Diğer Prensesin gözdesi!

Prensesin gözdesi!

01.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Binicilikte iki dönem başarıyla sürdürdüğü patronluk görevini devretmeye hazırlanan Armağan Özgörkey, gözünü, FEI Başkanı Prenses Haya’nın da isteğiyle aday olduğu lordlar ve soylular kamarası olarak bilinen Avrupa grup başkanlığına dikti

Prensesin gözdesi

Fuat ERCAN

Binicilik Federasyonu Başkanı olarak iki dönem görev yaptığı Türk biniciliğine veda etmeye hazırlanan Armağan Özgörkey, Uluslararası Binicilik Federasyonu Başkanı (FEI) Prenses Haya’nın isteği ve desteğiyle aday olduğu “soylular kamarası” olarak bilinen Avrupa grup başkanlığı seçimlerine hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Seçilmesi halinde Avrupa’da üstleneceği bu önemli görevle Türk biniciliğine de büyük katkılar sağlayacağına değinen Özgörkey, halen Avrupa Binicilik Federasyonu Başkan vekilliği görevinin de devam ettiğini belirterek, “Çok güçlü rakiplerlerle zorlu bir yarışa gireceğim. Talip olduğum bu grubun başkanlığını şu anda Fransız Christian Paillot yapıyor. Seçilmem halinde kazanan Türkiye olacak” dedi.
Ürdün Kralı Hüseyin’in kızı, Birleşik Arap Emirlikleri Başbakanı ve Dubai Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Raşid el Maktum’un eşi olan Uluslararası Binicilik Federasyonu (FEI) Başkanı Prenses Haya’nın isteği ve desteğiyle bu yarışa katıldığını açıklayan Özgörkey, “Aynı zamanda Uluslarası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyesi olan Başkan Prenses Haya ile bir çok uluslararası projede birlikte çalıştık. Dünyada gelişmekte olan ülkeler için oluşturulan, yıllık 3 milyon euroluk bütçeli Olimpik Dayanışma Kurulu’nun yönetimine beni de dahil etti. 27 ülkeden oluşan 1. grup başkanlığı, 5-8 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak Dünya Binicilik Federasyonu Genel Kurulu’nda belli olacak. 2020 Olimpiyat adaylığının gündemde olduğu bu günlerde İstanbul’da yapılacak dünya çapındaki bu büyük organizasyon, hedeflerimizin gerçekleşmesine büyük katkılarda bulunacak, bu zorlu seçimi kazanmamla çifte sevince dönüşecektir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Biniciliğe usta aday

Binicilik Federasyonu’nda, mevcut başkan Armağan Özgörkey’in yeniden aday olmayacağını açıklamasının ardından, adaylık için başvuran ilk isim Tunç Çapa oldu.
Eski milli binici Tunç Çapa, iş hayatında 50 yıllık bir geçmişi olduğunu belirterek, deneyimlerini artık Türk biniciliğinin kalkınması için kullanmak istediğini söyledi. En önemli önceliğinin Türk biniciliğini kurumsallaşmış bir yapıya kavuşturmak olduğunu kaydeden Çapa, ”Çok yukarılarda hedefler koydum. Türk biniciliği ilk kez 1968’de yurt dışına açıldı. O yıllar gerçekten çok başarılı yıllardı. Türk biniciliğini yeniden ciddi başarılarla Avrupa’ya taşımak istiyorum” dedi.
Çapa, 11 Kasım Pazar günü Rescate Otel Rabindranath’ta yapılacak Olağan Genel Kurul öncesi başkanlığa adaylığını koyan tek isim olarak gözüküyor. Başkanlık adaylığı için başvuru süresi, genel kurul tarihinden 10 gün önce yani yarın sona erecek.