Şampiyonlar Ligi PSG-Başakşehir: 5-1

PSG-Başakşehir: 5-1

09.12.2020 - 15:55 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi 6. hafta maçında temsilcimiz Başakşehir, Fransız ekibi PSG'ye 5-1 mağlup olarak Devler Ligi'ne veda etti. Önceki akşam 14. dakikada ertelenen mücadele aynı ilk 11'lerle kaldığı yerden devam etti. Salı akşamı PSG'ye konuk olan temsilcimiz Başakşehir'in yardımcı antrenörü Pierre Webo'ya maçın 4. hakemi Sebastian Coltescu tarafından yapılan ırkçı saldırının ardından futbolcular soyunma odasının yolunu tutmuş ve maça çıkmama kararı almıştı. Mücadele UEFA'nın kararıyla ertelenmişti.

UEFA Şampiyonlar Ligi 6. hafta maçında temsilcimiz Başakşehir, Fransız ekibi PSG'ye erteleme maçında konuk oldu. 

Haberin Devamı

Salı akşamı oynanan ve ırkçılık skandal sonrası ertelenen mücadele 14. dakikadan itibaren ve aynı ilk 11'lerle devam etti. 20:55'te başlayan ve Parc des Princes Stadı'nda oynanan mücadelenin ilk golünü 21. dakikada Neymar kaydetti. 38. dakikada yine Neymar sahneye çıktı ve farkı 2 yaptı. 42. dakikada penaltıda topun başına geçen Mbappe skoru 3-0 yaptı. 50. dakikada bir gol daha bulan Neymar hat-trick yaparken skor 4-0'a geldi. 57. dakikada temsilcimiz Başakşehir Mehmet Topal'la bir gol bulsa da 62. dakikada Mbappe attığı golle durumu 5-1 yaptı ve maçın skorunu belirledi.

PSG, bu skorla grubu 12 puan ve averajla lider tamamlayarak UEFA Şampiyonlar Ligi'nde üst tura çıktı. Medipol Başakşehir ise 3 puanda kalarak grubu son sırada bitirdi ve Avrupa'ya veda etti.

Haberin Devamı

NE OLMUŞTU?

Salı akşamı 23:00'da başlayan müsabakanın henüz 13. dakikasında maçın 4. hakemi Pierre Webo'nun kırmızı kartla oyundan atılmasını istedi. Ovidiu Hategan, Pierre Webo'ya kırmızı kart gösterdi. Olay bu dakikadan sonra çileden çıktı. Maçın 4. hakemi Sebastian Coltescu, Pierre Webo'ya ırkçı söylemlerde bulundu. Saha kenarı bu dakikadan itibaren karışırken en büyük tepki Demba Ba'dan geldi. Başakşehir'li futbolcular maça çıkmama kararında anlaşırken PSG'li futbolcularda yaşanan bu skandalın ve ırkçı söylemlerin ardından maça çıkmama kararı aldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

15’inci dakikada Crivelli’nin pasıyla savunma arkasına sarkan Gulbrandsen ceza sahası dışından vuruşunu yaptı. Kaleci Navas gole izin vermedi.
21’inci dakikada PSG öne geçti. Verratti’nin pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Neymar, şık bir çalımla Ponck’tan sıyrıldı. Neymar, ceza sahası dışı sol çaprazdan plase bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0.
38’inci dakikada PSG farkı 2’ye çıkardı. Hızlı gelişen ev sahibi ekip atağında Rafinha pasını Mbappe’ye aktardı. Mbappe, ceza sahasına giren Neymar’ı gördü. Ceza sahası içi sağ çaprazında kaleci Mert ile karşı karşıya kalan Neymar topu ağlara gönderdi: 2-0.
39’uncu dakikada PSG bir gol daha buldu. Mbappe ile yaptığı duvar pası sonrasında ceza sahasında topla buluşan Neymar’dan önce kaleci Mert topa müdahale etti. Seken topu Bakker ağlara gönderdi ancak ağlara giden top gol değeri kazanmadı. Ancak golden önce Mert’in Neymar’a yaptığı müdahale sonrasında hakem beyaz noktayı gösterdi.
42’nci dakikada penaltı atışını kullanan Mbappe topu ağlara gönderdi: 3-0.
Mücadelenin ilk yarısı ev sahibi ekibin 3-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.
50’nci dakikada PSG 4’üncü golü buldu. Sol kanattan içeri kat eden Neymar, Di Maria ile yaptığı duvar pası sonrasında ceza yayı üzerinde topla buluştu. Neymar’ın yay üstünden yaptığı vuruşta top ağlara gitti: 4-0.
56’ncı dakikada PSG savunmasının çıkarken yaptığı hata sonucunda topla buluşan Mahmut Tekdemir’in ceza sahası dışından yaptığı vuruşta kaleci Navas topu kornere gönderdi.
57’nci dakikada kullanılan korner sonrasında açılan topu önünde bulan İrfan Can’ın şutunda Mehmet Topal’a çarpan top Navas’ın çabalarına rağmen ağlarla buluştu: 4-1.
62’nci dakikada PSG, Mbappe ile bir gol daha buldu. Hızla rakip sahaya geçen Neymar, savunma arkasına hareketlenen Di Maria’yı gördü. Di Maria, ceza sahasına girer girmez pasını, sağ tarafta müsait durumdaki Mbappe’ye verdi. Mbappe, topu boş kaleye yuvarladı: 5-1.
Karşılaşmada başka gol olmadı ve PSG sahasında İstanbul Başakşehir’i 5-1 mağlup etti.

Haberin Devamı

STAT: Parc des Princes
HAKEMLER: Danny Makkelie, Mario Diks, Marcin Boniek
PARIS SAINT-GERMAIN: Navas - Florenzi (Dk. 80 Pembele), Marquinhos (Dk.67 Kehrer), Kimpembe (Dk. 80 Diallo), Danilo, Bakker, Verratti (Dk. 80 Gueye), Paredes, Rafinha (Dk. 46 Di Maria), Mbappe, Neymar
İSTANBUL BAŞAKŞEHİR: Mert Günok- Rafael (Dk. 68 Giuliano), Ponck, Mehmet Topal, Hasan Ali Kaldırım (Dk. 68 Bolingoli), Mahmut Tekdemir (Dk. 89 Chadli), İrfan Can Kahveci, Berkay Özcan, Deniz Türüç, Crivelli (Dk. 68 Demba Ba), Gulbrandsen (Dk. 81 Emre Kaplan)
GOLLER: Dk. 21, Dk. 38 ve Dk. 50 Neymar, Dk. 42 (P) ve Dk. 62 Mbappe (PSG) - Dk. 57 Mehmet Topal (İstanbul Başakşehir)
SARI KARTLAR: Pembele (PSG) - Mahmut Tekdemir, Rafael, Okan Buruk (Teknik direktör), Mert Günok, Crivelli (İstanbul Başakşehir)

Haberin Devamı