Şampiyonlar Ligi Real Madrid - Manchester City maçında mucize gerçekleşti! Guardiola'nın laneti

Real Madrid - Manchester City maçında mucize gerçekleşti! Guardiola'nın laneti

05.05.2022 - 00:33 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi Yarı Final rövanş maçında Real Madrid, Manchester City'i konuk etti. 90 dakikası müthiş bir mücadeleye sahne olan karşılaşmada adeta mucize gerçekleşti. Tam maç bitti derken yaşananlar finalisti belirledi. İnanılmaz maç sonrası İngiliz ekibinin teknik direktörü Pep Guardiola hakkında 2018 yılında ortaya atılan büyü iddiaları ve 'Afrika, Guardiola'nın laneti olacak' sözleri tekrar gündeme geldi. İşte tüm detaylar...

Real Madrid - Manchester City maçında mucize gerçekleşti Guardiolanın laneti

Real Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi Yarı Final rövanş mücadelesinde Manchester City'le karşı karşıya geldi. Kritik müsabakanın ilk yarısında oyun alanı karıştı. İngiliz ekibinin yıldız futbolcusu, Real Madrid'in tecrübeli oyuncusuna tokat attı. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

Haberin Devamı

İLK MAÇI MANCHESTER CİTY KAZANMIŞTI
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 'erken final' olarak nitelendirilen eşleşmenin ilk ayağında Manchester City, Real Madrid'i konuk etmişti. Heyecan dolu karşılaşma ev sahibi ekibin 4-3'lük üstünlüğüyle tamamlanmıştı. Manchester City'de golleri Kevin de Bruyne, Gabriel Jesus, Phil Foden ve Bernardo Silva kaydetmişti. Real Madrid'de ise golleri atan isimler Karim Benzema (2) ve Vinicius Junior olmuştu.

MADRİD TRİBÜNLERİNDE BENZEMA PANKARTI

Real Madrid - Manchester City maçında mucize gerçekleşti Guardiolanın laneti

BENZEMA GOLE YAKLAŞTI
Heyecan dolu müsabakanın 4'üncü dakikasında Real Madrid etkili geldi. İspanyol ekibinde Dani Carvajal sağ kanattan ceza sahasına bir orta yaptı. Karim Benzema, müsait pozisyonda olmasına rağmen iyi bir kafa vuruşu gerçekleştiremedi. Santiago Bernabeu'da oynanan müsabakada Real Madrid taraftarları Karim Benzema için bir koreografi hazırladı. Fransız oyuncunun resmedildiği pankartta, "Avrupa krallarının büyülü bir gecesi daha" notu düşüldü.

Haberin Devamı

CASEMİRO FAUL YAPTI, ORTALIK KARIŞTI
Karşılaşmanın 7'nci dakikasında Casemiro, Kevin de Bruyne'ye faul yaptı. Daniele Orsato, Manchester City lehine faul kararı verdi. İki takım oyuncuları arasında bu faul sonrası tansiyon yükseldi.

Real Madrid - Manchester City maçında mucize gerçekleşti Guardiolanın laneti

LAPORTE'DAN MODRİC'E TOKAT
Luka Modric'in tepki göstermesinin ardından Aymeric Laporte sinirlendi. Fransız oyuncu, Hırvat orta saha oyuncusunun yüzüne tokat attı. Karşılaşmanın hakemi Daniele Orsato yakından izlediği pozisyonun ardından iki oyuncuyu da yanına çağırdı. Daniele Orsato, Luka Modric ile Aymeric Laporte arasındaki gerilimin ardından sarı kartına başvurdu. Müsabakanın 7'nci dakikasında iki oyuncu da sarı kart gördü. Luka Modric'in yüzüne gelen tokatta şiddet kırmızı kart için yeterli bulunmadı. VAR da devreye girmeyince oyun kaldığı yerden devam etti.

BERNARDO SİLVA'DAN ASİST MAHREZ ATTI

Real Madrid - Manchester City maçında mucize gerçekleşti Guardiolanın laneti

Karşılaşmanın 73'üncü dakikasında Manchester City öne geçti. Bernardo Silva topla ilerledikten sonra sağ tarafa pasını çıkardı. Ceza sahası içi sağ çaprazda boş durumda olan Riyad Mahrez takımını 1-0'lık üstünlüğe taşıdı.

MENDY ÇİZGİDEN ÇIKARDI
Heyecan dolu müsabakanın 87'nci dakikasında Manchester City, Jack Grealish ile gole çok yaklaştı. Real Madrid'in tecrübeli savunmacısı Mendy topu çizgiden çıkardı.

Haberin Devamı

RODRYGO ATTI, SKORA DENGE GELDİ
Karşılaşmada dakikalar 90'ı gösterdiğinde Real Madrid'de Rodrygo sahneye çıktı. Camavinga sağ kanattan ortayı yaptı. Benzema'nın içeriye çevirdiği topu Rodrygo takip etti ve 90'ıncı dakikada skora denge getirdi: 1-1.

RODRYGO MAÇI UZATTI
Heyecan dolu müsabakanın 90+1'inci dakikasında Rodrygo bir kez daha sahneye çıktı. Carvajal'in ortasında Asensio'nun kafasından seken topa Rodrygo kafayı vurdu. Ederson'un uzağına giden meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Rakibine ilk maçta 4-3 mağlup olan Real Madrid, Manchester City'i normal sürede 2-1 mağlup etti. Heyecan dolu müsabaka uzadı.

Real Madrid - Manchester City maçında mucize gerçekleşti Guardiolanın laneti

BENZEMA ATTI, REAL MADRİD FİNALE UÇTU
Karşılaşmanın 93'üncü dakikasında Real Madrid penaltı kazandı. Ruben Dias'ın müdahalesi sonrası Karim Benzema ceza sahası içerisinde yerde kaldı. Daniele Orsato penaltıyı işaret etti. Real Madrid'in kazandığı penaltıda topun başına geçen Karim Benzema, 95'inci dakikada skoru 3-1'e getirdi.  90. dakikadan sonra 2 gol bularak maçı uzatan Real Madrid, 95'te Benzema ile 3. golü bulup Manchester City'i eledi ve Liverpool'un Şampiyonlar Ligi'nde rakibi oldu. 

Haberin Devamı

Real Madrid - Manchester City maçında mucize gerçekleşti Guardiolanın laneti

GUARDİOLA, MOU'NUN KÖTÜ REKORUNA ORTAK OLDU

İlk maçını 4-3 kazandığı, ikinci maçında da deplasmanda 1-0 öne geçmesine rağmen Real Madrid'e 3-1 yenilerek elenen Manchester City'de teknik direktör Pep Guardiola, bir kez daha yarı finalde elendi.

Barcelona'yı çalıştırdığı dönemde 2010 ve 2012'de, Bayern Münih'i çalıştırdığı dönemde ise 2014, 2015 ve 2016'da Şampiyonlar Ligi'nde yarı finalde elenen Guardiola, bu sezon bunu 6. kez yaşadı. Böylelikle Guardiola, daha önce Mourinho'nun tecrübe ettiği bu kötü istatistik rekoruna ortak oldu.

Real Madrid - Manchester City maçında mucize gerçekleşti Guardiolanın laneti

BÜYÜ İDDİASI TEKRAR GÜNDEMDE

Manchester City'nin başına geçtiği dönemde de Şampiyonlar Ligi'nde finale çıkamayan İspanyol menajerin bu konudaki başarısızlığıyla ilgili ilginç bir detay ortaya çıktı.

Haberin Devamı

'GUARDIOLA ŞAMANLARIN BÜYÜSÜ ALTINDA'
Guardiola'nın Barcelona'da anlaşmazlık yaşayıp takımdan gönderdiği isim olan Yaya Toure'nin menajeri Dimitri Seluk, 2018 yılında yaptığı açıklamada Guardiola'nın Afrikalı şamanlar tarafından Şampiyonlar Ligi'ni bir daha kazanamama büyüsü altında olduğunu belirtmişti. Guardiola'nın büyü nedeniyle Şampiyonlar Ligi'ni kazanamadığı iddiası, 4-3'lük avantajla geldiği Madrid'te öne geçmesi rağmen yine kupadan elenmesi sonrası yeniden gündeme geldi.

Real Madrid - Manchester City maçında mucize gerçekleşti Guardiolanın laneti

'HAKLI OLUP OLMADIĞIMI ZAMAN GÖSTERİR'
Seluk o dönem 'Guardiola'nın Yaya Toure'ye yaptıklarından dolayı eminim ki, birçok Afrikalı şaman onun bir daha Şampiyonlar Ligi'ni kazanmasına izin vermeyecek. Guardiola tüm Afrika'yı kendine düşman etti. Afrika, Guardiola'nın laneti olacak. Haklı olup olmadığımı zaman gösterir.' şeklinde konuşmuştu.

Real Madrid - Manchester City maçında mucize gerçekleşti Guardiolanın laneti

Kariyerine birçok başarı sığdıran fakat aynı performansı Şampiyonlar Ligi'nde gösteremeyen Pep Guardiola, Barcelona'dan ayrıldığından bu yana Şampiyonlar Ligi'ni kazanamıyor. 2018 yılında Manchester City'den ayrıldıktan hemen sonra France Football dergisine bir röportaj veren Yaya Toure, Guardiola'yı sert sözlerle eleştirmiş, hatta ırkçılık imasında bulunmuştu.

GUARDIOLA'DAN FİNAL İTİRAFI
Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, Şampiyonlar Ligi'nde finale çok yakın olduklarını ama yapamadıklarını söyledi. Real Madrid'e 3-1 kaybettikleri maçın ardından açıklama yapan İspanyol teknik adam, "Finale çok yakındık ama yapamadık, bu kadar basit. İlk yarıda yeterince iyi değildik ama ciddi bir sorun da yaşamadık." sözlerini kullanan Guardiola, "Attığımız golün ardından, daha iyi oynadık. Kendi oyunumuzu bulduk, futbolcular rahat hissetti. Real Madrid, son 10 dakikada yüklendi ve acı çektik. Birçok oyuncuyu ceza sahasına gönderdiler ve iki gol attılar. En iyi oyunumuzu oynayamadık ama bu sorun değil çünkü Şampiyonlar Ligi yarı finalinde oynadık. Futbolcular baskı hissetmiş olabilir. Futbol, tahmin edilemez bir oyundur. Bunu kabul etmemiz gerek. Önümüzde oynayacağımız 4 maç var, onları düşünmeliyiz" değerlendirmesini yaptı.

Real Madrid - Manchester City maçında mucize gerçekleşti Guardiolanın laneti

'REAL MADRİD'İN BİR SİHRİ VAR'
Real Madrid'in teknik direktörü Carlo Ancelotti, başka hiçbir kulüpte olmayan bir sihre sahip olduklarını söyledi. Manchester City'yi 3-1 eledikleri karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan İtalyan teknik adam, "Böyle durumlara alıştığımızı söyleyemem ama Manchester City karşısında yaşadığımız durum, PSG ve Chelsea maçlarında da gerçekleşti. Bunun nasıl olduğunu sorarsanız, elenmiş gibi göründüğümüzde pes etmememize yardım eden bu kulübün tarihidir. Real Madrid'in başka hiçbir kulüpte olmayan bir sihri var. Güçlü bir rakibe karşı iyi karşılaşma oynadık. Zor anlar yaşadık, Manchester City maçı kontrol etti ama toplam skoru eşitlediğimizde, uzatmalarla psikolojik bir avantajımız oldu. Manchester City'nin avantajını kaybettiğinde, uzatmalarda aynı şekilde olamayacağını biliyordum. Paris'te başka güçlü bir takıma karşı oynayacağım için mutluyum. Jürgen Klopp'u tanıyorum ve ona saygı duyuyorum. Fantastik bir final olacak. dedi.

Real Madrid - Manchester City maçında mucize gerçekleşti Guardiolanın laneti

İKİ TAKIM 3'ÜNCÜ KEZ FİNALDE KARŞI KARŞIYA
Real Madrid ve Liverpool, 28 Mayıs'ta Paris'teki Stade de France'da oynanacak karşılaşmada, 3'üncü kez finalde karşı karşıya gelecek. Daha önce 1980-81 sezonunda o zamanki ismi Şampiyon Kulüpler Kupası olan turnuvada iki takım finalde karşılaşmış ve rakibini 1-0 mağlup eden Liverpool, kupanın sahibi olmuştu. 2017-18 sezonunda iki takım Şampiyonlar Ligi finalinde karşı karşıya gelmiş, Real Madrid rakibini 3-1 mağlup ederek kupayı müzesine götürmüştü.

EN ÇOK KAZANAN REAL MADRİD, LİVERPOOL'UN SON 5 SEZONDA 3'ÜNCÜ FİNALİ
Şampiyonlar Ligi Kupası'nı en çok kazanan takım ise Real Madrid. İspanyol ekibi bugüne kadar 13 kez Kupa 1'i müzesine götürme başarısı gösterdi. Real Madrid, kupayı son olarak 2017 - 18 sezonunda kazanmış ve finalde Liverpool'u mağlup etmişti.
Öte yandan Liverpool ise kupayı 6 kez müzesine götürdü. Son olarak 2018-19 sezonunda Tottenham'ı 2-0 mağlup ederek kupaya uzanan Liverpool, son 5 sezonda 3'üncü kez finalde mücadele edecek.

PSG’li futbolcular 10'uncu Ligue1 şampiyonluğunu kutluyor