Dünya Kupası Polonya rest çekti: Rusya ile maç yapmayacağız

Polonya rest çekti: Rusya ile maç yapmayacağız

26.02.2022 - 12:46 | Son Güncellenme:

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminin ardından Polonya'dan çok konuşulacak rest geldi. Polonya Futbol Federasyonu Başkanı Cezary Kulesza, "Daha fazla söz yok, harekete geçme zamanı! Polonya, Rusya'ya karşı Dünya Kupası playoff maçı oynamayacak" dedi.

Polonya rest çekti: Rusya ile maç yapmayacağız

Polonya'dan Ukrayna'ya işgal girişiminde bulunan Rusya'ya rest... 

Haberin Devamı

Polonya Futbol Federasyonu Başkanı Cezary Kulesza, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Polonya Milli Takımı’nın 24 Mart’ta Dünya Kupası elemeleri kapsamında Rusya ile deplasmanda oynanması planlanan play-off maçına çıkmayı düşünmediklerini belirtti.

Polonya Futbol Federasyonu Başkanı Kulesza, yaptığı açıklamada, "Daha fazla söze gerek yok, harekete geçme zamanı. Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'ya yönelik saldırganlığının artması nedeniyle Polonya Milli Takımı, Rusya'ya karşı oynanması planlanan eleme maçına çıkmayı düşünmüyor. İsveç ve Çekya Federasyonları ile FIFA'ya ortak bir açıklama iletmek için görüşme halindeyiz" dedi.

Lewandowski: Rusya ile maç yapmayı hayal bile edemiyorum

Bayern Münih'in Polonyalı yıldızı Lewandowski de Başkan Kulesza'nın açıklaması ile ilgili olarak "Bu çok doğru bir karar! Ukrayna'ya karşı silahlı saldırılar devam ettiği müddetçe Rusya ile maç yapmayı hayal bile edemiyorum. Rus futbolcular ve taraftarlar bundan sorumlu değil ama hiçbir şey yokmuş gibi davranamayız!" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı