Galatasaray Galatasaray'ın yeni transferi Patrick van Aanholt kimdir, kaç yaşında? Patrick van Aanholt hangi takımlarda forma giydi?

Galatasaray'ın yeni transferi Patrick van Aanholt kimdir, kaç yaşında? Patrick van Aanholt hangi takımlarda forma giydi?

24.07.2021 - 11:10 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Patrick van Aanholt ile görüşmelere başlandığını KAP'a bildirdi. Sol bek mevkisinde forma giyen Hollanda'lı yıldız oyuncu Crystal Palace ile sözleşmesinin sona ermesinin ardından Galatasaray'la anlaşma sağladı. Oyuncunun Galatasaray ile 3 yıllık sözleşmeye imza atması bekleniyor. Peki Patrick van Aanholt kimdir, hangi takımlarda forma giydi, kaç yaşında?

Galatasarayın yeni transferi Patrick van Aanholt kimdir, kaç yaşında Patrick van Aanholt hangi takımlarda forma giydi

Patrick van Aanholt kimdir sorusu Galatasaray'lı taraftarlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Hollandalı oyuncu Patrick van Aanholt son olarak İngiltere Premier Lig ekiplerinden Crystal Palace'ta forma giydi. Sözleşmesi sona eren oyuncu ile kulübü yeni sözleşme imzalamamış oyuncu serbest statüde yer almıştı. Galatasaray'ın bir süredir takibinde olan oyuncu ile Sarı Kırmızılı takım anlaşma sağladı. Oyuncu ile görüşmelere başlandığı KAP'a bildirildi.

Haberin Devamı

29 Ağustos 1990 yılında Hollanda'nın s-Hertogenbosch kentinde dünyaya geldi. 1.76 boyunda sol bek mevkisinde forma giyen Patrick van Aanholt'un güncel piyasa değeri 7 milyon euro olarak biliniyor.

Kariyerine Den Bosch alt yapısında başlayan Patrick van Aanholt sonrasında PSV U17 takımına sonrasında Chelsea U18 takımına transfer oldu. Chelsea'de Coventry City, Newcastle, Leicester, Wigan, ve ülkesinin takımlarından Vitesse'ye kiralanan oyuncu, Chelsea'dan Sunderland'a 2014 yılında transfer oldu. Sunderland'de gösterdiği performansın ardından Crystal Palace'a 2017 yılında 10,5 milyon euro bonservis bedeli ile transfer oldu.

Hollanda U19, U20, U21 ve Hollanda Milli takımları ile çıktığı toplam 45 maçta sadece 1 gol kaydedebildi.