Dünyadan Futbol Real Madrid - Kashima Antlers: 4-2

Real Madrid - Kashima Antlers: 4-2

18.12.2016 - 16:04 | Son Güncellenme:

FIFA Dünya Kulüpler Kupası final maçında Real Madrid, Japonya'nın Kashima Antlers takımını normal süresi 2-2 biten maçta 4-2 yenerek şampiyon oldu.

Real Madrid - Kashima Antlers: 4-2

Dünyanın kadro olarak ve bütçe olarak en büyük kulüplerinden biri olan Real Madrid final maçında 9. dakikada Karim Benzema ile 1-0 öne gecti. Bu golden sonra İspanyol devinin Japon rakibi karşısında rahat bir oyunla kazanması hatta farka gitmesi beklenirken, Japon Kashima Antlers kolay lokma olmadığını gösterdi. Kashima 44. dakikada Shibasaki'nin attığı golle skora dengeyi getirdi: 1-1.
İlk yarı da bu skorla sona erdi.
İkinci yarıda hızlı başlayan Japon temsilcisi 52. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Shibasaki'nin golüyle final maçında 2-1 öne geçti. Büyük şok yaşan Real Madrid ise 58. dakikada Casemiro'nun Yamamoto tarafından ceza sahasında yerde kalancı hakem penaltı noktasını gösterdi. 60. dakikada penaltı vuruşunu kullanan Ronaldo meşin yuvarlağı ağlara yollayarak maçı 2-2'lik eşitliğe getirdi.
Kalan dakikalarda her iki takımda pozisyonlar yakalarken, bu fırsatları gole çeviremedi ve karşılaşma uzatmalara gitti.
Uzatma dakikalarında ağırlığını koyan Real Madrid Ronaldo'nun 98 ve 104. dakikalarda attığı gollerle FIFA Dünya Kulüpler Kupası şampiyonu oldu.
Real Madrid - Kashima Antlers: 4-2
Real Madrid ikince kez kupada şampiyon olurken, Zinedine Zidane yönetimindeki yenilmezlik serisini de 37'ye çıkardı. Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo bu karşılaşmada attığı 3 golle kariyerindeki gol sayısını 503'e çıkardı.
Real Madrid - Kashima Antlers: 4-2
Ronaldo'dan finalin ilk 'hat-trick'i
Karşılaşmayı 3 golle tamamlayan Ronaldo ise FIFA Kulüpler Dünya Kupası finalinde hat-trick yapan ilk futbolcu oldu.
Turnuvadaki gol sayısını 5'e yükselten Portekizli forvet oyuncusu, "FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nın en skoreri" unvanını, Lionel Messi, Luis Suarez ve Cesar Delgado ile paylaştı.
Dünya Kulüpler Kupası Altın Top ödülü de Cristiano Ronaldo'nun oldu.