Futbol Profesyonel devrim

Profesyonel devrim

07.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Futbol Federasyonu, 9 hakemle profesyonel sözleşme imzaladı. Pilot uygulamanın geçen sezon başarılı olduğunu kaydeden Başkan Yıldırım Demirören, “Elbette bununla da kalmayacağız. Önümüzdeki iki sezon içinde bu rakamı 20’ye çıkaracağız. Ardından da tüm liglere yayacağız” dedi.

Profesyonel devrim

Profesyonel hakemlik devrimi gerçekleştiren Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 9 hakemle sözleşme imzaladı.

Haberin Devamı

Başkan Yıldırım Demirören, Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde düzenlenen imza törende TFF olarak geçen sezon pilot uygulamasını yaptıkları profesyonel hakemlikte yeni bir aşamaya geçtiklerini söyledi.

Profesyonel hakemliği bütün liglere yaymak istediklerini kaydeden Demirören, “İlk kez 9 değerli hakemimizle sözleşme imzalıyoruz. Bunu pilot uygulamada sağladığımız başarıya borçluyuz. Profesyonel hakemliğin Türk futbolunun yapısal parçalarından bir tanesi haline geldiğini söyleyebiliriz. Elbette bununla da kalmayacağız. Önümüzdeki 2 sezon içinde bu rakamı 20’ye çıkaracağız. Ardından da tüm liglere yayacağız” diye konuştu.

Başkan Yıldırım Demirören, hakemlere her zaman sahip çıkacaklarını da belirterek, “Hakemler de hata yapar. Hata yapan hakemin her zaman arkasında duracak, sonuna kadar sahip çıkacağız. Öte yandan bilinçli hataları ayırmak zorundayız. Öyle bir hata görürsek, o zaman profesyonelliğin kurallarını hatırlayacağız. Hakemlerimiz yeni sezonda duyduğumuz bu güvenin bilinciyle daha çok çalışacak ve hatalar en aza inecek. Türk hakemlerinin sadece profesyonellik sözleşmesine imza atmakla kalmayıp, çok yakın zamanda dünya futboluna da imza atacağına inancım tamdır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Bu bir milat’

FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır, profesyonel hakemliğin Türk futbolu için bir milat olduğunu söyledi. Profesyonel hakemlikle ilgili ilk olarak 2007 yılında görüş belirttiğini ancak o dönemde dikkate alınmadığını kaydeden Çakır, “O zaman ütopya gibiydi ve pek taraftar bulmamıştı. Bugünden sonra çok daha verimli çalışacağız. Hakemlikteki ileri vizyonumuzu bizimle paylaşan başkanımız Yıldırım Demirören’e çok teşekkür etmek istiyorum. Bu bir milattır. Bundan sonra hakem camiası performansını yükselterek, Türk hakemliğini dünyada en iyi şekilde temsil edecektir” dedi.

İmzalar atıldı

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Kuddusi Müftüoğlu ve MHK Başkan Vekili Bünyamin Gezer’in katıldığı törende Cüneyt Çakır, Hüseyin Göçek, Mete Kalkavan, Barış Şimşek, Tolga Özkalfa, Halis Özkahya, Ali Palabıyık, Fırat Aydınus ve Bülent Yıldırım’la profesyonel sözleşme yapıldı.

Yazarlar