Fenerbahçe Prosinecki'den Fenerbahçe yorumu: 3 futbolcu olmadan aynı oyunu oynayamazsın!

Prosinecki'den Fenerbahçe yorumu: 3 futbolcu olmadan aynı oyunu oynayamazsın!

27.11.2023 - 11:08 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, Süper Lig'in 13. haftasında sahasında ağırladığı Fatih Karagümrük'ü 2-1 yenerek iki maç sonra kazandı. Hırvat futbolunun efsane isimlerinden Robert Prosinecki zorlu müsabakayı Fanatik'e yorumladı.

Prosineckiden Fenerbahçe yorumu: 3 futbolcu olmadan aynı oyunu oynayamazsın

Fenerbahçe, Süper Lig'in 13. haftasında sahasında Fatih Karagümrük'ü ağırladı. Sarı-lacivertliler, ilk yarısını geride kapattığı mücadeleyi Sırp yıldız Tadic'in golleriyle 2-1 kazanmayı bildi ve averajla liderliğini muhafaza etti. Robert Prosinecki, Fenerbahçe'nin Fatih Karagümrük galibiyetini değerlendirdi. İşte Hırvat teknik adamın maç yorumu:

Haberin Devamı

"Güçlü ön alan baskısını organize eden Becao, Djiku ve Fred olmayınca onlar varmış gibi oynamak Fenerbahçe’ye faydadan çok zarar veriyor. İkinci yarı baskıdan vazgeçerek geçiş oyununa dönmek galibiyetin anahtarı oldu. Fenerbahçe’nin sezon başındaki en büyük artısı çabuk oturttuğu omurgasıydı. Tabii ki lig uzun maraton ve içerisinde karşınıza çıkabilecek çok sayıda zorluk ve engel var.

Prosineckiden Fenerbahçe yorumu: 3 futbolcu olmadan aynı oyunu oynayamazsın

'SAKATLIKLAR ZORLUYOR'

Teknik adamları bu konuda en zorlayan şey ise sakatlıklar. Düşüşün başladığı periyottaki eksiklere bakarsak Fenerbahçe’nin omurgasının, yani oyun gücünün hangi oyunculardan oluştuğunu anlarız. Becao, Djiku ve Fred... Bu oyuncular Fenerbahçe’nin ön alan baskısını temel unsurlarıydı. Baskı her zaman savunmadan başlar. Becao ve Djiku bu anlamda takımın boyunu belirleyen, daha doğrusu baskıyı organize eden isimlerdi. Fred ise uygulayıcı. Onlar olmadan aynı oyunu oynamaya çalışmak Fenerbahçe’ye dair savunma zafiyetleri ortaya çıkarıyor.

Haberin Devamı

Prosineckiden Fenerbahçe yorumu: 3 futbolcu olmadan aynı oyunu oynayamazsın

'SONUCU BULMAK MESELE'

Bu zaafiyet her zaman çıkabilir ama önemli olan sonucu bulabilmeniz. Ön alan baskısı yeteri kadar güçlü olmayınca ilk yarıyı isabetsiz şutla bitiren ve geriye düşen bir takım çıktı ortaya. Devreden sonra ise gelen penaltı maçın kaderini değiştirdi. Karagümrük cesur ama balansı henüz oturmamış bir ekip. Fenerbahçe’ye karşı Kadıköy’de öne geçmelerine karşın bunu korumayı beceremediler. Doğru bir geçiş hücumu ve Tadic’in bitirişi kötü geçen ilk yarıyı önemli bir 3 puanla telafi etti."