Galatasaray Podolski ‘yok’ hükmünde!

Podolski ‘yok’ hükmünde!

25.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Lukas Podolski gidecekmiş gibi hazırlık yapıyor.

Podolski ‘yok’ hükmünde

Galatasaray, Lukas Podolski gidecekmiş gibi hazırlık yapıyor. Alman futbolcu için Galatasaray ile Japon kulübü Vissel Kobe arasında süren pazarlıkların ilk ayağında sonuç çıkmazken, Galatasaray’ın 5 milyon euroya bu transfere tamam diyebileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Türkiye’den ayrılan Vissel Kobe Kulübü’nün yetkilisinin detayları kulübüne aktaracağı ve bundan sonra taraflar arasında yeni bir görüşme daha gerçekleşeceği belirtildi. Podolski’nin gitme ihtimalinin iyice güçlenmesi nedeniyle sarı-kırmızılıların bir golcü transferi için düğmeye bastığı belirtildi. Podolski’nin yerine forvet arayışına geçen Galatasaray, alternatifleri masaya yatırdı.

Podolski’nin Japonya’ya gitmesinin şubatı bulabileceği tahmin edilirken, bu yüzden 31 Ocak’a kadar golcü transferi tamamlamak istiyor.

Tarihe geçti

Lukas Podolski 17 yıl sonra bir resmi maçta en çok gol atan Galatasaraylı futbolcu oldu. Alman yıldızdan önce bir maçta en çok gol atan oyuncu Mario Jardel’di. Jardel 2000-2001 sezonu ilk haftasında Erzurumspor ile Galatasaray arasında Ali Sami Yen Stadı’nda oynanan maçta tam 5 gol atmıştı.
Galatasaray’da bir maçta 5 gol atan yerli futbolcular ise Metin Oktay, Tanju Çolak ve Erdal Keser.
1.5 yıldır Galatasaray forması giyen Podolski bugüne kadar oynadığı 59 maçta tam 30 gol attı ve 13 de asist yaptı. Alman yıldız bu sezon kupadaki gol sayısını da 10’a çıkardı.
Podolski maçtan sonra yaptığı açıklamada 5 gol attığı için mutlu olduğunu söyleyerek, “Şimdi rakibimiz Başakşehir ve onu yenerek yolumuza devam etmek istiyoruz” dedi. Türkiye’yi ve Galatasaray’ı çok sevdiğini belirten Podolski ayrılık konusunda ise “Kulüpler görüşüyor ve bu karar onların. 1 hafta içinde netleşir” ifadelerini kullandı.

Yazarlar