Fenerbahçe "Rakiple işimiz yok"

"Rakiple işimiz yok"

16.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz hafta MHK seminerine katılan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'nın önemli tespitlerde bulunduğu ortaya çıktı.

Rakiple işimiz yok

SENAD OK

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin hocası, hakemlere kendi oyun felsefesini anlatmaya çalışırken, “Ben oyuncularımdan agresif pres yapmalarını istiyorum ama bu sizin tarafınızdan faul olarak algılanıyor. Bizim rakiple işimiz yok. Karar verirken bunu göz önünde bulundurun” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz hafta Antalya’da yapılan Merkez Hakem Kurulu Semineri’ne katılan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira’nın, burada önemli tespitlerde bulunduğu öğrenildi. Portekizli hocanın, hakemler ve teknik adamların birbirini anlaması gerektiğini ifade edip, bunun da karşılıklı iletişim ve bilgi alışverişinden geçtiğini belirttiği kaydedildi.

Pereira, kendi oyun planları ile felsefesinden bahsederek hakemlerin karar verirken bu taktik anlayışı da göz önünde bulundurmalarını istedi. Portekizli hoca, anlayışlarında presin önemli yer tuttuğunu belirterek, “Ben oyuncularımdan agresif pres yapmalarını istiyorum ama bu sizin tarafınızdan faul olarak algılanıyor. Bizim rakiple işimiz yok” dedi.

Haberin Devamı

Keyifli diyalog

Kendi anlayışlarında rakibe müdahalenin bulunmadığını, topa ve oyuna karşı bir baskı yaptıklarının ısrarla altını çizen sarı-lacivertli ekibin hocası, “Biz agresif pres yapıyoruz. Bizim sahada ne yapmaya çalıştığımızı bilmeniz önemli. Bu konuyla ilgili senenin belli dönemleri teknik adam ve hakemler bir araya gelmeli. Biz oyun planımızdan bahsetmeli, siz de kural değişikliklerini anlatmalısınız. Böylelikle birbirimizi daha iyi anlarız. Siz bizim taktiğimizi biz de sizin bakış açınızı biliriz. İki taraf da birbiriyle ilgili fikir sahibi olur” dedi.

Pereira, teknik adamlar ve hakemlerin bulunduğu seminerde yaptığı bu konuşmanın ardından bazı hakemlerle de bire bir sohbet etti. Keyifli diyaloglar yaşandı. Portekizli çalıştırıcı seminerden oldukça memnun ayrıldı.

Vitor Pereira ile Kuddusi Müftüoğlu, MHK seminerinde keyifli bir sohbet yapmıştı.

Yazarlar