Futbol Portekiz’de futbol dramı! 9 kişiyle maça çıktılar, 48'inci dakikada bitti

Portekiz’de futbol dramı! 9 kişiyle maça çıktılar, 48'inci dakikada bitti

29.11.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Kovid 19 salgını Portekiz’de Belenenses kulübünü vurdu. Benfica’ya karşı 9 kişiyle ve yedeksiz sahaya çıkmak zorunda kalan Primeira Liga temsilcisi 48. dakikada biten maçı gözyaşlarıyla noktaladı.

Portekiz’de futbol dramı 9 kişiyle maça çıktılar, 48inci dakikada bitti

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Portekiz’de Primeira Liga’da tarihe geçen bir futbol dramı yaşandı. Ligin 12. hafta mücadelesinde evinde Benfica’yı ağırlayan Belenenses, koronavirüsün kurbanı oldu. Altyapı oyuncuları da dahil olmak üzere toplamda 18 futbolcunun koronavirüs testi pozitif çıktı. Portekiz’de Primeira Liga’da tarihe geçen bir futbol dramı yaşandı.

Ligin 12. hafta mücadelesinde evinde Benfica’yı ağırlayan Belenenses, koronavirüsün kurbanı oldu. Altyapı oyuncuları da dahil olmak üzere toplamda 18 futbolcunun koronavirüs testi pozitif çıktı. Bu nedenle Belenenses sahaya sadece 9 futbolcuyla çıkabildi. Hatta ikinci kaleci Joao Monteiro, orta sahada oynamak zorunda kaldı. Yedekte hiç futbolcusu da olmayan ev sahibi takım büyük sıkıntı yaşadı.

Maçtan önce Belenenses Başkanı Rui Pedro Soares, Portekiz Futbol Federasyonu yetkilileriyle görüştü ve ertelenme konusu masaya yatırıldı. Başkan Rui Pedro Soares, “Federasyonla görüştüğümüzde takvimdeki sıkışıklık ortadaydı. Herhangi bir değişim yapılamıyordu. Aslında maça çıkmama konusu gündemdeydi. Ancak takımımız ne olursa olsun gururları için sahada olmak istedi. Hepsiyle gurur duyuyorum” dedi.

Haberin Devamı

9 kişi sahaya çıkan Belenenses, Benfica karşısında ilk yarıyı 7-0 geride kapattı. Devre arasında iki futbolcu sakatlık nedeniyle oyundan alındı. 48. dakikada bir sakatlık daha yaşanınca hakem Manuel Mota maçı iptal etti, skor 7-0 olarak tescil edildi.

Toplu bildiri

Belenenses futbolcuları, 9 kişiyle çıkmak zorunda kaldıkları Benfica maçı için toplu bir bildiri yayınladı. Maçın ertelenmemesine tepki gösteren futbolcular, “Eğer adil bir yarışma ortamı varsa, futbolun bir ruhu vardır. Eğer gerçekten bir spor yapılıyorsa, futbolun kalbi vardır. Fakat bugün futbol kalbini, yüreğini ve ruhunu kaybetti” ifadelerini kullandı.

Gözyaşlarını tutamadı

Benfica karşısında ilk yarıda 7-0 geriye düşen Belenenses’te kulüp başkanı Rui Pedro Soares, gözyaşlarını tutamadı. İlk yarının sonunda soyunma odasına takımın yanına giden Belenenses Başkanı, takımının ikinci yarıya çıkmamasını istedi. Ancak futbolcular oynamak için ısrar etti. Benfica’ya da tepki gösteren Rui Pedro Soares, “Futbolcularım sahada olmak istedi ve cesur davrandı. Benfica’ya ise yakışmadı. Zaten eksik oynadık. Futbolcularım moral olarak da düşmüştü, 7 gol atmaları adil değil” dedi.

Haberin Devamı