Skorer Pistte start günü

Pistte start günü

03.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Olimpiyatların en fazla izleyici kitlesine sahip branşı atletizm bugün start alıyor. Dünyaca ünlü yıldız atletler, en hızlı, en güçlü ve en yüksekte olmak için 10 gün boyunca amansız bir mücadeleye girişecekler

Pistte start günü

Londra Olimpiyat Oyunları’nın 9. gününe girilirken olimpiyatların en fazla izleyici kitlesine sahip branşı atletizm bugün start alıyor ve atletizm meraklıları için Londra 2012 bugün resmen start alıyor.
Dünyaca ünlü atletler kürsüye çıkabilmek ve olimpiyat madalyasına ulaşabilmek için 10 gün boyunca nefes kesecek bir mücadeleye girişecekler. Londra’da olimpiyat sloganı, “daha güçlü, daha hızlı ve daha yüksek” unvanı için yarışacak olan elit atletler, hayallerini süsleyen muhteşem başarı için ter dökecekler.

Haberin Devamı

4 silahşörler
Her branşı amansız bir çekişme ve büyük heyecan içinde geçecek olan atletizm müsabakalarının sonucu merakla beklenen en büyük kapışması 100 metre erkekler finalinde yaşanacak. Londra Olimpiyatları’nda serilerinde herhangi bir aksilik ve sakatlık yaşamazlarsa yerkürenin en hızlı dört sprinteri koşacak. 100 ve 200 metrenin dünya rekortmeni, olimpiyat şampiyonu efsane ismi Usain Bolt unvanını Tyson Gay, Asafa Powel ve Yohan Blake gibi 9.75’in altında koşabilen üç muhteşem atlete karşı korumaya çalışacak.

5 atlet pistte
Atletizm Müsabakalarının ilk gününde 5 sporcumuz eleme müsabakalarında piste çıkacak. Olimpiyat madalyalı sporcumuz Eşref Apak erkekler çekiç atma, Hüseyin Atıcı erkekler gülle atma, Pınar Saka bayanlar 400 metre, Tarık Langat erkekler 3 bin metre engelli, İlham Tanui Özbilen erkekler 1500 metre seçmelerinde yarışacak.