NBA Phoenix Suns'ta fatura Monty Williams'e kesildi

Phoenix Suns'ta fatura Monty Williams'e kesildi

14.05.2023 - 09:07 | Son Güncellenme:

NBA'de Batı Konferansı Yarı Final serisinde Denver Nuggets'a 4-2 ile elenen Phoenix Suns'ta koç Monty Williams'ın görevine son verildi.

Phoenix Sunsta fatura Monty Williamse kesildi

NBA'de Phoenix Suns'ta başarısızlığın faturası kesildi. Batı Konferansı Yarı Final serisinde Denver Nuggets'a 4-2'lik skorla elenen Suns'ta koç Monty Williams ile yollar ayrıldı.

Haberin Devamı

Monty Williams, daha sonra Fenerbahçe Beko'nun da başına geçecek olan Igor Kokoskov ile 23 Nisan 2019'da yolların ayrılmasının ardından 3 Mayıs 2019'da Phoenix Suns'ın yeni koçu olarak açıklanmıştı. Monty Williams, Phoenix Suns'ta oldukça başarılı 4 sezon geçirdi.

2 KEZ YILIN KOÇU ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

2020-21 sezonunda Batı Konferansı Final Serisi'nde Los Angeles Clippers'ı geçerek NBA Finalleri'ne ulaşmayı başaran Phoenix Suns, şampiyonluğu Milwaukee Bucks'a kaptırmıştı. 2021-22 sezonunda Monty Williams, takımının normal sezon performansının doğrultusunda NBA'de Yılın Koçu seçilmişti. Yine aynı sezon NBA All-Star'da koç olarak görev almıştı. 51 yaşındaki başantrenör, Koçlar Birliği NBCA tarafından da 2021, 2022 yıllarında üst üste 2 kez Yılın Koçu ödülüne layık görülmüştü.

Haberin Devamı

Sezon içerisinde yapılan Kevin Durant hamlesiyle şampiyonluğa ulaşmayı hedefleyen Phoenix Suns, bu durumun gerçekleşmemesi sonucunda Monty Williams ile yollarını ayırırken kulüp sahiplerinin yaz aylarında agresif bir off-season politikası izleyecekleri belirtilmekte.