Diğer Pedala kuvvet

Pedala kuvvet

22.02.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bisiklette 20 ülkeden 25 takım ve 175 sporcunun mücadele edeceği Tour of Antalya, bugün Korkuteli etabıyla başlıyor. Dev organizasyon pazar günü Side-Lara etabıyla sona erecek.

Pedala kuvvet

AFŞIN YAKUBOĞLU

Haberin Devamı

Bisiklette yeni bir heyecan bugün itibarıyla start alıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin destekleriyle Argeus Events ve Yedi İletişim tarafından ilk kez düzenlenecek Tour of Antalya powered by AKRA, Korkuteli etabıyla başlayacak.

Uluslararası Bisiklet Birliği’nin (UCI) 2.2 Etaplı Yol Yarışı kategorisinde düzenlenecek ve pazar günü sona erecek organizasyonda Korkuteli etabının yanı sıra Kemer, Feslikan ve Side-Lara etaplarında 20 ülkeden 25 takım ve 175 sporcu mücadele edecek. Magenta renkli forma genel klasman lideri tarafından giyilirken portakal renkli forma en iyi tırmanışçı bisikletçi, sarı renkli forma ise en iyi sprintçi tarafından giyilecek.

Haberin Devamı

Bisikletçiler, etaplar boyunca Antalya’nın simge yerlerinden geçecek. İtalya Bisiklet Turu gibi büyük organizasyonlarda yarışan CCC Sprandi Polkowice ve İtalya’nın en önemli bisiklet takımlarından biri olan Wilier Triestina, Tour of Antalya’nın pro-kıta takımları olurken kariyerinde Giro d’Italia’da etap zaferleri bulunan yıldız bisikletçi Filippo Pozzato da Tour of Antalya’nın önemli yüzlerinden biri olacak. Organizasyon S Sport tarafından ekranlara getirilecek.

Yabancı ilgisi

Organizasyon nedeniyle bir çok yabancı basın mensubu da bölgeye akın etti. Polonyalı gazeteci Elzbieta Teresa Kowalska “Böyle güzel bir kentte, böyle bir müthiş organizasyonun yapılması, beni şimdiden cezbetti. Eminim ki Tour of Antalya, bundan sonra artan bir ivme ile sürecek” dedi.

‘Yenilenebilir Enerji’ ana temasıyla gerçekleştirilecek organizasyonun kupası, Antalya’nın doğal güzellikleri ve sporcuların bisiklet sevgilerinden ilhamla tasarlandı.

Pedala kuvvet





Yazarlar