Vakıf iyi başladı

Vakıfbank, Japonya’daki Dünya Kulüpler Şampiyonası’na hızlı başladı

Vakıfbank, Japonya’daki Dünya Kulüpler Şampiyonası’na hızlı başladı. Rus ekibi Dinamo Moskova’nın karşısına çıkan sarı-siyahlı ekip, rakibini set vermeden 3-0 yendi.

FIVB Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası başlarken, iki temsilcimizden Vakıfbank turnuvaya iyi başladı. Japonya’daki turnuvada A Grubu’nun ilk günkü maçında sarı-siyahlılar Rus temsilcisi Dinamo Moskova’yı 3-0 mağlup etti, turnuvaya 3 puanla başladı.

Birinci sete iyi başlayan Dinamo ilk molayı da 8-5 önde geçmesine rağmen Vakıfbank sergilediği kontrollü oyun sonrası 9’da eşitliği sağladı. Lonneke ikiden, Zhu Ting ise dörtten çok etkili ataklar yaparak sayı üretince ekibimiz rakibin oyun sistemini attığı etkili servislerle bozdu ve seti de 25-22 kazandı.

Haberin Devamı

İkinci set oyuna hızlı giren Vakıfbank oldu. Teknik molaları önde geçerek rakibini de Rasic ve Kübra’nın tekli bloklarında tutmayı başaran Vakıfbank bu seti de 25-19 önde kapadı.

Üçüncü set Vakıf’ın rakibi bunaltan servislerine sahne oldu. Oyun üstünlüğünü sürdüren, yaptığı ataklarla teknik molalara önde giren Vakıfbank çok başarılı defans yaparak ataklarının destekçisi olunca seti 25-18 ve maçı da 3-0 galip tamamladı.

Eczacıbaşı ise turnuvaya iyi başlamadı. Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası B Grubu ilk maçında İsviçre ekibi Volero Zurich ile karşı karşıya gelen Eczacı, rakibine 3-0 yenildi. Turuncu-beyazlı takım karşılaşmanın setlerini 25-22, 25-20, 26-24’lük skorlarla kaybetti.