Galatasaray Patrick van Aanholt'tan Dursun Özbek itirafı! 'Çok kızdım'

Patrick van Aanholt'tan Dursun Özbek itirafı! 'Çok kızdım'

17.09.2023 - 18:20 | Son Güncellenme:

Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra PSV Eindhoven'la sözleşme imzalayan Patrick van Aanholt suskunluğunu bozdu. Tecrübeli sol bek, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'le ilgili çarpıcı bir itirafta bulundu.

Patrick van Aanholttan Dursun Özbek itirafı Çok kızdım

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'da geçtiğimiz sezon beklenen performansı gösteremeyen ve taraftarların tepkisini çeken Patrick van Aanholt, devre arasında PSV Eindhoven'a kiralanmıştı. Hollandalı sol bekin kiralık sözleşmesi Eredivisie ekibi tarafından kısa süre içerisinde uzatılmıştı.

Haberin Devamı

PSV Eindhoven'ın tecrübeli futbolcusu, Galatasaray'dan ayrılık sürecini anlattı. Patrick van Aanholt, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e çok kızdığını dile getirdi. İşte ayrıntılar...

14 MAÇTA OYNADI

Patrick van Aanholt geride kalan sezonda Galatasaray formasını 14 maçta giydi. Teknik direktör Okan Buruk'un sakatlık ve cezalı oyuncular dışında sıklıkla tercih etmediği Hollandalı futbolcu, bu süreçte 2 asist üretme başarısı gösterdi. Galatasaray taraftarının tepki gösterdiği Patrick van Aanholt son haftalarda şans bulamadı ve transfer döneminin açılmasının ardından PSV Eindhoven'a kiralandı.

Patrick van Aanholttan Dursun Özbek itirafı Çok kızdım

PSV Eindhoven, Galatasaray'dan kiraladığı Patrick van Aanholt için 1 milyon 500 bin euro kiralama bedeli ödedi. Hollandalı sol bek bu sezon 7 resmi maçta oynadı ve toplam 597 dakika sahada kaldı.

Haberin Devamı

AYRILIK SÜRECİNİ ANLATTI

Patrick van Aanholt, PSV'ye kiralanma sürecini şu sözlerle anlattı: "Her şey belgelerin son teslim tarihinden 4 dakika önce ayarlandı. O akşam Galatasaray başkanına (Dursun Özbek) çok kızdım ama sonrasında bir sorun çıkmadı ve yollarımızı iyi bir şekilde ayırdık."

Patrick van Aanholttan Dursun Özbek itirafı Çok kızdım

PSV Eindhoven'da kalmak istediğini dile getiren Patrick van Aanholt, "Crystal Palace'ta harika zaman geçirdim ama PSV gerçek bir aile kulübü. Geldiğimde zaten birçok oyuncuyu tanıyordum. Yurt dışına tekrar çıkar mıyım bilmiyorum. Eğer kulübüm benden memnun kalırsa kalmak istiyorum" diye konuştu.

DEV KULÜPLERDE OYNADI

Den Bosch altyapısında futbola başlayan Patrick van Aanholt daha sonra PSV altyapısı, Chelsea, Coventry City, Newcastle United, Leicester City, Wigan Athletic, Vitesse, Sunderland, Crystal Palace ve Galatasaray formaları giydi.

33 yaşındaki sol bekin güncel piyasa değeri 3 milyon euro. Patrick van Aanholt, Hollanda Milli Takımı'nda 19 maçta forma şansı buldu. Tecrübeli oyuncu kariyerinde daha önce şu başarılara imza attı:

1 - Premier Lig şampiyonluğu
1 - Hollanda Kupası şampiyonluğu
1 - Hollanda Süper Kupası şampiyonluğu
1 - Süper Lig şampiyonluğu
1 - Championship şampiyonluğu

Yazarlar