Futbol Ravcı: 'Centilmenliği elden bırakmamız lazım'

Ravcı: 'Centilmenliği elden bırakmamız lazım'

16.09.2015 - 15:03 | Son Güncellenme:

Yeni Malatayaspor Sportif Direktörü Ali Ravcı, Elazığspor derbisi öncesi, “Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bu süreçte bizim de futbolu sadece rekabet olarak görüp, centilmenliği elden bırakmamamız lazım” dedi.

Ravcı: Centilmenliği elden bırakmamız lazım

Takımın son form durumunun kendilerini memnun ettiğini kaydeden Ravcı, “Her geçen hafta form düzeyimiz yükseliyor. Karabük karşılaşmasında galibiyeti kaçıran taraf biz olduk. Tabi ligde bundan sonra oynayacağımız bütün maçlar zor. Biz bunun bilincindeyiz. Ama biz de Yeni Malatyaspor olarak iyi bir takımız. Sezon başından bugüne baktığımızda futbolcularımızın uyum sorununu çözmüş olduklarını görüyoruz. Aramıza katılan yabancı oyuncuların katkısı her geçen gün artarak devam ediyor. Bu hafta da Karabük karşısında iyi bir oyun sergiledik. Takım mücadelesinden oldukça memnunuz. Karabük gibi güçlü bir ekipten aldığımız 1 puan gayet iyi ama bu arada galibiyeti kaçıran taraf da biz olduk” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

“ELAZIĞ BİZE EN YAKIN KOMŞU KENTİMİZ”

Doğu’nun derbisi olarak adlandırılan Yeni Malatyaspor - Elazığspor karşılaşmasıyla ilgili de konuşan Ali Ravcı, yıllardır süregelen iki kent arasındaki rekabetin bir başka ayağını yaşayacaklarını ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti:

"Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bu süreçte bizim de futbolu sadece rekabet olarak görüp, centilmenliği elden bırakmamamız lazım. Futbolun dostluk ve kardeşlik olduğunu unutmamamız lazım. Elbette ki saha içerisindeki iki takımdan birisi mutlaka kazanacak ya da 3 neticeden birisi olacaktır. Özellikle ben Yeni Malatyaspor’un büyük taraftarından bu hafta ellerinden geldiği kadar takımlarını desteklemelerini ve rakip takımla çok fazla uğraşmamalarını istiyorum. Bunu kulüp olarak istiyoruz. Yine söylüyoruz, Elazığ bize en yakın komşu kentimiz. Tatlı bir rekabet var. Bu rekabetin de tatlı bir şekilde devam etmesini istiyoruz. Ama galip gelen tarafın da Yeni Malatyaspor olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Yazarlar