Teknik Direktörümüz Şenol Güneş, bugün itibarıyla görevinden ayrılmıştır.

Şenol Güneş’e Kulübümüze katkıları nedeniyle teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz.

ÖZEL | Rıza Çalımbaydan son dakika Beşiktaş açıklaması

ŞENOL GÜNEŞ SONRASI RIZA ÇALIMBAY İDDİASI

Beşiktaş'ta Şenol Güneş'in istifa kararı almasının ardından yerine Rıza Çalımbay'ın geçeceği iddia edildi. Şenol Güneş'in yardımcısı Burak Yılmaz'ın kongre kararına kadar takımın başında kalacağı da iddia edilirken bu süre içinde geçici bir teknik direktör arayışının da olabileceği aktarıldı.

ÖZEL | Rıza Çalımbaydan son dakika Beşiktaş açıklaması

RIZA ÇALIMBAY'DAN AÇIKLAMA: BANA GELEN TEKLİF YOK

Beşiktaş'ın efsane isimlerinden Rıza Çalımbay, Skorer'e özel açıklamalarda bulundu. Çalımbay, "Şu anda her şey taze. Bana gelen teklif yok. Ancak teklif gelirse her zaman göreve hazırız." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

18 YIL ÖNCE BEŞİKTAŞ'I ÇALIŞTIRMIŞTI

Rıza Çalımbay, 2004-2005 sezonunda Vicente Del Bosque'den boşalan teknik direktörlük görevine getirilmişti. Beşiktaş'ın başında 31 karşılaşmada görev yapan Rıza Çalımbay 2.00 puan ortalaması tutturmuştu. Bu süreçte Rıza Çalımbay'ın çalıştırdığı Beşiktaş 18 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 7 beraberlik elde etmişti.

ÖZEL | Rıza Çalımbaydan son dakika Beşiktaş açıklaması

Haberin Devamı

RIZA ÇALIMBAY'IN KARİYERİ

Rıza Çalımbay 2001 yılında ilk kez teknik direktörlük kariyerine başlamıştır. Uzun yıllar boyunca Türkiye liginin pek çok takımını çalıştırmıştır. Rıza Çalımbay'ın teknik direktörlük kariyeri şu şekildedir;

- Göztepe (2001)

Haberin Devamı

- Denizlispor (2002 - 2003)

- MKE Ankaragücü (2003 - 2004)

- Çaykur Rizespor (2004 - 2005)

- Beşiktaş (2005)

- Ankaraspor (2005 - 2007)

- Çaykur Rizespor (2007)

- Eskişehirspor (2008 - 2010)

- Sivasspor (2010 - 2013)

- Çaykur Rizespor (2013 - 2014)

- Mersin İdman Yurdu (2014 - 2015)

- Kasımpaşa (2015 - 2016)

- Antalyaspor (2016 - 2017)

- Trabzonspor (2017 - 2018)

- Konyaspor (2018)

- Sivasspor (2019-2023)

RIZA ÇALIMBAY KİMDİR?

Rıza Çalımbay Sivas'ta dünyaya gelmiştir. Futbol oynamaya küçük yaşlardan beridir hevesli olan Rıza Çalımbay, Beşiktaş altyapısı seçmelerine katılmıştır. Beşiktaş altyapı seçmelerine 1970 yılında henüz 17 yaşında iken katılmıştır. 1980-81 yılları arasında Beşiktaş A takımına kadar yükselmiştir. Beşiktaş A takımında forma şansı bulan Rıza Çalımbay büyük bir istikrar yakalamıştır. Kısa sürede takımın vazgeçilmez oyuncuları arasına girmeyi başaran Rıza Çalımbay sağ kanat ve sağ bek mevkisinde forma giymiştir.

Beşiktaş kariyeri boyunca toplam 16 sezonda forma giyen Rıza Çalımbay, Beşiktaş'ta 494 maçta forma giydi. Rıza Çalımbay kariyeri boyunca sadece Beşiktaş'ta oynadı ve 494 maçta toplam 41 gol atmıştır. Beşiktaş'ta uzun yıllar boyunca kaptanlık pazıbandını da takmıştır. Rıza Çalımbay 16 sezonda Beşiktaş'ta 6 lig şampiyonluğu yaşamıştır. Bu sezonlarda da yine 3 Türkiye kupası şampiyonluğu ve 4 cumhurbaşkanlığı kupası sevinci yaşamıştır.

ÖZEL | Rıza Çalımbaydan son dakika Beşiktaş açıklaması