İspanya La Liga Ancelotti'den Arda Güler açıklaması: Oynamaya hazır!

Ancelotti'den Arda Güler açıklaması: Oynamaya hazır!

24.02.2024 - 11:40 | Son Güncellenme:

Real Madrid, La Liga'nın 26. haftasında sahasında Sevilla'yı ağırlayacak. Bu maç öncesi Marca, Arda Güler'i manşet yaptı ve Sevilla'ya karşı istediği dakikaları bulabileceğini öne sürdü. Real Madrid Teknik Direktörü Ancelotti ise Sevilla maçı öncesi Arda Güler2in oynayabilecek düzeyde olduğunu söyledi.

Ancelottiden Arda Güler açıklaması: Oynamaya hazır

İspanya La Liga'nın 26. haftasında Real Madrid ile Sevilla, Ssntiago Bernabeu'da karşı karşıya gelecek. Geçtiğimiz hafta Rayo Vallecano deplasmanında beklemediği bir puan kaybı yaşayan Real Madrid, Sevilla'yı mağlup ederek şampiyonluk iddiasını güçlendirmek istiyor.

Haberin Devamı

Kritik karşılaşma öncesi Marca, Arda Güler'in Sevilla karşısında daha fazla süre bulabileceğini öne sürerken genç yıldızın kaderinin geçtiğimiz sezon oynanan Fenerbahçe-Sevilla maçında değiştiği aktarıldı. O dönem Sevilla forması giyen Ivan Rakitic'in Arda Güler'e hayran kaldığı belirtilen haberde Endülüs ekibinin maçın hemen ardından Arda Güler'i transfer etmek istediği fakat Barcelona ile Real Madrid'in devreye girmesiyle transfer şansının azaldığı okuyuculara aktarıldı.

Ancelottiden Arda Güler açıklaması: Oynamaya hazır

"ARDA GÜLER BU MAÇI ÖZEL İLGİYLE BEKLİYOR"

Marca'da yer alan haberde Arda Güler'in Pazar günü oynanacak Real Madrid-Sevilla maçını özel ilgiyle beklediği belirtildi. Haberde "Arda Güler yarın 19 yaşına girecek ama bu tesadüfün ötesinde kendisi için özel bir rakiple karşılaşacak. Genç Türk oyuncu geçtiğimiz sezon Fenerbahçe formasıyla Avrupa Ligi son 16 turunda Pizjuán'da oynanan ve ilk ayağını 2-0 yenildikleri maçta Sevillalılara karşı oynamıştı." denildi.

Haberin Devamı

Ancelottiden Arda Güler açıklaması: Oynamaya hazır

"SEVILLA MAÇI ARDA GÜLER'İN HAYATINI DEĞİŞTİRDİ"

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'nin Sevilla ile oynadığı maçların Arda Güler'in hayatını değiştirdiği belirtilen haberde "Arda Güler'in çabası tur için yeterli olamadı ama Fenerbahçe, Kadıköy'de Sevilla'yı 1-0 mağlup etti. Bu maç Arda Güler'in hayatını değiştirdi. Öncelikle, onu bir süredir yakından takip edenler için kısa kariyerinin en iyi performansıydı. Sevilla'nın kendi oyuncuları da şaşırdı, özellikle de forma değiştirmek için Türk'ü seçen Rakitic, Türk cevherinin yeteneğine hayran kaldı. Sevilla maçı uzatmalara götürecek 2-0'lık skorun önüne geçmek için büyük mücadele verdi." denildi.

Ancelottiden Arda Güler açıklaması: Oynamaya hazır

"SEVILLA, ARDA İÇİN HER TÜRLÜ ÇABAYI GÖSTERDİ"

Sevilla'nın o maçtan sonra Arda Güler'i transfer etmek için her türlü çabayı gösterdikleri ifade edilen haberde Barcelona ve Real Madrid'in araya girmesiyle birlikte oyuncunun Real Madrid'i tercih ettiği vurgulandı.

Haberin detayında "Bu maç, Fenerbahçe'nin Avrupa dışında kalmasına rağmen şüphesiz bir öncesi ve sonrasına işaret ediyordu. Sevilla o günden sonra oyuncuyu kadrosuna katmak için her türlü çabayı göstermekle kalmadı, aynı zamanda Madrid'in de dikkatini çekti ve o günden itibaren oyuncuyu kadrosuna katmak için pozisyon almaya başladı. Beyaz kulüp Güler'in performansından çok memnun kaldı ve kanat oyuncusunun çevresiyle ilk temasları başlattı. Görüşmelerin Barcelona'nın da imza için devreye girdiği yaz aylarına kadar hızlanmadığı ve meyve vermediği de bir gerçek." ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

Ancelottiden Arda Güler açıklaması: Oynamaya hazır

"ARDA İSTEDİĞİ DAKİKALARI BULACAĞINDAN EMİN"

Real Madrid'e transfer olduktan sonra sakatlıklarla boğuşan Arda Güler'in yeni yeni süre bulmaya başladığı belirtilen haberde genç oyuncunun Sevilla karşısında istediği dakikaları bulabileceği kaydedildi. Yaşanan sakatlıkların ardından Arda Güler'in daha fazla forma şansı bulacağı kaydedilen haberin devamında "Güler şimdi Pazar günü Bernabeu'da bir şans daha yakalamayı umuyor. İlk on bire girmenin çok zor olduğunu biliyor ama kendini kanıtlayabileceği dakikalar bulacağından emin. Sakatlıklar nedeniyle çok fazla fırsat bulamadı ama oyuncu sezonu daha özgüvenli ve daha ritimli geçirdi. La Liga'daki ilk maçında Las Palmas'a karşı sadece 9, Girona'ya karşı 13 ve Rayo'ya karşı üç dakika oynadı. Arandina'ya karşı oynadığı 59 dakikada Türk oyuncu çok yetenekli olduğunu gösterdi. Ancelotti ise oyuncunun iyileştikten sonra her antrenmanda daha fazla detay istediğinin farkında olarak sabırlı olunmasını istedi." denildi.

Haberin Devamı

Ancelottiden Arda Güler açıklaması: Oynamaya hazır

"JOSELU'NUN YOKLUĞUNDA DAHA FAZLA SEÇENEK HALİNE GELDİ"

Jude Bellingham'ın ardından hücum hattında Joselu'nun da sakatlanmasıyla Arda Güler'in dakikalarının artabileceği aktarılan haberde "Madrid hala sakatlıklarla boğuşuyor. Bu sabah Joselu'nun kemik ödemi nedeniyle üç hafta sahalardan uzak kalacağı açıklandı. Jude Bellingham da sakat olduğu için forvetin yokluğu Güler'in en azından bu Pazar daha fazla dakika alması için kapıyı biraz daha açıyor. Vincius, Rodrygo, Brahim ve Türk oyuncu, İtalyan teknik adamın Sevilla karşısında öndeki seçenekleri." ifadelerine yer verildi.

ANCELOTTI: ARDA GÜLER OYNAMAYA HAZIR

Haberin Devamı

Real Madrid Teknik Direktörü Ancelotti, Sevilla maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ancelotti, Arda Güler hakkında da açıklamalarda bulunurken 'Arda Güler'in dakika bulması neden bu kadar zor?' sorusuna "Bu diğer oyuncularla rekabet etmesine bağlı. Arda Güler henüz çok genç ve sabırlı olması gerekiyor ama oynayabilecek düzeyde." dedi.