Fenerbahçe ÖZEL | Senad Ok, Fenerbahçe'deki transfer gelişmesini duyurdu: Tadic ve Dzeko etkili olacak

ÖZEL | Senad Ok, Fenerbahçe'deki transfer gelişmesini duyurdu: Tadic ve Dzeko etkili olacak

20.12.2023 - 12:20 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig'in 17. haftasında Kayserispor ile deplasmanda karşılaşacak Fenerbahçe'de sıcak gelişmeler yaşanıyor. Milliyet'in Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, Galatasaray derbisi öncesi sakatlanan Edin Dzeko'nun son durumunu açıklarken Dusan Tadic ve Dzeko'nun sarı-lacivertlilerin görüştüğü yıldız ismi ikna etmek için görüşmelerde bulunduğunu duyurdu.

Trendyol Süper Lig'de Galatasaray derbisi öncesi Kayserispor'a konuk olacak olan Fenerbahçe'de önemli gelişmeler yaşanıyor. Milliyet'in Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, sarı-lacivertlilerin gündemini Skorer'in Instagram'daki canlı yayınında değerlendirdi. Edin Dzeko'nun son durumunu açıklayan Senad Ok, Fenerbahçe'nn ara transferde görüşme gerçekleştirdiği yıldız oyuncu için Dusan Tadic ve Dzeko'nun devreye girdiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Senad Ok'un değerlendirmeleri şu şekilde:

"CEZA SINIRINDAKİ İSİMLER RİSKE EDİLMEYEBİLİR"

"En büyük sıkıntı eksik. Dzeko'nun eksikliği. Çok ciddi bir durumu yok gerilme var. Galatasaray derbisi öncesi riske edilmedi ve kadroya alınmadı. Dzeko'suz ilk kez Fenerbahçe'nin nasıl bir sınav vereceğini göreceğiz. Bazen goller kaçırıyordu attığı goller de var. Rakip savunmalar için sıkıntı yaratan bir isimdi. Umut Nayir fizik olarak Dzeko'ya en yakın isim ama maç eksiği var. Ben Batshuayi'nin oynamasını bekliyorum. Serdar Aziz geri döndü ve bugün ilk 11'de oynamasını bekliyorum. Böylelikle her futbolcu kendi bölgesinde oynayabilecek. Serdar Aziz-Djiku stoper hattını bekliyorum. Becao, Zajc, Samet gibi isimler yok. Kart sınırında olan isimler var. İrfan Can ve Crespo gibi isimler sınırda. Crespo'nun yeri İsmail ile dolabilir ama İrfan Can çok önemli. Şu anda ligin en güçlü iki takımıyla oynayacak Fenerbahçe... Önce Kayserispor sonra Galatasaray. Derbi maçını düşünüerek bazı isimler riske edilmeyebilir. Böyle bir şey olursa şaşırmayalım. Kayserispor maçındaki puan kaybı derbiyi etkiler. Hangi takım derbiyi kazanırsa daha güvenli bir süreçten geçiyor. Fenerbahçe daha kırılgan bir takım. Derbiye göre Kayserispor maçının kadrosunda bazı değişiklikler olabilir."

Haberin Devamı

ÖZEL | Senad Ok, Fenerbahçedeki transfer gelişmesini duyurdu: Tadic ve Dzeko etkili olacak

"DZEKO VE TADIC, SAVIC TRANSFERİNDE ETKİLİ OLABİLİR"

"Yetkililerle yaptığım sohbetler Savic'in iyi ve tecrübeli bir oyuncu olduklarını söylemişlerdi. Ben şunu sordum "Dzeko geldi, Tadic geldi, Livakovic yine Hırvatistan'ın en önemli isimlerinden biri. Bunlar tesadüf mü?" diye sordum. Bunun tesadüf olmadığını belirttiler. Yugoslav ekolünün Fenerbahçe'ye iyi geldiğini söylemişlerdi. Savic de Karadağlı. Eski Yugoslava'ya bağlı br ülke. Aynı dili konuşuyolar. Aynı futbol ekolünden gelmiş. Ben Dzeko ve Tadic'in de bu transferde etkili olabileceğini düşünüyorum. Bu bir yorum. Savic konusunu soracağım. Dzeko ve Tadic ilerleyen yıllarda idareci olarak da görev yapabilir. Savic gelirse çok net katkı sağlar. Krunic yine benzer coğrafyadan bir oyuncu. Olursa da kanat forvet ama biraz daha lüks bir durum olacak."

Haberin Devamı

ÖZEL | Senad Ok, Fenerbahçedeki transfer gelişmesini duyurdu: Tadic ve Dzeko etkili olacak

"CENGİZ ÜNDER'DEN BİR ŞEYLER BEKLİYORUM"

"Kent kadroda yok. Hoca bekleneni alamıyor. Ben ne olursa olsun Kent'in değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Cengiz Ünder çok büyük bir paraya geldi ama tipik bir kanat oyuncusu. Tadic ve İrfan Can'dan çok daha farklı. Bu bir çeşitlilik sağladı. Hoca Cengiz'le uzun uzun konuştu. Buraya geldiğinde oynayacağını düşünmüştü. Cengiz'in zamanının geleceğini İsmail hoca kendisine iletti. Ben bugün Cengiz'den bir şeyler bekliyorum. Sonuca doğrudan katkı yapma potansiyelinin olduğunu düşünüyorum. Yıldız bir oyuncu ama problem yaratmıyor. Cengiz Ünder oynamak istiyor ama takım dengesini bozmadığına dair bir bilgi aldım. Cengiz de devreye girerse stoper takviyesi ile birlikte daha etkili bir Fenerbahçe bekliyorum."

ÖZEL | Senad Ok, Fenerbahçedeki transfer gelişmesini duyurdu: Tadic ve Dzeko etkili olacak

"GALATASARAY DERBİSİ ORTADA OLUR"

"Galatasaray'ın sol bekinde kimin oynayacağı çok önemli. Galatasaray bugün Bayern'i iki kez sallamış bir takım. Manchester'ı bir maçta yenmiş diğer maçta geriden gelmiş bir takım. Çok ortada bir maç. İlk 11'leri gördükten sonra daha net bir tahmin yapabilirim. Fenerbahçe'nin bu hafta oynayacağı maç daha zor. Fenerbahçe kazanırsa derbide rahat olur. Kayserispor ve Galatasaray kazanırsa derbide kaybedilecek bir maç sonrası fark 6 puan. Bu üzerinden gelmesi zor bir psikoloji."

Haberin Devamı

ÖZEL | Senad Ok, Fenerbahçedeki transfer gelişmesini duyurdu: Tadic ve Dzeko etkili olacak

"TFF HAKEM ATAMALARINI KULÜPLER BİRLİĞİ'NE BIRAKMALI"

"Eğer teknik olarak mümkün olursa TFF'nin futbol yönetimiyle ilgili konuları olan hakem atamaları ve VAR atamalarını Kulüpler Birliği'ne bırakmalı. İnsanlar artık modunu kaybetmeue başladı. Keşke İstanbulspor sahadan çekilmeseydi. Artık çok uçlardayız. Dün yabancı basına göz gezdirdim. Bir İtalyan "Neden bu kadar şaşıyorsunuz Türkiye'de hep bunlar yaşanıyor" yazmış. Türkiye'de hep bir şeyler oluyor algısı yerleşmiş durumda. Hakem atamaları tamamen Kulüpler Birliği'ne bırakılması. Kulüpler kendi arasında çözer zaten."