İspanya La Liga Real Madrid'den Arda Güler için sürpriz karar! Efsane ismin yerini alacak

Real Madrid'den Arda Güler için sürpriz karar! Efsane ismin yerini alacak

24.05.2024 - 12:57 | Son Güncellenme:

Real Madrid'de son haftaların parlayan yıldızı Arda Güler performansıyla adından söz ettiriyor. Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, milli futbolcunun pozisyonunu değiştirmeye karar verdi.

Real Madridden Arda Güler için sürpriz karar Efsane ismin yerini alacak

Real Madrid'de Şampiyonlar Ligi finali öncesi ligde oynanan maçlarda attığı goller ve performansıyla adından söz ettiren Arda Güler, İspanya'da büyük beğeni toplamaya devam ediyor. İspanyol basını, Carlo Ancelotti'nin milli futbolcuyla özel bir görüşme gerçekleştirdiğini ve genç yıldızın saha içindeki pozisyonunu değiştirmek istediğini öne sürdü. İşte detaylar...

Haberin Devamı

DEVLER LİGİ'NDE MADALYA ALMAK İSTİYOR

Arda Güler bu sezon Real Madrid ile Şampiyonlar Ligi'nde hiç süre alamadı. UEFA'nın yönetmeliğine göre Şampiyonlar Ligi'nde süre almayan bir futbolcu kupanın kazanılması halinde madalya sahibi olamıyor.

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, Borussia Dortmund ile oynanacak maçın gidişatına göre milli futbolcuya süre vermek istiyor. Real Madrid'in skor avantajını yakalaması durumunda maçın son dakikalarında Arda Güler'in süre alması bekleniyor.

Real Madridden Arda Güler için sürpriz karar Efsane ismin yerini alacak

TÜRK FUTBOL TARİHİNE GEÇEBİLİR

A Milli Takım forması giyen hiçbir Türk futbolcu Şampiyonlar Ligi kupasını kazanma başarısı gösteremedi. 2022'de Yıldıray Baştürk, 2010'da Hamit Altıntop 2013'te Borussia Dortmund formasıyla Nuri Şahin ve son olarak 2023 yılında Inter formasını giyen Hakan Çalhanoğlu finallerde kaybetti.

Haberin Devamı

Real Madrid ile Borussia Dortmund'u karşı karşıya getirecek dev finalde bir ilk yaşanacak. İlk kez A Milli Takım forması giyen bir Türk futbolcu Şampiyonlar Ligi'ni kazanacak. Real Madrid'den Arda Güler ve Borussia Dortmund'dan Salih Özcan tarihe geçmek için sahaya çıkacak.

Daha önce Almanya Milli Takım forması giyen Türk asıllı futbolcular Emre Can, Mesut Özil ve İlkay Gündoğan; Avrupa'nın en üst düze kupasını kazanma başarısı göstermişti.

Real Madridden Arda Güler için sürpriz karar Efsane ismin yerini alacak

ANCELOTTI'DEN SÜRPRİZ ARDA GÜLER KARARI

Real Madrid'de son haftalarda gösterdiği performansla teknik heyetin de beğenisini toplayan Arda Güler için sürpriz bir karar alındı. Teknik direktör Carlo Ancelotti, gol yollarında etkili olan ve hücum aksiyonlarında başrol oynayan Arda Güler'in saha içindeki pozisyonunu değiştirmeyi planlıyor.

İspanyol basınında yer alan habere göre Arda Güler ile özel bir görüşme gerçekleştiren Ancelotti'nin Arda Güler'i bu yaz futbola veda edecek Toni Kroos ve kulüpteki geleceği henüz netlik kazanmayan Luka Modric'in yer aldığı orta saha mevkisinde düşündüğü aktarıldı.

Arda Güler'le de bu fikri paylaşan Ancelotti'nin milli futbolcudan olumlu geri dönüş aldığı belirtildi. Fiziksel anlamda da gelişimini tamamlayan Arda Güler'in idmanlarda orta saha çalışmalarında yer alacağı ifade edildi. Ayrıca Tonis Kroos'un takımdan ayrılmasıyla birlikte Arda Güler'in orta saha rotasyonunda daha fazla süre alabileceği kaydedildi.

Haberin Devamı

Real Madridden Arda Güler için sürpriz karar Efsane ismin yerini alacak

HÜCUM HATTI OLDUKÇA ZENGİN

Real Madrid'de son haftalarda sağ kanatta görev yapan ve başarılı maçlar çıkaran Arda Güler'i gelecek sezon oldukça zorlu bir rekabet bekliyor. İspanyol devi PSG'den ayrılan Kylian Mbappe ve Brezilyalı genç yıldız Endrick'i transfer etti. Kadrosunda Bellingham, Vinicius JR, Rodrygo ve Brahim Diaz gibi üst düzey yıldızları bulunduran Real Madrid'de Arda Güler'in orta saha rotasyonunda daha fazla süre bulabileceği için Ancelotti'den gelen bu teklifi kabul ettiği ve bu yönde çalışmalarını sürdüreceği aktarıldı.

ARDA GÜLER'İN PERFORMANSI

Bu sezon Real Madrid formasıyla tüm kulvarlarda 12 maçta 440 dakika sahada kalan Arda Güler 6 gollük katkı sağladı. Transfermarkt verilerine göre milli futbolcunun güncel piyasa değeri 15 milyon euro olarak belirlenmiş durumda.

Real Madridden Arda Güler için sürpriz karar Efsane ismin yerini alacak