Diğer ÖZEL - Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce: Dünyanın tanıdığı bisiklet şehriyiz

ÖZEL - Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce: Dünyanın tanıdığı bisiklet şehriyiz

07.11.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

BMX Supercross Dünya Kupası’na ev sahipliği yapan ‘bisiklet şehri’ unvanlı kentin belediye başkanı Ekrem Yüce “Gerçekleştirdiğimiz yarışlarla dünyadaki tüm ülkeler Sakarya’yı bisiklet şehri olarak tanıdı” dedi .

ÖZEL - Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce: Dünyanın tanıdığı bisiklet şehriyiz

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Sakarya geride kalan haftada önemli bisiklet organizasyonlarına ev sahipliği yaptı. BMX Supercross Dünya Kupası’nın son etapları ile MTB Türkiye Kupası yarışları Marmara şehrinde gerçekleştirildi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğindeki, dünyaca ünlü bisikletçilerin katıldığı organizasyonlara halkın ilgisi de büyük oldu.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Milliyet’e verdiği demeçte organizasyonu değerlendirdi, bisiklet sporuyla ilgili çalışmaları ile bu alanındaki hedeflerini anlattı. Yüce “Bisiklette, tarihte eşine az rastlanır büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptık. Türkiye’de ilk kez BMX Dünya Kupası’nı evimizde ağırladık. Dağ maratonu MTB’nin dünyada bu yıl ilk kez yapılan gece yarışına tanıklık ettik. Gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonda iki büyük yarışla dünyadaki tüm ülkeler Sakarya’yı bisiklet şehri olarak tanıdı” dedi.

Bu dev etkinliğe Sakarya olarak ev sahipliği yapmaktan dolayı sevinçli olduklarını kaydeden Yüce, “Sakarya bu organizasyon için isabetli bir seçimdi. Ayçiçeği Bisiklet Vadisi Avrupa’nın bu alanda en büyüğü, dünyanın en modern pisti diyebiliriz. Böyle bir alanda Dünya Kupası yarışları yapılmış oldu. Bu da bizi mutlu ediyor” diye konuştu.

Ekrem Yüce şunları söyledi: “Sakarya olarak bisiklet için ciddi çalışmalarımız var. Uluslararası ‘Bisiklet Şehri’ unvanını Sakarya aldı. Bu unvan için gerekli dokuz kriter bulunuyordu. Tamamını mükemmel şekilde gerçekleştirdik. Yapılan çalışmaların neticesinde kentimiz unvana layık görüldü. Bundan sonra bunun sürdürülebilirliği üzerindeki çalışmalarımızı, projelerle artırmayı istiyoruz.”

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı şöyle devam etti: “Meclisimizden alacağımız bir kararla belediyemiz bünyesinde oluşacak, sadece bisiklet yollarının yapılması, bakımı, onarımı, arttırılması ile ilgili bir şube müdürlüğü kurmayı hedefliyoruz. Bununla birlikte ‘kırk rota kırk nokta’ projemizi başlattık. Kırk noktada bisiklet moka kafeler oluşturuyoruz. Bu rotalar üzerinde bisiklet tamir yerleri oluşturuyoruz.”

Haberin Devamı

Hedef 500 kilometre

Haberin Devamı

Sakarya’da son yıllarda bir bisiklet atılımı başlattıklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, bu alandaki hedeflerine ulaşmak için hız kesmeden çalıştıklarını ifade etti. Kent merkezini dolaşan 69 kilometre uzunluğunda bisiklet yoluna sahip olduklarını anlatan Yüce, SAKBİS uygulaması sayesinde Sakaryalıların şehrin her noktasında bisiklet kiralayıp istedikleri süre boyunca kullanabildiklerini belirtti. Geride kalan 28 ayda uygulama aracılığıyla toplamda 175 bin kiralama yapıldı ve tam 5 milyon 873 bin 391 dakika bisiklete binildi. Başkan Yüce beş yıllık süreçte Sakarya’daki 67 kilometrelik mevcut bisiklet yolunu 500 kilometreye uzatma hedefinde olduklarını söyledi.