Galatasaray ‘Parken hep aklımda’

‘Parken hep aklımda’

17.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

17 Mayıs 2000’de Galatasaray’ın UEFA Kupası zaferine imza atan isimlerden Bülent Ünder, Arsenal’le oynadıkları tarihi finalin her zaman aklında olduğunu dile getirdi, “İnançların ayağa kalktığı, isteyenin kazanmak için çaba sarfettiği bir geceydi” dedi

‘Parken hep aklımda’

ÖZEL HABER - NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Bu röportaj iki hafta önce Kopenhag’da yapıldı. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi maçı için Danimarka’ya gidince ister istemez anılar canlanmıştı. Çünkü Türk futbol tarihinin en başarılı olayına yani Galatasaray’ın, Arsenal’i penaltılarla devirerek UEFA Kupası’nı almasına evsahipliği yapmıştı Kopenhag ve Parken Stadı.
Kafiledeki isim gözlerden kaçmıştı. Biz de onu ertesi gün Parken Stadı’nın yanındaki sahada Kopenhag ve Galatasaray arasındaki U-19 maçını izlerken fark ettik. Bu kişi Bülent Ünder’di. Galatasaray Futbol Akademisi’nin başına geçen Ünder’le bir taraftan gençlerin maçını izledik, diğer taraftan da zaman bir yolculuğu gerçekleştirdik...

* Hocam buraya gelince farklı duygular belirmiştir herhalde?
- O duygular hiç kaybolmadı ki. O duyguları her zaman yaşadık. Hele o mutluluğu yaşatanlardan biri olunca duygularınız farklı oluyor.
* Gençlere anlatıyor musunuz?
- Parken Stadı’nın verdiği elektriği anlatmak zor tabii. Senelerin özlemini giderdiğimiz bugünü sanki yeniden yaşar gibiyim.
* Ya final? O gün neler yaşadınız?
- Finalde inançların ayağa kalktığı, isteyenin kazanmak için çaba sarfettiği bir gece yaşadık. Eksik olmamıza ve giderek eksik kalmamıza rağmen o maçı kurtaran o maçı yaşayan bütün insanları mutlu ettik. Ancak bu mutluluğu yaşatan insanların başında da futbolcular geliyordu. O futbolcuları da, teknik heyeti de, yönetimi de kutlamak lazım.
* Böyle bir başarı bir daha gelir mi?
-Gönül çok istiyor ama bir daha gelir mi? Bilemem.
* Avrupa’daki hedefler aynı.
- O hedefler her zaman olacaktır. Bu hedeflere gitmek için sadece Türkiye’deki takımlar yapılanma içerisine girmiyor. Avrupa’daki takımlar da bu yapılanma içindeler. Çok kısa süre içerisinde tekrar kazanılacak bir başarı değil. Biraz daha bekleyeceğiz galiba.
* Finali sonradan izlediniz mi?
- İnanın yıllarca izlemedim. Bir gün tesadüfen denk geldi televizyon izlerken. Şunu gördüm; İkili mücadelelerde bir tane yere düşen Galatasaraylı yok. Ayakta kalabilmek çok önemli.