Futbol Profesyonel zirve

Profesyonel zirve

30.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

TFF ile profesyonel sözleşme imzalayan hakemlerin, Süper Lig’in ilk 6 haftasında gösterdikleri performans, Merkez Hakem Kurulu’nu mutlu etmedi. MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu ve ekibi, eleştiri oklarına hedef olan hakemlerle uyarı niteliğinde özel görüşmeler yapacak.

Profesyonel zirve

Profesyonel hakemler, Süper Lig’in ilk 6 haftasında gösterdikleri performansla Merkez Hakem Kurulu’nu mahcup etti.

Haberin Devamı

Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Halis Özkahya, Bülent Yıldırım, Barış Şimşek, Tolga Özkalfa ve Mete Kalkavan bu sezon düdük çaldıkları maçlarda “fahiş” hatalara imza atarken, Ali Palabıyık derbide çizgi hakemi olarak, Hüseyin Göçek ise Kayserispor-Trabzonspor karşılaşmasındaki tartışmalı kararlarıyla gündeme geldi.

Geçen yıl başlatılan profesyonel hakem uygulamasına sezon başında Fırat Aydınus, Bülent Yıldırım ve Hüseyin Göçek’i dahil ederek 9 kişilik kadro oluşturan MHK, yapılan ciddi hatalar ve kulüplerden gelen tepkiler karşısında sistemi de sorgulamaya başladı.

Kritik maçlarda en deneyimli isimleri görevlendirerek riski minimuma indirmek isteyen MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu ve ekibi, haftada 3 gün Riva’daki TFF Hasan Doğan Tesisleri’nde kamp ve eğitim çalışması sürdüren profesyonel hakemlerle toplantı yapmayı da kararlaştırdı. Uyarı niteliğindeki toplantıda adı geçen isimlerle bire bir görüşme yapılması planlanıyor.

Haberin Devamı

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisini yöneten Halis Özkahya ve yardımcıları, geçen haftaki Trabzonspor-Galatasaray maçının hakemi Cüneyt Çakır, Gençlerbirliği-Beşiktaş maçında düdük çalan Fırat Aydınus, Fenerbahçe-Antalyaspor müsabakasından sonra bir süre dinlendirilen Bülent Yıldırım, Sivasspor-Osmanlıspor maçındaki performansı tepki çeken Tolga Özkalfa, Fenerbahçe-Bursaspor maçına damga vuran Barış Şimşek ve Galatasaray-Mersin maçında kulüplerin eleştirisine maruz kalan Mete Kalkavan, MHK’nin öncelikle görüşeceği isimler olacak.

Gençlerle devam

Hakemlere maddi ve manevi her türlü desteği vermelerine rağmen bunun karşılığını alamadıklarından yakınan Merkez Hakem Kurulu’nun, ceza ve ödül sisteminden geri adım atmadan şikayetleri en aza indirmeyi planladığı kaydedildi.

Bu arada sezon başında MHK tarafından kendilerine verilen şansı iyi değerlendiren genç hakemlerin performansından memnun olan kurulun, Deniz Ateş Bitnel, Halil Umut Meler, Abdülkadir Bitigen, Serkan Tokat, Serkan Çınar ve Suat Aslanboğa gibi isimler üzerinde durmaya devam edeceği vurgulandı.

Yazarlar