Diğer Recep Kara: "Her zaman altın kemere adayım"

Recep Kara: "Her zaman altın kemere adayım"

22.07.2015 - 11:28 | Son Güncellenme:

Başpehlivanlardan Recep Kara, 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde altın kemere talip olduğunu söyledi.

Recep Kara: Her zaman altın kemere adayım

Kırkpınar'da 7 kez final müsabakasına çıkan Kara, Sarayiçi Er Meydanı'nda 24 Temmuz Cuma günü başlayacak 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne ilişkin AA muhabirine iddialı açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Altın kemeri boynuna 3 kez takan Ankara Büyükşehir Belediyesi güreşçisi Kara, Kırkpınar'da en son 2008 yılında başpehlivanlık sevinci yaşadığını hatırlatarak, 7 yıllık hasreti dindirmek istediğini söyledi. Kara, 2011 ve 2012 yıllarında final, son iki senedir de yarı finalde altın kemeri kaçırdığına işaret ederek, "İnşallah, bu kez mutlu sona ulaşırım. Recep Kara, Kırkpınar'da her zaman altın kemere adaydır. Hedefim, yine altın kemeri almak" dedi.

Kırkpınar'da yaşanan doping olaylarına atıfta bulunan Kara, "Finalde kaybettiğim senelerde malum olaylar yaşandı. Biraz da onların etkisi oldu. Umarım bu sene herkes, ata sporuna yakışır şekilde, delikanlıca sahaya gelir, güreş yapar. Biz de tedbirimiz aldık, çalıştık. İnşallah, Allah emeklerimizi boşa çıkarmaz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"Kemerin en büyük adayı biziz"

Recep Kara, takım halinde ata sporunun en önemli organizasyonuna hazır olduklarını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kızılcahamam'da kamp yaptık. Güzel bir hazırlık dönemi geçirdik. Emeğimizin karşılığını almak için yarın Edirne'de olacağız. Cuma günü istirahat edip, cumartesi günü kispeti giyeceğiz. Ankara Büyükşehir Belediyesi adına mücadele edeceğiz. Takımımızda Şaban Yılmaz, Hamza Köseoğlu, Salih Erinç, Ünal Karaman ve Mehmet Yeşil Yeşil var. Kesinlikle 'Ankara Büyükşehir Belediyesi kemerin en büyük adayı' diyebiliriz."

"Tadında bırakmayı bilmeli"

Ordu Ünye doğumlu 33 yaşındaki başpehlivan, yağlı güreşi zirvede bırakmak istediğini vurguladı.

Kara, ağır bir spor yaptıklarına dikkati çekerek, "Tadında bırakmayı bilmek lazım. Daha önceki ustalarımız maalesef bu konuda doğru örnek olmadılar. Normalde 45 yaşına kadar güreş yapma hakkımız var ama ben 40'ı bulur muyum, bilmiyorum. Favori olduğum sürece Kırkpınar'a katılacağım. Altın kemere aday olmadığım gün güreşi bırakmışımdır" diye konuştu.

"Sarayiçi yenilenmeli"

Recep Kara, Sarayiçi Er Meydanı'nın, 654'üncüsü gerçekleştirilecek Kırkpınar güreşlerine yakışır bir merkez olmadığının altını çizdi.

Tesisleri senede 4-5 kez su bastığına işaret eden Kara, sözlerini şöyle tamamladı:

Haberin Devamı

"Bırakın güreştiğimiz yeri, tribünlerin yarısına kadar su basıyor. Adeta Sarayiçi göl oluyor. Tesislerin kesinlikle yenilenmesi gerekiyor. Geçen yıl Başbakanımız, Edirne'ye sel felaketinde geldiğinde helikopterle oranın manzarasını da gördü. Pehlivanlara yakışır bir stat yapılacağının sözünü verdi. Şu an hangi aşamada bilmiyorum. Bugün Türkiye'nin her tarafına milyonlar harcanıp statlar inşa ediliyor. Ata sporuna da mükemmel bir tesis gerekiyor. Her şeyi söylemiyoruz ama sporcuların dinlenme, soyunma yerleri olsun ciddi manada sıkıntılar var."

Yazarlar