Motor Sporları Pole Ne Demek, Türkçesi Nedir? Formula 1 Pole Pozisyonu Ne Demek?

Pole Ne Demek, Türkçesi Nedir? Formula 1 Pole Pozisyonu Ne Demek?

01.12.2021 - 16:08 | Son Güncellenme:

Spor dallarında o spora özel kelimeler kullanılmaktadır. Formula 1 yarışlarında Pole kelimesi sıklıkla kullanılmaktadır. Bu nedenle insanlar pole kelimesinin ne anlama geldiğini merak etmektedir. Pole ne demek? Pole kelimesinin Türkçe karşılığı nedir? Pole kelimesi Formula 1 yarışlarında ne için kullanılmaktadır tüm detayları ile derledik.

Pole Ne Demek, Türkçesi Nedir Formula 1 Pole Pozisyonu Ne Demek

Pole kelimesi İngilizce bir kelimedir ve kutup anlamına gelmektedir. 

Haberin Devamı

Pole Ne Demek?

Pole kelimesi İngilizce bir kelimedir. Pole kelimesinin birçok Türkçe karşılığı bulunmaktadır. Pole kelimesinin en bilinen Türkçe karşılığı kutup kelimesidir. Pole kelimesi direk, sırık, bayrak direği ve yelken direği olarak da kullanılan bir kelimedir. Pole kelimesinin Türkçe karşılıklarından bir tanesi de üç ve karşıt üç olarak bilinmektedir. Pole kelimesi bu anlamlara gelse de genellikle Formula 1 alanında kullanılan bir kelimedir. 

Forumla 1’de Pole Ne Demek?

Formula 1 yarışlarında arabalar belli bir sıralamaya göre dizilmektedir. Bulundukları konumlar yarışta avantaj ya da dezavantaj sağlamaktadır. Formula 1 yarışında en önde yani ilk sıra da başlama noktasına Pole denmektedir. Formula 1 yarışlarında 1.sırada başlamaya pole pozisyonu denmektedir. Yarışmacılar pole pozisyonu alabilmek için sıralama turlarında en iyi dereceyi yapmalıdırlar.