Milli Takım ÖZEL | TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Stefan Kuntz görüştü! 'Bize yakışmayan bir futbol vardı'

ÖZEL | TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Stefan Kuntz görüştü! 'Bize yakışmayan bir futbol vardı'

14.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

A Milli Futbol Takımı'nın 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'ndeki Ermenistan maçı ve daha sonra oynanan Japonya karşılaşmasındaki performansı eleştiri topladı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz'un bu maçlar sonrası bir görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi.

ÖZEL | TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Stefan Kuntz görüştü Bize yakışmayan bir futbol vardı

2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Ermenistan karşısında Eskişehir'de sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrılan A Milli Futbol Takımı, daha sonra oynadığı özel maçta Japonya'ya da 4-2'lik skorla mağlup oldu. Ay-yıldızlıların bu performansı sonrası eleştirilerin hedefindeki isim Stefan Kuntz haline geldi.

Haberin Devamı

A Milli Futbol Takımı'nın oynadığı karşılaşmalardaki gösterdiği performans sonrası Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ile Teknik Direktör Stefan Kuntz bir görüşme gerçekleştirdi. Kritik zirvenin ayrıntılarına MİLLİYET ulaştı.

ERMENİSTAN ENGELİNE TAKILDIK

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nun 5'inci haftasında Ermenistan'ı konuk etti. Eskişehir'de dolu tribünler önündeki müsabaka 1-1'lik beraberlikle sona erdi. Ay-yıldızlıların gösterdiği performans tribünlerden büyük tepki çekti.

A Milli Futbol Takımı'nın Ermenistan karşısında aldığı beraberlik sonrası Stefan Kuntz'a yönelik eleştiriler başladı.

ÖZEL | TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Stefan Kuntz görüştü Bize yakışmayan bir futbol vardı

JAPONYA'YA 4-2'LİK MAĞLUBİYET

A Milli Futbol Takımı, Ermenistan maçı sonrası özel karşılaşmada Japonya ile mücadele etti. Ay-yıldızlılar rakibi karşısında ilk devreyi 3-1'lik skorla geride kapattı. A Milli Futbol Takımı müsabakadan 4-2'lik skorla mağlup ayrıldı.

Haberin Devamı

Stefan Kuntz bu mağlubiyet sonrası sosyal medyada bir kez daha eleştirilerin odağı haline geldi.

ÖZEL | TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Stefan Kuntz görüştü Bize yakışmayan bir futbol vardı

KUNTZ RAPOR VERDİ

Milliyet'in edindiği bilgiye göre; A Milli Takımın önce Eskişehir’de Ermenistan karşısında aldığı beraberlik, ardından özel maçta Japonya’ya farklı yenilmesi Teknik Direktör Stefan Kuntz’a olan güveni iyice azalttı. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetimi, Japonya maçından sonra Alman hocadan takımla ilgili rapor istedi.

Başkan Mehmet Büyükekşi her fırsatta Kuntz ile yola devam edeceklerinin altını ısrarla çizse de son iki maçtaki kötü sonuçların nedenini tecrübeli çalıştırıcı ile masaya yatırdı. Toplantıda Kuntz’un takımdaki bazı oyuncuların kulüplerindeki performansı ay-yıldızlı forma altında gösteremediklerini savunduğu belirtildi.

ÖZEL | TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Stefan Kuntz görüştü Bize yakışmayan bir futbol vardı

"BİZE YAKIŞMAYAN BİR FUTBOL VARDI"

Buna rağmen takımın iyi yolda olduğunu ve endişe edilecek bir durumun söz konusu edilemeyeceğini kaydeden Alman hocanın, “Evet Japonya karşısında ilk yarıdaki kötüydük. Bize yakışmayan bir futbol vardı. Ancak ikinci yarıdaki değişikliklerle kendi kimliğimizi bulduk. İki ayrı maç gibi düşünüyorum ben bunu. Önce onlar kazandı, sonra biz. Sakat oyuncuların da katılımıyla Ekim ayında farklı bir milli takım izlettireceğimize inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Başkan Büyükekşi’nin de yönetimin olarak sonuna kadar destek vermeyi sürdüreceklerini belirterek, hocalarına olan güvenlerini tekrarladığı kaydedildi.

"BEN KONUŞMALARIMIN ARKASINDAYIM"

Yönetimin, Kuntz ile yaptığı mini zirvede maç sonrası oyuncuları hedef alan bir konuşma yapan Alman hocaya bu durumun da sorulduğu öğrenildi. Alman hocanın bunun bireysel değil genel bir eleştiri olduğunu söylediği ve “Ben konuşmalarımın arkasındayım. Futbolcu kendisine yönelik eleştirilere röportajlarda değil sahadaki oyunuyla cevap verir” dediği bildirildi.

Bu arada Kuntz’un basın toplantısında Hakan Çalhanoğlu’nu hedef almadığı da öğrenildi.

Yazarlar