Almanya Bundesliga RB Leipzig'den dudak uçuklatan gelir! Josko Gvardiol zirvede

RB Leipzig'den dudak uçuklatan gelir! Josko Gvardiol zirvede

07.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Bundesliga temsilcisi RB Leipzig bu sezon yaptığı oyuncu satışlarıyla adından söz ettirdi. Galatasaray'a Angelino'yu da kiralık olarak gönderen Alman ekibinin elde ettiği transfer geliri dudak uçuklattı.

RB Leipzigden dudak uçuklatan gelir Josko Gvardiol zirvede

Josko Gvardiol'ü Manchester City'e, Dominik Szoboszlai'yi Liverpool'a gönderen RB Leipzig yaz transfer dönemindeki oyuncu satışlarıyla gündem oldu. Almanya temsilcisi bu dönemde kadrosundan gönderdiği yıldızlarla inanılmaz bir bonservis geliri elde etti.

Haberin Devamı

Angelino'yu da kiralık olarak Galatasaray'a gönderen RB Leipzig'in elde ettiği bonservis geliri dudak uçuklattı. İşte Bundesliga temsilcisinin şu ana kadar sattığı oyunculardan elde ettiği toplam gelir...

RB Leipzigden dudak uçuklatan gelir Josko Gvardiol zirvede

GENÇ OYUNCULAR KİRALANDI

RB Leipzig'de bu sezon kadroda düşünülmeyen genç oyuncular kiralık olarak takımdan ayrıldı. Sözleşmesi sona eren Örjan Nyland'ın yanı sıra Fabrice Hartmann, Sanoussy Ba, Tim Schreiber, Frederik Jakel ve Andre Silva kiralık olarak takıma veda etti. Mehmet Ibrahimi ise Blau Weis Ling'in yolunu tuttu.

Konrad Leimer bonservis bedeli olmadan Bayern Münih'le anlaşma sağladı. Oskar Preil ise FV Illertissen'e imza attı. Hannover, Marcel Halstenberg'i 700 bin euro karşılığında renklerine bağladı.

Haberin Devamı

Angelino'yu kiralık olarak Galatasaray'a gönderen RB Leipzig, 1 milyon 500 bin euro gelir elde etti. Josep Martinez, 3 milyon 500 bin euro karşılığında Genoa ile anlaşmaya vardı. Tom Kraub, Mainz'a 5 milyon euro bedelle imza attı. Villarreal'e Alexander Sörloth'u gönderen RB Leipzig, 10 milyon euro gelir elde etti.

RB Leipzigden dudak uçuklatan gelir Josko Gvardiol zirvede

İNANILMAZ SATIŞLAR

RB Leipzig'in tecrübeli on numarası Christopher Nkunku, 60 milyon euro karşılığında Chelsea ile anlaşma sağladı. Dominik Szoboszlai'nin Liverpool'a satışından RB Leipzig, 70 milyon euroluk gelir elde etti. Josko Gvardiol ise 90 milyon euro bedelle Manchester City'nin yolunu tuttu.

RB Leipzigden dudak uçuklatan gelir Josko Gvardiol zirvede

RB Leipzig yaz transfer döneminde şu ana kadar yaptığı satışlardan toplamda 240 milyon 700 bin euro gelir elde etti. Alman ekibi kadrosuna kattığı oyuncular için 126 milyon euro bonservis bedeli ödedi.