Motor Sporlari Redbull'da Verstappen ve Perez arasında gerilim! 'Gerçekten kim olduğunu gösterdi'

Redbull'da Verstappen ve Perez arasında gerilim! 'Gerçekten kim olduğunu gösterdi'

14.11.2022 - 11:42 | Son Güncellenme:

Formula 1'de Brezilya yarışını Mercedes pilotu George Russell kazandı. Gündeme damga vuran olay ise Red Bull pilotları şampiyon Max Verstappen ve takım arkadaşı Perez arasındaki gerilim oldu.

Redbullda Verstappen ve Perez arasında gerilim Gerçekten kim olduğunu gösterdi

Formula 1'de 2022 sezonunun sondan bir önceki yarışına Brezilya ev sahipliği yaptı. Yarışta damalı bayrağı ilk sırada gören isim George Russell oldu. Yine Mercedes'ten Lewis Hamilton 2. sırayı alırken; Ferrari'den Carlos Sainz, podyumu tamamlayan isim oldu.

Haberin Devamı

VERSTAPPEN'E CEZA
Pilotlar klasmanında şampiyonluğu daha önce garantileyen Red Bull sürücüsü Hollandalı Max Verstappen, Lewis Hamilton ile çarpıştığı için ceza aldı ve yarışı 6. sırada tamamladı.

Yarışı altınca sırada bitiren son şampiyon Max Verstappen ise takım arkadaşı Perez'e geçiş vermediği için Red Bull garajıyla gerginlik yaşadı.

MAX YERİNİ VERMEDİ
Yarışı 6. sırada bitiren son şampiyon Max Verstappen'in takım arkadaşı Perez'e geçiş vermemesi gündem oldu. Yarışın son turlarında Red Bull'un Verstappen'den Alonso'yu geçememesi halinde Perez'e yol vermesini istemesi, Hollandalı pilot tarafından reddedildi.

PEREZ İKİNCİ OLMAK İSTİYOR
Pilotlar şampiyonasında ikincilik mücadelesi veren Leclerc 4. olurken Perez ise 7. sırada yer aldı ve son haftaya eşitlikle 290 puanla girdiler.

Haberin Devamı

Redbullda Verstappen ve Perez arasında gerilim Gerçekten kim olduğunu gösterdi

"BENDEN BÖYLE BİR ŞEY İSTEMEYİN"
Takım telsizinden "Sana yerini vermeni istemiştik" diyen Red Bull takımı yetkililerine, Verstappen'in yanıtı "Baylar bir daha benden böyle bir şey istemeyin. Ben kendime göre size gerekçelerini söyledim. Bir daha benden böyle bir şey istemeyin" oldu.

PEREZ SİNİRLENDİ
Perez, kendisine yardımcı olmayan Verstappen'e sinirlenirken yarışın ardından radyodan "Verstappen gerçekte kim olduğunu gösterdi. Verstappen için yaptığım onca şeyden sonra bunu neden yaptığını anlamadım." dedi.

PEREZ, VERSTAPPEN'İN ŞAMPİYONLUĞUNDA KRİTİK ROL OYNAMIŞTI
Perez, yaşadığı hayal kırıklığının ardından basın toplantısında Verstappen'in dünya şampiyonluklarına olan katkısına ve gösterdiği çabaya dikkat çekti. Perez yarışın ardından şunları söyledi: "Red Bull'un iki şampiyonluğu varsa, bu benim sayemde oldu."

Geçen sene Abu Dhabi'deki sezon finalinde Perez'in Lewis Hamilton'la olan mücadelesi, Verstappen'in yeniden mücadeleye ortak olmasına yardımcı olmuştu.

RED BULL'DAN AÇIKLAMA
Red Bull'un danışmanı Helmut Marko ise yarışın ardından "Takım içinde her şeyi açığa kavuşturduk. Max Verstappen Abu Dabi'de Sergio Perez'in şampiyonadaki 2. sırayı alması için her şeyi yapacak." dedi.

Perez'den özür dileyen takım patronu Horner ise "Takım olarak hareket ediyoruz. Hedefimiz ve önceliğimiz Perez’in şampiyonayı ikinci tamamlamasını sağlamak. Max de bunun taahhüdünü verdi" diye konuştu.

Haberin Devamı

Formula 1'de sezonun son yarışı olan Abu Dabi'de Perez ve Leclerc arasında önde bitiren isim sezonu da 2. tamamlayacak.

Yazarlar