Fenerbahçe Rasim Ozan Kütahyalı, Aziz Yıldırım davasından beraat etti

Rasim Ozan Kütahyalı, Aziz Yıldırım davasından beraat etti

02.05.2017 - 12:16 | Son Güncellenme:

Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada beraat etti.

Rasim Ozan Kütahyalı, Aziz Yıldırım davasından beraat etti

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı'nın 31 Ağustos 2015 tarihinde bir televizyon programında kendisine yönelik "despot, barbar" gibi sözlerle hakaret ettiğini belirterek suç duyurusunda bulundu. Savcılık Kütahyalı'nın ifadelerinin eleştiri maksadını aştığını belirtilerek "hakaret" suçundan dava açtı.
BENİMLE İLGİLİ TAKINTISI VAR
Anadolu 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya hakkında zorla getirme kararı bulunan Kütahyalı ile Yıldırım'ın avukatı katıldı. Duruşmada savunma yapan Kütahyalı, Yıldırım hakkında bir gazeteci tarafından haber yapılması üzerine haberi yorumladığını belirterek, "Aziz Yıldırım'ın benle ilgili takıntısı olduğu kanaatindeyim. Aslında bu gibi tartışmaların yargıya gitmesini yersiz buluyorum. Ağır eleştiriler, yorumlar yapıyorum. Bunları ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirmek gerekir. Kendini savunamayacak, cevap veremeyecek, mahkeme korumasına muhtaç değil. Söz konusu haber yalansa ben de kendisinden özür dilemeyi erdem sayarım. Beraatımı talep ederim" dedi.
Mahkeme, suça konu sözlerin düşünce özgürlüğü kapsamında olduğuna kanaat getirdiğini belirterek suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle Rasim Ozan Kütahyalı'nın beraatına karar verdi.

Haberin Devamı

(Habertürk)