FutbolReal Madrid 1-3 Juventus (İşte maçın özeti)

Real Madrid 1-3 Juventus (İşte maçın özeti)

11.04.2018 - 23:45 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş mücadelesinde son iki yılın şampiyonu Real Madrid, İtalyan devi Juventus'a 3-1 yenilmesine rağmen ilk maçtaki 3-0'lık avantajıyla adını yarı finale yazdırdı. Maça ise Real Madrid'e son dakikada verilen penaltı damgasını vurdu. İşte dakika dakika maçın özeti...

Real Madrid 1-3 Juventus (İşte maçın özeti)

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş karşılaşmasında son iki yılın şampiyonu Real Madrid, deplasmanda 3-0 mağlup ettiği İtalyan devi Juventus'u evinde konuk etti. 3-0'ı yakalayan Juventus, hakem Michael Oliver'ın maçın son dakikasında çaldığı penaltı düdüğüyle yıkıldı. Penaltıyı gole çeviren Ronaldo takımını yarı finale taşıdı.

Haberin Devamı

Santiago Barnebau Stadı'nda oynanan karşılaşmada Juventus, Mario Mandzukic'in 2 ve 37. dakikadaki golleriyle ilk yarıyı 2-0 üstün bitirdi.

Real Madrid Teknik Direktörü Zinedine Zidane, ikinci devreye, Gareth Bale'in yerine Marco Asensio ve Casemiro'nun yerine Lucas Vazquez'i oyuna alarak başladı. Fakat golü bulan Juventus oldu. Blaise Matuidi, kaleci Keylor Navas'ın yaptığı hatadan yararlanarak Juventus'u 3-0 öne geçirdi ve tur için umutlandırdı.

Kalan bölümde ataklarını sıklaştıran Real Madrid, aradığı golü 90 8'inci dakikada buldu. 90 3'üncü dakikadaki penaltı kararı sonrası hakem Michael Oliver'a itirazda bulunan Juventus kalecisi Gianluigi Buffon, kırmızı kart gördü.

Şampiyonlar Ligi'ndeki 150. maçına çıkan Real Madridli Cristiano Ronaldo, penaltı atışında topu ağlarla buluşturdu. Real Madrid, maçı 3-1 kaybetmesine karşın ilk karşılaşmadaki skor avantajı sayesinde tur atladı.

Son 4 yılda 3 kez şampiyon olan Real Madrid, üst üste 8. kez Şampiyonlar Ligi'nde yarı finalin yolunu tuttu.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükselen takımlar Real Madrid, Bayern Münih, Roma ve Liverpool oldu.

Ronaldo'nun gol serisi 11 maça çıktı

Real Madrid'in Portekizli oyuncusu Ronaldo, Şampiyonlar Ligi'nde üst üste 11 karşılaşmada gol atan ilk futbolcu oldu.

Juventus filelerini 10. kez havalandıran 33 yaşındaki Ronaldo, Şampiyonlar Ligi'nde bir takıma karşı 10 gol atan ilk futbolcu olarak da kayıtlara geçti.

"Şampiyonlar Ligi tarihinin en skoreri" unvanının sahibi Ronaldo, bu sezonki gol sayısını 15'e, toplam gol sayısını ise 120'ye yükseltti.

DAKİKA DAKİKA MAÇ ÖZETİ İÇİN TIKLAYIN

İLK 11'LER

Real Madrid:Navas, Carvajal, Varane, Vallejo, Marcelo, Casemiro, Kroos, Modric, Isco, Bale, Ronaldo
Juventus: Buffon, De Sciglio, Benatia, Chiellini, Alex Sandro, Khedira, Pjanic, Matuidi, Douglas Costa, Mandzukic, Higuain
KEŞFETYENİ
2 ay önce anne olmuştu! Neslihan Atagül'den bebeğiyle ilk poz
2 ay önce anne olmuştu! Neslihan Atagül'den bebeğiyle ilk poz

Cadde | 10.05.2025 - 14:59

Başarılı oyunculardan Neslihan Atagül ve kendisi gibi oyuncu olan eşi Kadir Doğulu ilk bebeklerine kavuştu. Günler sonra Neslihan Atagül'den oğlu Aziz ile ilk poz geldi.

Yazarlar