Skorer Plaj futbolunda rakip Hollanda

Plaj futbolunda rakip Hollanda

30.06.2012 - 13:14 | Son Güncellenme:

Milli Takım, Dünya Kupası 2012 eleme grubundaki ilk maçını yarın Hollanda ile oynayacak.

Plaj futbolunda rakip Hollanda

Rusya’nın başkenti Moskova’daki FIFA Plaj Futbolu Dünya Kupası 2013 Elemeleri’ne katılan Plaj Futbolu Milli Takımı, grubundaki ilk maçını yarın Hollanda ile yapacak.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, FIFA Plaj Futbolu Dünya Kupası 2013 Elemeleri’nde mücadele edecek Plaj Futbolu Milli Takımı’nın, elemelerdeki ilk maçını yarın TSİ 10.00’da Hollanda ile oynayacağı bildirildi.

Açıklamada, teknik sorumluluğunu Adil Müftüoğlu’nun gerçekleştirdiği milli takımın, ikinci karşılaşmasında 2 Temmuz Pazartesi günü TSİ 11.15’te Norveç karşısına çıkacağı, son maçında ise 3 Temmuz’da TSİ 11.15’te İspanya ile karşı karşıya geleceği kaydedildi.

Poklonnaya Hill bölgesindeki Victory Park plajında grup müsabakaları oynayacak Plaj Futbolu Milli Takımı, gruptan çıkması durumunda, 5 Temmuz Perşembe günü 2. tur, bu turu da geçmesi halinde 6 Temmuz Cuma çeyrek final, 7 Temmuz Cumartesi yarı final ve 8 Temmuz Pazar günü de final maçı oynayacak.

İlk 4 ülke Dünya Şampiyonası’na gidecek

Haberin Devamı

Tahiti’de Eylül 2013’te yapılacak Dünya Plaj Futbolu Şampiyonası’na katılmak için 24 Avrupa takımı Rusya’da mücadele edecek. 4’erli 6 grupta başlayacak maçlarda en iyi 16 takım 2. tura kalacak. Tek maç eleminasyon sisteminde oynanacak 2. tur karşılaşmaları sonucunda çeyrek finale kalan 8 takım, 4’erli 2 grup oluşturacak.

Gruplarını lider olarak tamamlayan ülkeler, 8 Temmuz Pazar günü final oynarken, grup ikincileri de aynı tarihte 3’üncülük ve 4’üncülük maçı oynayacak. Bu 4 takım, 2013 Dünya Şampiyonası’nda Avrupa kıtasını temsil edecek ülkeler olacak.

Bu arada Plaj Futbolu Milli Takım aday kadrosunda şu futbolcular yer alıyor: Mahmut Arıkan, Mazlum Güneş (Alanyaspor), Onur Zayim (Avcılar Belediye Gençlik ve Spor), İsmail Kerem Sinc (Esenyurt), Erhan Eriten (Bozkaya Yeşiltepe Spor), Barış Terzioğlu (Güzelbahçe Belediyespor), Emre Turan (Konaklı Belediyespor), Mutlu Köktaş (Kumluca Belediyespor), Erkan Anzaflıoğlu (Menderes Belediyesi Eğitim Kültür Gençlik ve Spor), Seyit Ahmet Süer (Özel İdare Köroğlu Spor), Ferit Yücel Ergün (Suntopia), Tamer Ay, Ayhan Bilal Sezer, Ahmet Şanlıdere (Suntopia), Metin Telle (FC Nöttingen 1957 E.V.).